Citroen-Carpaccio van Sint-Jakobsschelpen
Porties: 4 personen
calorieën: 290kcal
Ingrediënten
- 600 g Sint-Jakobsschelpen zonder koraal
- 2 citroenen
- 2 eetlepels fijngehakte dille
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- Versgemalen zwarte peper
Instructies
- Leg de borden in de vriezer gedurende 5 minuten om ze te koelen.
- Snijd de Sint-Jakobsschelpen in dunne plakjes en schik ze op de gekoelde borden.
- Zet de borden met de plakjes schelpen terug in de koelkast tot vlak voor het serveren.
- Meng het sap van 1 citroen met de fijngehakte dille en olijfolie.
- Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zet op kamertemperatuur weg.
- Snijd de overgebleven citroen in dunne partjes.
- Lepel vlak voor het serveren de saus over de Sint-Jakobsschelpen en garneer met de citroenpartjes.
Notities
Wijnadvies:
Deze verfijnde schotel vraagt om een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chablis. Hun citrusachtige aroma's zullen perfect samengaan met de citroen en de zeevruchten.Nutrition
Calories: 290kcal | koolhydraten: 4g | Protein: 22g | Vet: 20g | Zout: 0.5mg | Sugar: 1g