Chocolade Schuimpuntjes
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 3 eiwitten
- 100 g suiker
- 75-100 g pure chocolade
- 1 eetlepel olie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 125°C.
- Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Doe de eiwitten in een droge en vetvrije kom.
- Klop de eiwitten los en voeg tijdens het kloppen de helft van de suiker toe.
- Meng dan de rest van de suiker erdoor.
- Doe het schuim in een spuitzak met een stervormige spuitmond en spuit toefjes op de bakplaat.
- Bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 45 minuten.
- Het schuim is klaar als het stevig aanvoelt.
- Trek het bakpapier met de schuimpuntjes op een rooster en laat ze afkoelen.
- Hak de chocolade fijn en smelt deze met olie au bain-marie of in de magnetron.
- Laat het iets afkoelen en doop de onderkant van de schuimpuntjes erin.
- Laat de schuimpuntjes uitharden op een stuk bakpapier.