Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoomde Groenten Tjap Tjoy met Kip en Mie

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kip, Mie
Land van herkomst: China
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 620kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 375 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 250 g champignons schoongeborsteld en in plakjes gesneden
  • 400 g mie nestjes
  • 2 bakjes stoomgroenten broccoli, rode ui, paprika
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 55 g mix voor tjaptjoi

Instructies

  • Bereid de mie volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoom de groenten in de magnetron op 700 watt gedurende 7 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Verhit de olijfolie in een wok en bak hierin de kipfiletblokjes in 10 minuten gaar en bruin.
  • Voeg de laatste 2 minuten de plakjes champignons toe en bak deze mee.
  • Voeg de mix voor tjaptjoi en 500 ml water toe aan het vlees.
  • Roer goed door en laat 3 minuten zachtjes koken.
  • Schep de gestoomde groenten door de saus.
  • Verdeel de gekookte mie over vier borden.
  • Schep de saus met groenten en kip erover en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:

Bij dit Aziatische gerecht past een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer. Deze wijnen brengen verfrissing en hebben genoeg smaak om de kruidige en hartige tonen van het gerecht te complementeren.

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 73g | Protein: 40g | Vet: 18g | Zout: 2.5mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Stamppot Vergeten Groenten met Magere Rookworst

Bereidingstijd28 minuten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Lactosevrij
Porties: 4 personen
calorieën: 570kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram knolselderij
  • 300 gram snijbonen diepvries
  • 100 ml melk
  • 3 eetlepels margarine
  • 330 gram witte bonen uit pot
  • Nootmuskaat
  • 2 zakken magere rookworst kleintjes, à 200 gram
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukjes.
  • Schil de knolselderij en snijd deze ook in stukjes.
  • Kook de aardappels en knolselderij in 15 minuten beetgaar.
  • Verwarm de snijbonen volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Laat de witte bonen uitlekken en warm ze samen met de snijbonen mee.
  • Verwarm de melk in de magnetron (op 700 watt) gedurende 1 minuut.
  • Stamp de aardappels en knolselderij samen met de margarine en melk tot een luchtige puree.
  • Roer de snijbonen en witte bonen door de puree en breng de stamppot op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Prik de rookworstjes in en verwarm ze 2 keer gedurende 1 minuut in de magnetron.
  • Verdeel de stamppot over de borden en leg de rookworstjes erbovenop.

Notities

Wijnadvies:

De stevige smaken van de stamppot en de rookworst vragen om een lichte rode wijn met fruitige tonen. Probeer een Pinot Noir uit Duitsland of een Beaujolais uit Frankrijk voor een goede combinatie.

Nutrition

Calories: 570kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 25g | Vet: 17g | Zout: 2.5mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Zalmfilet met Frisse Aardappelsalade

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Zalm
Land van herkomst: Internationaal
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 450kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 900 g panklare aardappelblokjes
  • 1 citroen
  • 125 ml zure room
  • ½ tl gedroogde munt
  • 1 komkommer in blokjes
  • 2 el olie
  • 37½ g veldsla
  • 500 g zalmfilet in 4 gelijke stukken
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 el kappertjes

Instructies

  • Prik enkele gaatjes in de verpakking van de aardappelblokjes en verwarm de zakken na elkaar in 4 minuten in de magnetron.
  • Boen de citroen schoon.
  • Rasp de schil van de helft van de citroen en snijd de andere helft in plakjes, die je vervolgens halveert.
  • Pers de rest van de citroen uit.
  • Klop een saus van de citroenrasp, zure room, gedroogde munt, zout en peper naar smaak.
  • Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in plakjes.
  • Meng het citroensap (bewaar 1 theelepel), de olie (bewaar 1 theelepel) en zout en peper naar smaak en schep dit door de komkommer en veldsla.
  • Verhit een grillpan.
  • Bestrijk de zalmfilets dun met de rest van de olie.
  • Gril de zalmfilets 3 minuten per zijde, tot ze van buiten bruin en van binnen rosé zijn.
  • Bestrooi de zalm met zout en peper en besprenkel met de rest van het citroensap.
  • Meng de gare aardappelblokjes met de helft van de gesnipperde ui, de helft van de kappertjes en de zure roomsaus.
  • Verdeel de komkommersalade over vier borden.
  • Schep de aardappelsalade ernaast en bestrooi met de rest van de ui en kappertjes.
  • Leg de gegrilde zalmfilets schuin op de aardappelsalade.
  • Serveer apart de citroenplakjes om over de vis te sprenkelen.

Notities

Wijnadvies:

Een verfrissende witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, past goed bij de frisse smaken van de aardappelsalade en de zalm.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 30g | Vet: 20g | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Forel met Citroen en Kappertjes

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 2 personen
calorieën: 600kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 forellen schoongemaakt
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie diepvries of vers
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 schaaltje pofaardappels met yoghurt-knoflooksaus 2 stuks
  • 50 g boter
  • 1 bakje groene groentemix diepvries, 300 g
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Boen de citroen schoon, rasp de schil en snijd de vrucht in plakjes.
  • Meng in een diep bord de bloem met zout en peper.
  • Wentel de forellen door de bloem en schud overtollig bloem eraf.
  • Bestrooi de buikholte van de forellen met peper en zout en vul ze met citroenrasp, peterselie en kappertjes.
  • Pof de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
  • Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de forellen aan elke kant in 6-7 minuten goudbruin en gaar.
  • Houd de aardappels warm in een theedoek en verwarm de groentemix in de magnetron gedurende ongeveer 5 minuten op vol vermogen.
  • Leg op elk bord een forel en garneer met citroenplakjes.
  • Leg de aardappel ernaast, snijd deze open en vul met de yoghurt-knoflooksaus.
  • Serveer de groentemix naast de forel en aardappel.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse en droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de gegrilde forel en de citroen-kappertjes smaken.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 35g | Vet: 40g | Zout: 1.5mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Eendenborst met warme appelstroop op hete bliksem

Allerhande 2005
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Eend, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
calorieën: 650kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 750 g kruimige aardappels
  • 2 zure appels bijv. Granny Smith
  • 2 zoete appels bijv. Braeburn
  • 2 sjalotten
  • 8 plakken bacon
  • 4 eendenborstfilets
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 pot gevogeltefond 380 ml
  • 50 g gedroogde cranberry's
  • 2 eetlepels boter
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 4 eetlepels appelstroop

Instructies

  • Schil de aardappels, appels en sjalotten en snijd ze in kleine stukken.
  • Breng in een pan water aan de kook met zout en voeg de aardappels, appels en sjalotten toe.
  • Kook ze afgedekt in 20 minuten gaar.
  • Bak ondertussen de plakken bacon in een droge koekenpan op zeer laag vuur tot ze knapperig zijn.
  • Leg eventueel een bodem van een springvorm op de bacon om te voorkomen dat ze krullen.
  • Kerf met een scherp mes het vel van de eendenborstfilets in ruitpatroon.
  • Bestrooi de filets met gemberpoeder, zout en peper naar smaak.
  • Bak de eendenborstfilets op hoog vuur in een koekenpan met de velkant naar beneden gedurende 5 minuten, keer ze om en bak nog 1-2 minuten.
  • Haal de filets uit de pan en laat ze rusten in aluminiumfolie.
  • Giet het overtollige vet uit de koekenpan en voeg de gevogeltefond toe.
  • Roer de cranberry's erdoor en roer de aanbaksels los.
  • Laat de saus op hoog vuur in 5 minuten inkoken tot de gewenste dikte.
  • Giet het aardappelmengsel af en voeg boter en crème fraîche toe.
  • Stamp tot een romige puree met een handmixer of aardappelstamper.
  • Verwarm de appelstroop in de magnetron gedurende 20 seconden, zodat deze vloeibaar wordt.
  • Verdeel de hete bliksem over vier borden en schep de saus in een kuiltje.
  • Steek de plakken bacon erin.
  • Leg de eendenborst naast de hete bliksem en druppel de appelstroop er als streepjes naast.

Notities

Wijnadvies:

Een fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de rijke smaken van de eendenborst en de zoete appelstroop.

Nutrition

Calories: 650kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 30g | Vet: 35g | Zout: 2mg | Sugar: 25g

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensfiletlapjes met spinazie

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 g spinazie á la crème deelblokjes , diepvries, Iglo,
  • 1 sjalotje
  • 2 takjes basilicum
  • 4 varkensfiletlapjes á la minute ca. 150 g,
  • 1 theelepel chilipoeder
  • zout
  • 2 dikkeplakken jongbelegen kaas á 50 g,

Instructies

  • Spinazie in kleine magnetronschaal doen en afgedekt in ca. 2 á 3 minuten op vol vermogen
  • (ca. 700 Watt) laten ontdooien.
  • Intussen sjalotje pellen.
  • Helft in dunne ringen snijden, rest fijnsnipperen.
  • In kopje basilicum fijnknippen.
  • Spinazie in zeef doen en met bolle kant van eetlepel vocht eruit drukken.
  • Gesnipperde sjalot en basilicum erdoor roeren.
  • Vlees bestrooien met 1/2 theelepel chilipoeder en zout.
  • In lage magnetronschaal leggen.
  • Spinaziemengsel erover verdelen.
  • Korstjes van kaas snijden.
  • Kaas halveren en op spinazie leggen.
  • Bestrooien met rest van chilipoeder.
  • Sjalotringen erop leggen.
  • Schaal afdekken met folie en in magnetron zetten.
  • In ca. 3 á 4 minuten op 3/4 van vermogen (ca. 500 Watt) vlees gaar laten worden en kaas laten smelten.

Notities

Serveren met gebakken minikrieltjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met pittige tomatensaus

Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 g penne
  • 400 g tastytomtomaten
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • 2 bosuitjes
  • 150 g achterham

Instructies

  • Kook de penne in ruim kokend water in 12-14 min. beetgaar. Snijd de tomaten in stukjes.
  • Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een
  • scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Meng de tomaat en de rode peper in een
  • magnetronschaal en pers de knoflook erboven uit.
  • Voeg de provençaalse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm het tomaat mengsel in de magnetron afgedekt ca. 5 min. op vol vermogen (700 Watt) tot de tomaat stukjes zacht zijn.
  • Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes. Snijd de ham in repen van ca. 2 cm breed.
  • Pureer de tomatenmassa met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Schep de bosuitjes en de ham erdoor en laat de saus onafgedekt nog 1-2 min. op vol vermogen verwarmen.
  • Giet de pasta af en schep in diepe borden.
  • Verdeel de tomatensaus erover.

Notities

Lekker makkelijk met snelle tomatensaus uit de magnetron.

Lekker erbij:

Parmezaanse kaas, rucola
 

Recept afdrukken
No ratings yet

Miniquiches met shii-take

Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hartige taart, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
Porties: 6 personen
calorieën: 255kcal

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 300 g shii-takes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 12½ g bieslook verse
  • 25 g pijnboompitten
  • zout
  • peper versgemalen
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • boter om in te vetten
  • 2 teentjes knoflook

Instructies

  • Deeg in ca. 5 minuten laten ontdooien.
  • Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.
  • Knoflook pellen en fijn snipperen.
  • In koekenpan olie verhitten, shiitakes en knoflook ca.2min al omscheppend bakken.
  • Pan van vuur nemen.
  • Bieslook erboven fijn knippen, pijnboompitten toevoegen.
  • Paddestoelmengsel op smaak brengen met zout en peper.
  • In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
  • Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • (In magnetron) boter smelten.
  • Zes vormpjes dun invetten en elk met plakje deeg bekleden.
  • Overhangend deeg langs rand afsnijden.
  • Paddestoelmengsel over vormpjes verdelen.
  • Eimengsel voorzichtig over vulling in vormpjes schenken, tot net onder de rand.
  • Miniquiches ca. 30 minuten in midden van oven gaar en goudbruin bakken.
  • Quiches uit oven nemen en warm serveren.

Nutrition

Calories: 255kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 9g | Vet: 17g

Recept afdrukken
No ratings yet

Mini ricotta cheesecakejes

Allerhande 2002
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Kaas, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
Porties: 8 personen
calorieën: 255kcal

Ingrediënten

  • 6 volkoren biskwietjes
  • 50 g boter
  • mespunt kaneel
  • 1 citroen
  • 1 el maizena
  • 2 eieren
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 4 el lemon jelly marmelade
  • 250 gr ricotta
  • 125 ml crème fraîche
  • ½ mango

Instructies

  • In keukenmachine koekjes tot kruim malen.
  • (In magnetron) boter smelten.
  • Boter en kaneel door koekjeskruim mengen.
  • Muffinvorm bekleden met papieren cakevormpjes.
  • In elk vormpje 1 el koekkruim scheppen en met bolle kant van lepel aandrukken.
  • In koelkast ca. 15 minuten laten opstijven.
  • Intussen oven voorverwarmen op 175 ºC.
  • Citroen goed schoonboenen, schil fijn raspen.
  • Halve citroen uitpersen.
  • Maizena oplossen in citroensap.
  • In kom eieren met suiker loskloppen.
  • Citroensap, geraspte schil en 2 el marmelade erdoor mengen.
  • Ricotta en crème fraîche toevoegen en tot glad mengsel roeren.
  • Muffinvorm uit koelkast halen.
  • Vormpjes tot de rand vullen met ricottamengsel.
  • Cakejes in midden van oven in ca. 30 minuten gaar bakken.
  • Muffinvorm uit oven nemen en cakejes in vorm tot kamertemperatuur laten afkoelen.
  • Mango schillen en vruchtvlees in mooie stukjes snijden.
  • In steelpan rest van marmelade in 1 el water voorzichtig laten smelten.
  • Pan van vuur nemen.
  • Mango door marmelade scheppen en ca. 3 minuten laten afkoelen.
  • Mango over cakejes verdelen.

Nutrition

Calories: 255kcal | koolhydraten: 23g | Protein: 6g | Vet: 16g

Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwwarme linzensalade met geitenkaas

Allerhande 2002
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Salade
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 2 personen
calorieën: 335kcal

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • 4 takjes peterselie
  • 6 zwarte olijven zonder pit
  • 1 blikje linzen 265 g
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels mosterddressing
  • zout
  • 100 g jonge bladsla biologisch
  • 2 plakken geitenkaas à ca. 75 g / zachte
  • 2 theelepels honing
  • peper versgemalen

Instructies

  • Bosuitjes schoonmaken en schuin in ringetjes snijden.
  • Steeltjes van peterselie verwijderen, blad fijn hakken.
  • Olijven in vieren snijden. In zeef linzen laten uitlekken.
  • In magnetronschaal linzen, uienringetjes, peterselie, olijven en kappertjes door elkaar scheppen.
  • In magnetron afgedekt ca. 3 minuten verwarmen op vol vermogen (700 Watt). Linzen op smaak brengen met dressing, zout en peper.
  • Sla over twee grote borden verdelen.
  • Linzensalade in het midden scheppen.
  • Plakken geitenkaas op bordje leggen en in magnetron ca. 1 minuut verwarmen op vol vermogen.
  • Smeltende kaas op linzensalade leggen en honing erover druppelen.
  • Serveren met grof volkorenbrood.

Notities

Warme geitenkaas uit de magnetron is ook als nagerecht heerlijk.
Druppel er wat meer honing over en serveer met aardbeien of druiven en geroosterde amandelen.
 

Nutrition

Calories: 335kcal | koolhydraten: 23g | Protein: 18g | Vet: 19g