Recept afdrukken
No ratings yet

Courgettegratin met crème fraîche

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vlees
Porties: 2

Ingrediënten

  • zout
  • 2 kleine courgettes ca. 400 g,
  • 50 g rauwe ham vleeswaar,
  • 1 ei
  • 1 beker crème fraîche 125 ml,
  • peper
  • 1 theelepel salie
  • 50 g Pardanokaas geraspte zakje á 100 g,
  • 150 g tagliatelle groene á 500 g, Grand'ltalia,
  • ½ eetlepel(s) olie om in te vetten

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • In pan ruim water met 1 theelepel zout aan de kook brengen.
  • Courgettes wassen en in plakjes van ca. 1/2 cm dik snijden.
  • Courgetteplakjes in pan met water ca. 3 minuten zachtjes laten koken.
  • Courgette overdoen in vergiet, afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken.
  • Schaal invetten.
  • Ham in dunne reepjes snijden.
  • In kom ei loskloppen met crème fraîche, zout, peper en salie.
  • Ham en helft van kaas erdoor roeren.
  • Courgetteplakjes dakpansgewijs in schaal rangschikken.
  • Roommengsel erover verdelen.
  • Rest van kaas erover strooien.
  • In midden van oven schotel in ca. 15 è 20 minuten lichtbruin laten worden. Intussen in pan ruim water met zout aan de kook brengen.
  • Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Tagliatelle afgieten en over twee borden verdelen.
  • Courgettegratin ernaast scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Champignonhoedjes met chorizo

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Hapjes, Warme hapjes
Porties: 20 stuks

Ingrediënten

  • 20 kastanjechampignons bakje á 250 g, AH,
  • ¼ rode paprika
  • 50 g chorizo stukje,
  • ¼ zakje verse peterselie
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • ½ eetlepel(s) olijfolie,
  • 2 eetlepel(s) paneermeel
  • 3 eetlepel(s) medium dry sherry

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Champignons schoonvegen en steeltjes uit hoedjes draaien.
  • Paprika schoonmaken en wassen.
  • Champignonsteeltjes, paprika en chorizo heel fijn hakken.
  • In kopje peterselie fijnknippen.
  • In kommetje bouillonpoeder oplossen in 3 eetlepels heet water.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Chorizo ca. 2 minuten zachtjes bakken.
  • Champignonsteeltjes en paprika ca. 3 minuten meebakken, vocht laten verdampen.
  • Peterselie erdoor scheppen.
  • Champignonhoedjes vullen met chorizomengsel.
  • Aandrukken.
  • Champignonhoedjes naast elkaar in ovenschaal zetten.
  • Paneermeel erover strooien.
  • Bouillon en sherry ertussen schenken.
  • In midden van oven champignonhoedjes in ca. 15 á 20 minuten bruin en gaarbakken.

Notities

Champignonhoedjes warm of lauwwarm serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde Aardappelschotel met Mediterrane Kruiden

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Ovenschotel
Dieët: Vegetarisch
Porties: 2
calorieën: 350kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 400 g Jersey Royal aardappels
  • Zout
  • 1 doosje Italiaanse kruiden 25 g, diepvries (bijv. Iglo)
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 deciliter melk
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C (gasovenstand 5).
  • Boen de aardappels goed schoon onder koud water.
  • Snijd de aardappels met een kaasschaaf in plakjes van ongeveer 3 mm dik.
  • Vet een lage ovenschaal (inhoud ca.
  • 1 liter) in met boter.
  • Bedek de bodem van de ovenschaal met ⅓ deel van de aardappelplakjes en bestrooi met zout, de helft van de Italiaanse kruiden en bloem.
  • Leg daar bovenop nog eens ⅓ deel van de aardappelplakjes en bestrooi met zout en de rest van de Italiaanse kruiden en bloem.
  • Verdeel de overgebleven aardappelplakjes over de schotel.
  • Schenk de melk gelijkmatig over de aardappels.
  • Snijd de boter in blokjes en verdeel deze over de aardappelschotel.
  • Bak de aardappelschotel in het midden van de oven gedurende 20 tot 25 minuten, tot ze gaar en goudbruin zijn.

Notities

Serveertip:

Deze gegratineerde aardappelschotel smaakt heerlijk als bijgerecht bij lamskoteletjes en gestoomde sperziebonen.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Merlot of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past uitstekend bij deze gegratineerde aardappelschotel. Hun smaken zullen de kruidige aroma's van de Italiaanse kruiden aanvullen en een harmonieuze aanvulling vormen op het gerecht.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 1.5mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelblokjes met kaas

Bereidingstijd2 uur 11 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas, Ovenschotel
Porties: 4
calorieën: 340kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 750 g Lady Christl aardappels
  • Zout
  • ½ zakje verse basilicum á 15 g
  • 1 deciliter koffieroom
  • 1 zakje geraspte mozzarella pizzakaas, Finello, 150 g
  • Versgemalen zwarte peper
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas zakje á 100 g, Grozette

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Aardappels schillen, wassen en in kleine blokjes snijden.
  • In een pan met weinig water en zout de aardappelblokjes in ca.
  • 5 minuten beetgaar koken.
  • Intussen in een kopje basilicum heel fijn knippen.
  • In een kom koffieroom, basilicum, de helft van mozzarella en peper door elkaar roeren.
  • Aardappelblokjes afgieten en door het roommengsel scheppen.
  • Overdoen in de ovenschaal.
  • Parmezaanse kaas en de rest van mozzarella erover strooien.
  • In het midden van de oven de aardappelschotel in ca.
  • 15 minuten verwarmen en de kaas laten smelten.

Notities

Serveren met gegrild vlees en gemengde groene sla.

Nutrition

Calories: 340kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 18g | Vet: 16g