Recept afdrukken
No ratings yet

Stokbrood met zeevruchtensalade

Snel te maken
Recept categorieën: Broodjes, Hoofdgerechten, Salade, Vis, Zeevruchten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 meergranen stokbroden boulogne, afbak, à 250 g
  • 500 g tomaten
  • 1 zakje basilicum verse 15 g
  • 2 bakjes fruits de mer zeevruchten, à 150 g
  • 1 bakje roze garnalen 125 g
  • 5 eetlepels cocktailsaus pot à 296 g
  • 1 zakje rucola-sla 75 g

Instructies

  • Oven op 220 °C voorverwarmen.
  • Brood volgens gebruiksaanwijzing afbakken.
  • Tomaten wassen, halveren, pitjes eruit scheppen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Basilicumblaadjes fijnknippen.
  • In kom zeevruchten, garnalen, tomaatblokjes, basilicum en cocktailsaus door elkaar scheppen.
  • Broden halveren en helften in lengte opensnijden.
  • Van onderste helft brood wat indrukken, beleggen met rucola en zeevruchtensalade erop scheppen.
  • Met bovenste helften afdekken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti alla carbonara 2

snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pasta, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Italië
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • spaghetti
  • 2 eieren
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • ½ ui
  • stukjes spek pancetta
  • olijfolie
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Eieren in diep bord klutsen met zout en versgemalen zwarte peper.
  • Geraspte Parmezaanse kaas erdoor tot redelijk dik mengsel ontstaat.
  • Klein beetje ui snipperen en in olijfolie bakken.
  • Spaghetti koken (al dente) en vervolgens spekjes en eiermengsel erdoor scheppen.
  • Naar smaak nog even verwarmen als het te vloeibaar is, maar ei mag niet helemaal stollen.
  • Serveer meteen.