Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde Groenteschotel met Kruidige Quinoa

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Porties: 3
calorieën: 320kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 200 gram quinoa
  • 400 ml groentebouillon
  • 2 rode paprika's in blokjes gesneden
  • 1 courgette in plakjes gesneden
  • 1 aubergine in blokjes gesneden
  • 1 rode ui in partjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse kruiden bijv. peterselie ter garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Spoel de quinoa af onder koud water en kook het vervolgens volgens de instructies op de verpakking in groentebouillon.
  • Leg de gesneden groenten op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder, komijnpoeder, knoflook, zout en peper naar smaak.
  • Hussel alles goed door elkaar.
  • Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht en licht gebruind zijn.
  • Meng de geroosterde groenten door de gekookte quinoa.
  • Garneer met verse kruiden en serveer warm.

Notities

Wijnadvies:

Deze geroosterde groenteschotel met kruidige quinoa gaat goed samen met een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 8g | Vet: 10g | Zout: 1mg | Sugar: 8g

Recept afdrukken
No ratings yet

Knapperig Yankee Ontbijtbroodje

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Brunch, Hoofdgerechten, Lunch
Land van herkomst: America
Porties: 4 personen
calorieën: 350kcal
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 4 harde broodjes
  • Yofresh of een andere plantaardige spread
  • 8 plakjes ontbijtspek of bacon
  • Handvol sla
  • 4 eieren
  • Curry naar smaak

Instructies

  • Rooster de harde broodjes in een broodrooster tot ze knapperig zijn.
  • Smeer een laagje Yofresh op elk broodje.
  • Leg een handvol sla bovenop de Yofresh-laag.
  • Bak het ontbijtspek of de bacon in een koekenpan knapperig.
  • Leg 2 plakjes spek boven op de sla op elk broodje.
  • Kook de eieren hard in een aparte pan, pel ze en snijd ze doormidden.
  • Plaats een half hardgekookt ei boven op het spek op elk broodje.
  • Breng het geheel op smaak met een vleugje curry.

Notities

Wijnadvies:

Dit hartige ontbijtbroodje gaat goed samen met een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 26g | Protein: 15g | Vet: 23g | Zout: 1.5mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Eiersalade met een Twist

Deze romige eiersalade is heerlijk op toast of als vulling voor sandwiches.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de eieren hard in ongeveer 8 à 10 minuten.
  • Pel ze en laat ze afkoelen.
  • Snijd de uien in kleine blokjes en hak de knoflookteentjes fijn.
  • Snijd de eieren, inclusief eigeel, in blokjes.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar: voeg 1 eetlepel pindakaas, een klein beetje ketchup en ongeveer 3 eetlepels mayonaise toe.
  • Roer goed door, breng op smaak met peper en zout.

Notities

Wijnadvies:
Geniet ervan met een glas lichte, frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese Kool Roerbak met Vlees en Macaroni

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Land van herkomst: China
Porties: 2 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • Chinese kool
  • 500 ml bouillon
  • Half zakje macaroni
  • 250 g vlees varkens- of kippenvlees, in blokjes gesneden
  • Ketjap
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verhit wat boter of olie in een wok of braadpan.
  • Bak het vlees licht aan tot het lichtbruin is.
  • Voeg de fijngesneden Chinese kool toe en roerbak tot deze zacht begint te worden.
  • Voeg de bouillon toe en laat het geheel nog ongeveer 10 minuten sudderen tot het vlees gaar is en de kool zacht.
  • Kook ondertussen de macaroni gaar in bouillon of water volgens de instructies op de verpakking.
  • Breng de roerbak op smaak met ketjap, peper en zout naar smaak.
  • Serveer de Chinese kool roerbak met het vlees en de gekookte macaron

Notities

Geniet van deze smaakvolle Chinese kool roerbak met een vleugje ketjap en gekookte macaroni.

Wijnadvies:

Het past goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Pasta met Kip en Courgette

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Pasta
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 540kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 350 g schelpjespasta of glutenvrije pasta
  • 2 courgettes
  • 400 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 200 ml kookroom
  • 50 g geraspte pittige kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • ½ tablet tuinkruidenbouillon
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Halveer de courgettes in de lengte en snijd ze vervolgens in plakjes.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan.
  • Bestrooi de kipblokjes met zout en peper en bak ze in 4-5 minuten rondom bruin.
  • Schep de kipblokjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Bak de gesnipperde ui en plakjes courgette 5 minuten in het achtergebleven bakvet.
  • Voeg de gebakken kip en fijngehakte knoflook toe aan de courgette.
  • Fruit de knoflook 1 minuut zachtjes mee.
  • Verkruimel de bouillontablet erboven, voeg de kookroom toe en laat het geheel even zachtjes doorkoken.
  • Voeg peper naar smaak toe.
  • Schep de gekookte pasta door de saus en verdeel het gerecht over vier borden.
  • Bestrooi met de geraspte kaas.

Notities

Wijnadvies:

Deze romige pasta met kip en courgette past goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay.

Nutrition

Calories: 540kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 35g | Vet: 23g | Zout: 1.5mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Pasta met Braadworst en Doperwten

Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Rundvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 580kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 300 g schelpjespasta of glutenvrije pasta
  • 4 runderbraadworsten
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 400 g diepvriesdoperwten
  • 250 ml kookroom light
  • 75 g rucola of waterkers/postelein
  • 75 g Hollandse geitenkaas geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  • Snijd de braadworsten in plakjes.
  • Verhit in een braadpan de olijfolie en bak de plakjes braadworst op matig vuur gedurende 4-5 minuten.
  • Voeg de gesnipperde rode ui en de bevroren doperwten toe en bak 2 minuten mee tot de ui glazig is.
  • Voeg nu de kookroom en zout en peper naar smaak toe.
  • Stoof het geheel met de deksel schuin op de pan ca.
  • 6 minuten op laag vuur tot de doperwten beetgaar zijn.
  • Schep de pasta door de saus en meng vervolgens de rucola erdoor.
  • Verdeel het gerecht over de (diepe) borden en strooi de geraspte geitenkaas erover.
  • Serveer de pasta direct.

Notities

Wijnadvies:

Deze romige pasta met braadworst en doperwten past goed bij een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Gris.

Nutrition

Calories: 580kcal | koolhydraten: 54g | Protein: 27g | Vet: 2g | Zout: 2.5mg | Sugar: 7g

Recept afdrukken
No ratings yet

Citroenkip met Geroerbakte Groenten en Rijst

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 294kcal
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g rijst
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 gele paprika's
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 400 g kipfiletreepjes
  • 1 theelepel gemalen komijn djinten
  • 1 citroen
  • 30 g verse peterselie fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg een kippenbouillonblokje toe aan het kookvocht.
  • Maak de paprika's schoon en snijd ze in lange dunne repen.
  • Snijd de courgette in drieën en vervolgens in reepjes.
  • Verhit de olie in een wok en bak eerst de ui tot deze glazig is.
  • Voeg de kipfiletreepjes en gemalen komijn toe en bak al omscheppend op hoog vuur tot het vlees bruin begint te kleuren.
  • Boen de citroen schoon en rasp de gele schil fijn.
  • Voeg de paprika- en courgettereepjes toe aan de kip en blijf op hoog vuur nog 5-7 minuten omscheppen.
  • Roer de citroenrasp en verse peterselie door het groente- en vleesmengsel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de roergebakken groenten met kipfilet met de gekookte rijst.

Notities

Wijnadvies:

Deze Citroenkip met Geroerbakte Groenten en Rijst past goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.

Nutrition

Calories: 294kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 28g | Vet: 16g | Zout: 1.3mg | Sugar: 6g

Recept afdrukken
No ratings yet

Provençaalse Rijstschotel met Brie en Noten

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 2 personen
calorieën: 610kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g snelkookrijst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 aubergine in blokjes
  • 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • 75 g gemengde noten
  • 150 g brie in blokjes
  • 125 g cherrytomaten gehalveerd
  • 2 lente-uitjes in ringetjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze nog 5 minuten met de deksel op de pan staan.
  • Verhit de olijfolie in een wok en bak de aubergineblokjes 5 minuten tot ze zacht zijn.
  • Voeg de gedroogde Provençaalse kruiden en de gemengde noten toe aan de wok en bak deze kort mee.
  • Meng de gare rijst door het groentenotenmengsel en schep alles goed door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de blokjes brie en gehalveerde cherrytomaten toe aan de rijstschotel en verwarm het geheel nog 2-3 minuten tot de brie begint te smelten.
  • Verdeel de rijstschotel over de borden en bestrooi met de ringetjes lente-ui.

Notities

Serveertip:

Serveer deze Provençaalse rijstschotel met een groene salade en eventueel wat glutenvrij stokbrood om in de romige brie te dippen.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn, zoals een Côtes du Rhône, past goed bij de Provençaalse smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 610kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 21g | Vet: 37g | Zout: 1.2mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Mango Mihoensalade met Pittige Zoet-Chilisaus

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Salade
Land van herkomst: Azië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 250 g mihoen glutenvrij indien nodig
  • 50 g pinda's
  • 6 eetlepels zoete chilisaus suikervrij indien gewenst
  • 1 eetlepel Thaise vissaus
  • 1 rijpe mango
  • 3 bosuitjes
  • 1 komkommer

Instructies

  • Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rooster de pinda's in een droge koekenpan tot ze bruin en knapperig zijn.
  • Laat ze even afkoelen.
  • Meng de zoete chilisaus met Thaise vissaus en roer dit door de gekookte mihoen.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in lange reepjes.
  • Snijd de bosuitjes in dunne reepjes en de komkommer in dunne plakjes.
  • Meng de mango, komkommer en bosui door het mihoenmengsel.
  • Serveer de salade warm of koud.

Notities

Voor extra pit kun je verse rode peper in ringetjes toevoegen aan de salade.
Een frisse, lichtzoete witte wijn zoals een riesling of een gewürztraminer past goed bij deze salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Gnocchi met Spruitjes en Spekjes

Bereidingstijd27 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 470kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 500 g spruitjes
  • 500 g gnocchi
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 125 g magere spekreepjes
  • 2 grote uien gesnipperd
  • 100 g Grana Padano kaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Maak de spruitjes schoon en halveer grote exemplaren.
  • Kook de spruitjes in weinig water met wat zout gedurende 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
  • Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de spekreepjes in 3 minuten krokant.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze nog 3 minuten mee.
  • Voeg de uitgelekte spruitjes en gekookte gnocchi toe aan het spek-uimengsel en bak nog 2 minuten mee.
  • Schaaf grove krullen van de Grana Padano kaas met een kaasschaaf.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de gnocchi over de borden en bestrooi met de kaaskrullen.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Beaujolais passen goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 470kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 17g | Vet: 22g | Zout: 2mg | Sugar: 3g