Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensfiletlapjes met spinazie

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spinazie in kleine magnetronschaal doen en afgedekt in ca. 2 á 3 minuten op vol vermogen
  • (ca. 700 Watt) laten ontdooien.
  • Intussen sjalotje pellen.
  • Helft in dunne ringen snijden, rest fijnsnipperen.
  • In kopje basilicum fijnknippen.
  • Spinazie in zeef doen en met bolle kant van eetlepel vocht eruit drukken.
  • Gesnipperde sjalot en basilicum erdoor roeren.
  • Vlees bestrooien met 1/2 theelepel chilipoeder en zout.
  • In lage magnetronschaal leggen.
  • Spinaziemengsel erover verdelen.
  • Korstjes van kaas snijden.
  • Kaas halveren en op spinazie leggen.
  • Bestrooien met rest van chilipoeder.
  • Sjalotringen erop leggen.
  • Schaal afdekken met folie en in magnetron zetten.
  • In ca. 3 á 4 minuten op 3/4 van vermogen (ca. 500 Watt) vlees gaar laten worden en kaas laten smelten.

Tips / Opmerkingen

Serveren met gebakken minikrieltjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met pittige tomatensaus

Allerhande 2002
Bereidingstijd25 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
porties: 2 personen

Bereidingswijze

  • Kook de penne in ruim kokend water in 12-14 min. beetgaar. Snijd de tomaten in stukjes.
  • Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een
  • scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Meng de tomaat en de rode peper in een
  • magnetronschaal en pers de knoflook erboven uit.
  • Voeg de provençaalse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm het tomaat mengsel in de magnetron afgedekt ca. 5 min. op vol vermogen (700 Watt) tot de tomaat stukjes zacht zijn.
  • Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes. Snijd de ham in repen van ca. 2 cm breed.
  • Pureer de tomatenmassa met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Schep de bosuitjes en de ham erdoor en laat de saus onafgedekt nog 1-2 min. op vol vermogen verwarmen.
  • Giet de pasta af en schep in diepe borden.
  • Verdeel de tomatensaus erover.

Tips / Opmerkingen

Lekker makkelijk met snelle tomatensaus uit de magnetron.

Lekker erbij:

Parmezaanse kaas, rucola
 

Recept afdrukken
No ratings yet

Miniquiches met shii-take

Allerhande 2002
Bereidingstijd25 min
Recept categorieën: Hartige taart, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
porties: 6 personen
Calorieën: 255kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Deeg in ca. 5 minuten laten ontdooien.
  • Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.
  • Knoflook pellen en fijn snipperen.
  • In koekenpan olie verhitten, shiitakes en knoflook ca.2min al omscheppend bakken.
  • Pan van vuur nemen.
  • Bieslook erboven fijn knippen, pijnboompitten toevoegen.
  • Paddestoelmengsel op smaak brengen met zout en peper.
  • In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
  • Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • (In magnetron) boter smelten.
  • Zes vormpjes dun invetten en elk met plakje deeg bekleden.
  • Overhangend deeg langs rand afsnijden.
  • Paddestoelmengsel over vormpjes verdelen.
  • Eimengsel voorzichtig over vulling in vormpjes schenken, tot net onder de rand.
  • Miniquiches ca. 30 minuten in midden van oven gaar en goudbruin bakken.
  • Quiches uit oven nemen en warm serveren.

Nutrition

Calorieën: 255kcal | koolhydraten: 18g | Eiwit: 9g | Vet: 17g

Recept afdrukken
No ratings yet

Mini ricotta cheesecakejes

Allerhande 2002
Bereidingstijd30 min
Recept categorieën: Kaas, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
porties: 8 personen
Calorieën: 255kcal

Bereidingswijze

  • In keukenmachine koekjes tot kruim malen.
  • (In magnetron) boter smelten.
  • Boter en kaneel door koekjeskruim mengen.
  • Muffinvorm bekleden met papieren cakevormpjes.
  • In elk vormpje 1 el koekkruim scheppen en met bolle kant van lepel aandrukken.
  • In koelkast ca. 15 minuten laten opstijven.
  • Intussen oven voorverwarmen op 175 ºC.
  • Citroen goed schoonboenen, schil fijn raspen.
  • Halve citroen uitpersen.
  • Maizena oplossen in citroensap.
  • In kom eieren met suiker loskloppen.
  • Citroensap, geraspte schil en 2 el marmelade erdoor mengen.
  • Ricotta en crème fraîche toevoegen en tot glad mengsel roeren.
  • Muffinvorm uit koelkast halen.
  • Vormpjes tot de rand vullen met ricottamengsel.
  • Cakejes in midden van oven in ca. 30 minuten gaar bakken.
  • Muffinvorm uit oven nemen en cakejes in vorm tot kamertemperatuur laten afkoelen.
  • Mango schillen en vruchtvlees in mooie stukjes snijden.
  • In steelpan rest van marmelade in 1 el water voorzichtig laten smelten.
  • Pan van vuur nemen.
  • Mango door marmelade scheppen en ca. 3 minuten laten afkoelen.
  • Mango over cakejes verdelen.

Nutrition

Calorieën: 255kcal | koolhydraten: 23g | Eiwit: 6g | Vet: 16g

Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwwarme linzensalade met geitenkaas

Allerhande 2002
Bereidingstijd10 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Salade
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Calorieën: 335kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bosuitjes schoonmaken en schuin in ringetjes snijden.
  • Steeltjes van peterselie verwijderen, blad fijn hakken.
  • Olijven in vieren snijden. In zeef linzen laten uitlekken.
  • In magnetronschaal linzen, uienringetjes, peterselie, olijven en kappertjes door elkaar scheppen.
  • In magnetron afgedekt ca. 3 minuten verwarmen op vol vermogen (700 Watt). Linzen op smaak brengen met dressing, zout en peper.
  • Sla over twee grote borden verdelen.
  • Linzensalade in het midden scheppen.
  • Plakken geitenkaas op bordje leggen en in magnetron ca. 1 minuut verwarmen op vol vermogen.
  • Smeltende kaas op linzensalade leggen en honing erover druppelen.
  • Serveren met grof volkorenbrood.

Tips / Opmerkingen

Warme geitenkaas uit de magnetron is ook als nagerecht heerlijk.
Druppel er wat meer honing over en serveer met aardbeien of druiven en geroosterde amandelen.
 

Nutrition

Calorieën: 335kcal | koolhydraten: 23g | Eiwit: 18g | Vet: 19g

Recept afdrukken
No ratings yet

Kabeljauwfilet met mosterdsaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
porties: 2 personen
Auteur: zuivelonline.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de visfilet in 2 gelijke stukken en leg die in een schaal.
  • Pers 1 limoentje (of een halve citroen) uit.
  • Besprenkel de vis met het limoen- of citroensap.
  • Laat de vis gaar worden, afgedekt, in 4-5 minuten op 500 Watt. magnetron
  • Schenk het uitgelopen visnat in een maatbeker en laat de vis, afgedekt, enkele minuten nagaren.
  • Maak intussen de saus: vul het visnat met water aan tot 1 dl.
  • Verkruimel de tablet erboven en roer de crème fraîche erdoor.
  • Roer de maïzena met 2 eetlepels water tot een glad papje en roer dit door de saus.
  • Verhit de saus, onafgedekt, ca. 1 minuut op 700 Watt. magnetron
  • Roer de mosterd door de saus en verhit de saus nog even, onafgedekt, ca. 30 seconden op 700 Watt. magnetron
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Lepel de saus over de borden en leg de vis erin.
  • Snijd het tweede limoentje (of de halve citroen) in dunne plakjes en leg ze op de vis.
  • Garneer eventueel met een toefje dille.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolade / pistachetruffels

Een heerlijk, gemakkelijk te maken truffelballetje van chocolade vermengd met gehakte pistachenootjes.
Recept categorieën: Chocolade
Land van herkomst: Arabisch
Auteur: 50plusser.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Roer de roomboter crèmig in een kom en roer er de poedersuiker en de vanille-essence doorheen.
  • Smelt de pure chocolade "au bain marie" in een kom boven een pan kokend water of al roerend in een pannetje op laag vuur.
  • Je kunt de chocolade ook smelten in de magnetron.
  • Roer beetje bij beetje de botercrème en de fijngemalen pistachenootjes door de gesmolten chocolade en laat dan afkoelen.
  • Zet daarna het afgekoelde mengsel even in de koelkast.
  • Maak dan kleine balletjes van het chocolade/pistachemengsel, rol die door de grofgehakte pistachenootjes en zet ze in kleine papieren bonbonvormpjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lekkerbekjes met mosterdsaus

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels onder stromend water schoonborstelen, halveren en in ca. 20 minuten gaar koken.
  • Kwark mengen met mayonaise en mosterd.
  • Peterselie fijn knippen en door kwark scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appel in stukjes snijden.
  • Bietjes schillen en in plakken snijden.
  • In magnetron bietjes met appel ca. 2 minuten afgedekt verhitten op hoogste stand (700 watt).
  • In droge koekenpan lekkerbekjes in ca. 3 minuten verwarmen.

Tips / Opmerkingen

Lekkerbekjes serveren met gekookte aardappels in schil, mosterdsaus en bietjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Knapperige ei spinazietaart

Recept categorieën: Ei, Groenten, Hartige taart, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Fillodeeg op kamertemperatuur laten ontdooien.
  • Helft eieren in ca. 7 minuten hard koken, pellen en in plakjes snijden.
  • Spinazie in magnetron laten ontdooien en in zeef vocht eruit drukken.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Tomaten in kleine blokjes snijden.
  • Fillodeeg uit verpakking nemen en uitvouwen.
  • Met kwastje 3 vellen bestrijken met margarine, op elkaar in vorm leggen.
  • Dit 2 keer herhalen, telkens iets verspringen.
  • Rest van eieren loskloppen met roomkaas, zout en peper.
  • Spinazie met roomkaasmengsel en tomaat mengen.
  • Helft van mengsel in vorm leggen, eiplakjes erover verdelen.
  • Rest van spinaziemengsel in vorm leggen.
  • Laatste vel fillodeeg in stukjes scheuren en over taart strooien.
  • Taart in ca. 45 minuten goudbruin bakken.

Knoflookspaghetti met rucola en noten
Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflookspaghetti met rucola en noten

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Pasta
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Walnoten hakken.
  • Stoomgroenten na elkaar in 5 minuten in magnetron, op hoogste stand, verwarmen.
  • In braadpan olie verwarmen en hierin knoflook 2 minuten zacht verhitten.
  • Knoflookolie door spaghetti scheppen.
  • Rucola en noten erdoor scheppen en met zout en peper op smaak brengen.
  • Spaghetti over 4 borden verdelen en stoomgroente erop scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een pittige geraspte kaas.