Recept afdrukken
No ratings yet

Kabeljauwragoût

Voorbereidingstijd11 minuten
Totale tijd2 minuten
Recept categorieën: Magnetron koken, Vis, Voorgerechten
Porties: 2
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 200 gr kabeljauwfilet
  • ½ eetlepel citroensap
  • 50 gr amandelen gerookte
  • 10 sprietjes bieslook
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • ½ theelepel kruidenbouillonpoeder
  • 1 beker slankroom
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snijd de kabeljauw in stukjes van ± 2 cm, leg de stukjes in de schaal en besprenkel ze met het citroensap.
  • Dek de schaal met magnetronfolie af en laat de vis op 3/4 van het vermogen (525 Watt) in ± 2 minuten garen.
  • Hak intussen de amandelen grof en knip de bieslook fijn.
  • Doe de boter in een magnetronkommetje en verwarm hem in de magnetron ± 11/2 minuut op vol vermogen (700 Watt).
  • Roer er de bloem, het bouillonpoeder en de slankroom door en verwarm de saus onafgedekt ± 3 minuten op vol vermogen; roer halverwege door.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Strooi de amandelen over de visblokjes (laat het kookvocht van de vis in de schaal).
  • Schenk de saus over de vis en laat alles onafgedekt op 3/4 van het vermogen in 3-4 minuten warm en gaar worden.
  • Bestrooi met de bieslook en serveer met (wilde) rijst en een courgettesalade.