Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm met zwarte olijven

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 600 gr zalmmoten
  • 1 dunne prei
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • 25 g boter of margarine
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 dl visfond pot á 380 ml, AH,
  • 1 theelepel ansjovisboter Royal Mail,
  • 1 bekertje crème fraîche 125 ml, AH,
  • 2 theelepels aardappelmeel
  • zout
  • witte peper
  • ½ eetlepel citroensap

Instructies

  • Zalm besprenkelen met citroensap.
  • Prei schoonmaken, wassen en witte deel in stukken van ca. 8 cm snijden (groen van prei wordt niet gebruikt).
  • Stukken halveren en in lange dunne repen snijden.
  • Olijven in lengte halveren en in dunne reepjes snijden.
  • In magnetronkommetje boter op vol vermogen (700 Watt) in ca. 1 minuut laten smelten.
  • Schaal invetten met helft van gesmolten boter.
  • Preireepjes in schaal leggen en ca. 1 minuut op vol vermogen fruiten.
  • Preireepjes omscheppen.
  • Zalm op prei leggen en besprenkelen met rest van gesmolten boter.
  • Zalm afgedekt in ca. 8 á 10 minuten op helft van vermogen (350 Watt) bijna gaar laten worden. ca. 3 á 4 minuten laten nagaren.
  • Intussen wijn, fond en ansjovisboter in magnetronschaaltje doen en in ca. 4 minuten op vol vermogen laten inkoken.
  • Crème fraîche mengen met aardappelmeel.
  • Door vocht roeren en ca. 1/2 minuut op vol vermogen meewarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Zalm met prei over vier borden verdelen.
  • Saus half erop en ernaast scheppen.
  • Olijfreepjes erover verdelen.
  • Serveren met gekookte krielaardappeltjes of aardappelpuree en tomatensla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Scholfilet met pesto

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Porties: 2 personen

Equipment

Ingrediënten

  • 2 vleestomaten
  • 1 courgette
  • zout peper,
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels groene pesto potje,
  • 1 teentje knoflook
  • 1 schaaltje scholfilets ca. 200 g, AH,
  • 4 takjes peterselie
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • ½ eetlepel olie om in te vetten

Instructies

  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaten in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
  • Vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
  • Courgette wassen, schoonmaken en schuin (met kaasschaaf) in plakken schaven. Bestrooien met zout en peper.
  • Schaaltjes invetten.
  • Plakken courgette over bodem van 1 schaaltje verdelen.
  • Olie en pesto in kommetje door elkaar roeren.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Stukjes tomaat in schaaltje op courgette scheppen.
  • 2 Eetlepels pestomengsel erover sprenkelen.
  • Scholfilets in lengte halveren.
  • Bestrooien met zout en peper en bestrijken met rest van pestomengsel.
  • Scholfilets met velkant naar beneden in andere schaaltje leggen.
  • Schaaltje afdekken met magnetronfolie, stukje open laten voor stoom.
  • Vis in magnetron in ca. 5 minuten op 3/4 van vermogen (525 Watt) verwarmen.
  • Vis nog ca. 3 minuten laten nagaren.
  • Intussen schaaltje met groente in magnetron ca. 5 minuten onafgedekt op 3/4 van vermogen verwarmen.
  • Intussen peterselie in kopje fijnknippen.
  • Peterselie en kaas door elkaar scheppen.
  • Schol over twee borden verdelen.
  • Groentemengsel om vis rangschikken.
  • Bestrooien met peterselie-kaasmengsel.
  • Serveren met krielaardappeltjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Scholfilet met druivensaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Porties: 2 personen

Equipment

Ingrediënten

  • 2 schaaltjes scholfilet á ca. 200 g, AH,
  • 3 eetlepels droge witte wijn
  • ½ blikje druiven zonder pitjes netto 312 g, Royal Mail,
  • ½ theelepel kruidenbouillonpoeder Maggi,
  • 1 bekertje crème fraîche 125 ml, AH,
  • zout
  • peper
  • 3 takjes peterselie zakje á 30 g,

Instructies

  • Scholfilets in lengte halveren.
  • In breedste deel van scholfilet sneetje maken en smalste deel (met vel aan binnenkant) erdoorheen halen zodat rolletje ontstaat.
  • Scholfilets in schaal leggen en besprenkelen met 1 eetlepel wijn.
  • Druiven afgieten, hierbij 1 eetlepel sap opvangen.
  • In magnetronschaaltje rest van wijn, druivensap en bouillonpoeder ca. 1 1/2 minuut op vol vermogen (700 Watt) verwarmen.
  • Crème fraîche erdoor roeren en ca. 1
  • minuut op vol vermogen laten meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
  • Scholfilets afdekken met magnetronfolie en in ca. 6 minuten op 3/4 deel van vermogen (525 Watt) laten garen.
  • Vis ca. 3 à 4 minuten laten nagaren.
  • Intussen druiven door saus roeren en op vol vermogen ca. 2 minuten meewarmen. Peterselie boven kopje fijnknippen.
  • Saus over twee borden verdelen.
  • Scholfilets erin leggen.
  • Peterselie erover strooien.

Notities

Serveren met pasta en broccoli.