Courgettegratin met crème fraîche
Aller Hande 1996
Porties: 2
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- In pan ruim water met 1 theelepel zout aan de kook brengen.
- Courgettes wassen en in plakjes van ca. 1/2 cm dik snijden.
- Courgetteplakjes in pan met water ca. 3 minuten zachtjes laten koken.
- Courgette overdoen in vergiet, afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken.
- Schaal invetten.
- Ham in dunne reepjes snijden.
- In kom ei loskloppen met crème fraîche, zout, peper en salie.
- Ham en helft van kaas erdoor roeren.
- Courgetteplakjes dakpansgewijs in schaal rangschikken.
- Roommengsel erover verdelen.
- Rest van kaas erover strooien.
- In midden van oven schotel in ca. 15 è 20 minuten lichtbruin laten worden. Intussen in pan ruim water met zout aan de kook brengen.
- Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing.
- Tagliatelle afgieten en over twee borden verdelen.
- Courgettegratin ernaast scheppen.