Recept afdrukken
No ratings yet

Saladetaart met Danish Blue

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Kaas, Salade
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 blikje pizzadeeg koelvitrine, Danerolles,
  • 150 g peultjes
  • zout
  • 1 stengel bleekselderij
  • ½ doosje kerstomaatjes
  • 1 blikje maïskorrels netto ca. 150 g,
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 2 eetlepels melk
  • 250 ml zure roompeper
  • 1 zakje hazelnoten Baukje,
  • 150 g Danish Blue kaas,
  • 4 eetlepels olie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn,
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel suiker
  • ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten

Instructies

Voorbereiden:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Vorm invetten en bodem en wanden bekleden met pizzadeeg.
  • Met vork gaatjes in bodem prikken.
  • In midden van oven bodem in ca. 15 minuten gaar bakken.
  • Laten afkoelen.
  • Peultjes schoonmaken en wassen.
  • In pan met weinig water en zout peultjes ca. 3 minuten koken.
  • Afgieten.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in stukjes snijden.
  • Kerstomaatjes wassen en halveren.
  • Maïs afgieten.
  • In kom peultjes, tomaat, bleekselderij en maïs voorzichtig door elkaar scheppen.
  • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • In steelpan melk aan de kook brengen.
  • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in hete melk oplossen.
  • Iets laten afkoelen.
  • Zure room erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Mengsel over taartbodem uitstrijken.
  • Salade erop scheppen.
  • Taart in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven.
  • Hazelnoten grof hakken.
  • Kaas in stukjes verdelen.
  • In kommetje sausje kloppen van olie, azijn, mosterd, zout, peper en suiker.

Bereiden:

  • Sausje over salade schenken. Kaas en noten erover strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bloemkooltaart

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 g aardappels kruimige,
  • zout
  • 1 kleine bloemkool ca. 600 g,
  • 1 ui
  • 3 scharreleieren,
  • 3 eetlepel(s) melk
  • 1 eetlepel(s) Zaanse mosterd Huisman,
  • 100 g geraspte komijnekaas zakje á 150 g, AH,
  • peper
  • 10 sprietjes bieslook zakje á 25 g,
  • 2 eetlepel(s) boter of magarine om in te vetten
  • 1 eetlepel(s) bloem om te bestrooien

Instructies

  • Aardappels schillen, in vieren snijden en wassen.
  • In grote pan met weinig water en zout aardappels in ca. 20 minuten gaar koken.
  • Intussen bloemkool schoonmaken, in roosjes verdelen en wassen.
  • In pan met ruim water en zout bloemkoolroosjes in ca. 15 minuten gaar koken.
  • Intussen oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Ui pellen en fijnsnipperen.
  • In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
  • Ui ca. 5 minuten zachtjes goudbruin fruiten.
  • Vorm invetten en bestrooien met bloem.
  • Aardappels en bloemkool afgieten en met pureestamper pureren.
  • Eieren, melk, mosterd, kaas en ui erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Overdoen in taartvorm en met bolle kant van eetlepel gladstrijken.
  • Bloemkooltaart in midden van oven in ca. 20 minuten goudbruin bakken.
  • Bieslook fijnknippen en over taart strooien.

Notities

Serveren met gemengde groene sla.