Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolade Schuimpuntjes

Recept categorieën: Chocolade, Gebak
Land van herkomst: België
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 100 g suiker
  • 75-100 g pure chocolade
  • 1 eetlepel olie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 125°C.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de eiwitten in een droge en vetvrije kom.
  • Klop de eiwitten los en voeg tijdens het kloppen de helft van de suiker toe.
  • Meng dan de rest van de suiker erdoor.
  • Doe het schuim in een spuitzak met een stervormige spuitmond en spuit toefjes op de bakplaat.
  • Bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 45 minuten.
  • Het schuim is klaar als het stevig aanvoelt.
  • Trek het bakpapier met de schuimpuntjes op een rooster en laat ze afkoelen.
  • Hak de chocolade fijn en smelt deze met olie au bain-marie of in de magnetron.
  • Laat het iets afkoelen en doop de onderkant van de schuimpuntjes erin.
  • Laat de schuimpuntjes uitharden op een stuk bakpapier.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chocoladecake uit de Magnetron

Recept categorieën: Cake, Gebak, Magnetron koken
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 125 g suiker
  • 125 g pure chocolade
  • 125 g bakboter
  • 50 g zelfrijzende bloem

Instructies

  • Klop de eieren goed los (eventueel in een shaker).
  • Meng de suiker met de geklutste eieren in een deegkom.
  • Smelt de boter en chocolade samen in een kom die geschikt is voor de magnetron
  • gedurende 1 minuut op vol vermogen.
  • Voeg dit toe aan de eieren en suiker en roer goed door elkaar.
  • Voeg als laatste de gezeefde zelfrijzende bloem toe, roer nog even en het deeg is klaar.
  • Doe dit deeg in een flexibele cakevorm en zet het gedurende 3 minuten in de magnetron op
  • 750 watt.
  • Laat 3 minuten rusten zonder de magnetron te openen en zet vervolgens nogmaals 3 minuten op 750 watt.
  • Haal de cake uit de magnetron en laat hem afkoelen op een rooster.

Recept afdrukken
No ratings yet

Indonesische Gevulde Kleefrijstrolletjes

Lumpie
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Snack, Warme hapjes
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • ¼ komkommer
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 afgestreken eetlepel hete kerriepoeder ongeveer 5 g
  • 1 grote kipfilet in kleine blokjes gesneden
  • Zout
  • Peper
  • 400 g kleefrijst gekookt (ongeveer 200 g ongekookte kleefrijst)
  • 1 eetlepel azijn of citroensap
  • 1 ui gesnipperd

Instructies

  • Snijd een plak komkommer van ongeveer 8 cm lang en snijd er vervolgens 4 repen van ½ centimeter breed en dik van.
  • Doe de kokosmelk, hete kerriepoeder, gesnipperde ui, kipfilet, zout en peper naar smaak in een steelpan.
  • Laat het mengsel zachtjes pruttelen totdat de kokosmelk is ingekookt en er een dik mengsel ontstaat waarin de kip gaar is.
  • Roer regelmatig over de bodem.
  • Breng de gekookte kleefrijst op smaak met azijn of citroensap.
  • Leg een vel plasticfolie op een werkbank.
  • Leg in het midden 100 g gekookte kleefrijst.
  • Leg er nog een vel folie bovenop en rol de rijst uit tot een dunne, rechthoekige plak van 10-12 cm breed en ongeveer 8 cm hoog.
  • Verwijder het bovenste vel folie.
  • Leg in het midden van de rijstplak een strookje van het kipmengsel.
  • Laat aan alle randen minimaal 1½ centimeter ruimte vrij.
  • Leg hierop een reep komkommer.
  • Rol het geheel strak op en knoop het plastic aan beide uiteinden dicht.
  • Verwarm de lumpie in de magnetron.
  • Verwijder het plastic en de lumpie is eetklaar.

Notities

Eet de lumpie als een waterijsje: duw de lumpie uit het plastic omhoog. Let op, het kan heet zijn, dus gebruik een servet.

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij deze snack. Hun verkwikkende smaken vormen een mooie aanvulling op de kruidige kerrie en de romige kokosmelk.

Recept afdrukken
No ratings yet

Provençaalse Spiezen met Gepofte Aardappels

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4 personen
calorieën: 750kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 4 grote kruimige aardappels à 200 g
  • 500 g hamlappen in blokjes
  • 3 uien in partjes
  • 1 rode paprika in stukken
  • 250 g champignons gehalveerd
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Boen de aardappels schoon, prik ze regelmatig in met een vork en plaats ze op keukenpapier.
  • Verwarm ze gedurende 6 minuten in de magnetron op vol vermogen.
  • Draai de aardappels om en laat ze nog eens 6 minuten garen.
  • Wikkel de aardappels in een schone keukenhanddoek en laat ze 10 minuten nagaren.
  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Rijg de hamlappen en groenten om en om aan de satéstokjes, waarbij je het ontbijtspek zigzaggend meeneemt.
  • Meng de Provençaalse kruiden en peper door 4 eetlepels olijfolie en bestrijk hiermee de spiesen.
  • Plaats de spiesen op de ingevette bakplaat en schuif ze 10 cm onder de grill.
  • Rooster ze gedurende 8-10 minuten, waarbij je ze af en toe keert.
  • Snijd de gare aardappels aan de bovenzijde in, duw ze iets open, besprenkel ze met de resterende olie en bestrooi ze met zout en peper.
  • Bestrooi de spiesen met zout en serveer ze met de gepofte aardappels.

Notities

Serveer deze Provençaalse spiezen met een frisse groene salade.

Nutrition

Calories: 750kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 50g | Zout: 2.5mg | Sugar: 4g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Kipcordon Bleu met Groene Olijventapenade

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Glutenvrij
Porties: 1 personen
calorieën: 650kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 grote aardappel
  • 125 g dun gesneden kipfilet
  • 2 plakken Coburger rauwe ham
  • 3 plakken brie dun gesneden
  • 3 eetlepels verse groene olijventapenade
  • 50 g eikenbladsla

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 250 °C.
  • Boen de aardappel schoon en prik deze een paar keer in met een vork.
  • Verwarm de aardappel vervolgens in de magnetron gedurende 10 minuten op vol vermogen (700 watt).
  • Snijd de aardappel in en laat hem nog even nagaren in een theedoek of aluminiumfolie.
  • Leg de dun gesneden kipfilet in een ovenschaal en bestrooi deze met peper.
  • Beleg de kipfilet met plakken Coburger rauwe ham en dun gesneden brie.
  • Druppel hier 1/2 eetlepel olijventapenade overheen.
  • Plaats de kip in het midden van de oven en laat deze in 8-10 minuten gaar worden.
  • Meng de eikenbladsla met de rest van de olijventapenade en leg dit op een bord.
  • Leg de gevulde kipcordon bleu en de aardappel naast de salade op het bord.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige Franse Chardonnay past uitstekend bij dit gerecht. De romigheid van de wijn sluit mooi aan bij de brie en de olijventapenade, terwijl de frisheid ervoor zorgt dat het geheel niet te zwaar wordt.

Nutrition

Calories: 650kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 40g | Vet: 32g | Zout: 2mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidige Kip Piri Piri met Olijvenaardappelpuree

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Varkensvlees
Land van herkomst: Portugal
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 620kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 50 g ontbijtspek in reepjes gesneden
  • 100 ml olijfolie
  • 500 g kipfilethaasjes gekruid met piri piri kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 400 g Italiaanse groentemix bijv. paprika, courgette, ui
  • 1100 g verse aardappelpuree
  • 50 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak hierin de spekreepjes gedurende 2 minuten.
  • Voeg de gekruide kipfilethaasjes toe en bak ze rondom bruin gedurende ongeveer 4 minuten.
  • Roer de tomatenblokjes en de Italiaanse groentemix door het mengsel in de pan.
  • Laat het gerecht afgedekt ongeveer 8 minuten sudderen op matig vuur, af en toe roerend.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm intussen de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
  • Roer de gehalveerde olijven en de rest van de olijfolie door de warme puree.
  • Verdeel de olijvenaardappelpuree over vier borden en leg de kip piri piri er bovenop.

Notities

Wijnadvies:

Een licht gekoelde Portugese Vinho Verde past perfect bij dit pittige gerecht. De frisheid van de wijn en de lichte tinteling zorgen voor een mooie balans met de kruidige kip en de romige aardappelpuree.

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 28g | Vet: 39g | Zout: 2mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Magnetron-gepofte Aardappel met Gegrilde Zalm

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Glutenvrij
Porties: 1 persoon
calorieën: 550kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 grote aardappel bijv. Super Aardappel, gewassen
  • 6 zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels citroensap
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • ½ komkommer in plakjes
  • 1 zalmmoot

Instructies

  • Prik de aardappel met een vork in en leg deze op een bord.
  • Verwarm in de magnetron op vol vermogen (700 watt) gedurende 6-8 minuten, tot bijna gaar.
  • Draai halverwege om.
  • Laat de aardappel 5 minuten nagaren in een theedoek.
  • Hak de olijven grof en meng ze met de kappertjes, 1 eetlepel olie, 1 theelepel citroensap, oregano en zout en peper naar smaak.
  • Meng de plakjes komkommer met de resterende olie en citroensap.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit een grillpan en bestrooi de zalmmoot met zout en peper.
  • Grill de zalm 8 minuten, waarbij je halverwege keert.
  • Snijd de aardappel diep in en vul deze met de olijvensalsa.
  • Leg de gegrilde zalm naast de aardappel op het bord en serveer de komkommersalade ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de zachte smaak van de aardappel en de vettigheid van de zalm. De frisse citrustonen van de wijn zullen de smaken van de komkommer en citroen in het gerecht versterken.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 35g | Vet: 29g | Zout: 1.6mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoomde Zalm met Citroencouscous en Groenten

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Magnetron koken, Vis
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 553kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 400 g kippenbouillon van tablet
  • 450 g Schotse zalmfilet
  • 300 g diepvriesdoperwten
  • 1 blikje maïskorrels 300 g, uitgelekt
  • 250 g couscous
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 mandarijn of clementine, geperst
  • 25 g verse bieslook fijngesneden

Instructies

  • Breng de kippenbouillon aan de kook.
  • Stoom intussen de zalmfilet in de magnetron gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bewaar het stoomvocht.
  • Schep de bevroren doperwten en de maïskorrels door de droge couscous.
  • Roer de olijfolie erdoor en schenk de hete bouillon erover.
  • Breng de couscous op smaak met peper en verwarm hem nog 3-4 minuten op vol vermogen in de magnetron.
  • Schep het mandarijnensap door de couscous en verdeel de couscous over vier borden.
  • Leg op elk bord een stuk gestoomde zalm.
  • Schenk desgewenst wat van het stoomvocht over de couscous.
  • Bestrooi elk gerecht met verse bieslook.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland past goed bij de citrusachtige smaak van de citroencouscous en de malse zalm.

Nutrition

Calories: 553kcal | koolhydraten: 61g | Protein: 35g | Vet: 18g | Zout: 1.2mg | Sugar: 8g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoomde Zalm met Courgette Salade en Aardappelpuree

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Zalm
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 2 personen
calorieën: 632kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 250 g zalmfilet in 2 gelijke stukken
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 550 g koelverse aardappelpuree
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels olijfolie met basilicum
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook vers of diepvries
  • 25 g hazelnoten grofgehakt

Instructies

  • Boen de citroen schoon, rasp de schil eraf en pers de vrucht uit.
  • Bestrooi de zalmfilet met zout, peper en wat citroenrasp.
  • Besprenkel met 2 eetlepels citroensap.
  • Verwarm de vloeibare margarine in een (hapjes)pan en stoof de zalm met het deksel schuin op de pan in 6-8 minuten bijna gaar.
  • Verwarm de aardappelpuree in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Schaaf of snijd de courgette in dunne plakken.
  • Klop in een slaschaal 2 eetlepels citroensap met basilicumolie, bieslook en zout en peper tot een dressing.
  • Meng de courgetteplakken door de dressing.
  • Strooi de hazelnoten over de aardappelpuree.
  • Serveer de gestoomde zalm met de aardappelpuree en de courgettesalade.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay uit de Bourgogne past goed bij de zachte smaak van de gestoomde zalm en de frisheid van de courgette salade.

Nutrition

Calories: 632kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 34g | Vet: 38g | Zout: 1.6mg | Sugar: 4g

Recept afdrukken
No ratings yet

Mediterrane Krieltjes-Tomatensalade met Brie

Bereidingstijd23 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas, Salade
Land van herkomst: Mediterraan
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 480kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 500 gram verse krieltjes geschild
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 groene paprika gesnipperd
  • 500 gram cherrytomaten gewassen
  • 250 gram roombrie in plakken gesneden
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 gram verse honing-mosterddressing

Instructies

  • Voorgaar de krieltjes volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
  • Verhit de zonnebloemolie in een braadpan.
  • Bak de voorgegare krieltjes gedurende 5 minuten.
  • Voeg de gesnipperde ui en paprika toe en bak nog 3 minuten onder regelmatig omscheppen.
  • Voeg de cherrytomaten toe en bak nog 2 minuten mee.
  • Meng de honing-mosterddressing door het krieltjesmengsel.
  • Verdeel de salade over vier borden en leg de plakken brie er bovenop

Notities

Wijnadvies:

Deze krieltjes-tomatensalade met brie is heerlijk verfrissend en romig, waardoor een lichte en fruitige witte wijn perfect samengaat. Probeer een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Pinot Grigio uit Italië voor een goede combinatie.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 18g | Vet: 32g | Zout: 1.2mg | Sugar: 8g