Druivenclafoutis
Allerhande 2002
Porties: 6 personen
calorieën: 425kcal
Equipment
Ingrediënten
- 250 g blauwe druiven pitloze
- 250 g witte druiven pitloze
- ½ dl Muscat de Beaume de Venise
- 50 g boter
- 4 eieren
- 75 g basterdsuiker witte
- 100 g bloem
- zout
- 2 dl crème fraîche
- 2 dl volle melk
- poedersuiker uit strooibus
Instructies
- Druiven van tros plukken, wassen, op keukenpapier laten uitlekken en in kom doen.
- Wijn erover schenken en minstens 1 uur laten marineren.
- Oven voorverwarmen op 175 °C.
- In de magnetron de boter smelten.
- Taartvorm dun invetten met gesmolten boter.
- Druiven afgieten, wijn opvangen.
- In kom eieren en basterdsuiker met handmixer tot luchtig,schuimig mengsel kloppen.
- Achtereenvolgens bloem,mespunt zout,crème fraîche,melk,wijn van druivenmarinade en helft van gesmolten boter erdoor kloppen.
- Beslag in taartvorm schenken en druiven erover verdelen.
- Rest van gesmolten boter erover sprenkelen.
- In midden van oven clafoutis in ca. 45 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Uit oven clafoutis royaal bestrooien met poedersuiker.
- Clafoutis laten afkoelen tot lauwwarmen vlak voor serveren opnieuw bestrooien met poedersuiker.
Nutrition
Calories: 425kcal | koolhydraten: 44g | Protein: 9g | Vet: 24g