Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde paprikaroom met kaasstengels en salade

Allerhande 2002
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Groenten, Kaas, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 345kcal

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • ¾ dl olijfolie extra vierge
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • ½ sinaasappel
  • 125 ml slagroom
  • 50 g parmezaanse kaas stukje
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 zakje verse basilicum 15 g
  • 1 zakje verse kervel 15 g
  • ½ eetlepel olie om in te vetten

Instructies

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Paprika's schoonmaken en in vieren snijden.
  • Op bakplaat leggen en Italiaanse kruiden, zout en peper erover strooien. Besprenkelen met 2 eetlepels olijfolie.
  • Paprika ca. 10 cm onder grill schuiven en in ca. 5 minuten gaar roosteren.
  • Intussen gelatine in ruim koud water ca. 5 minuten weken.
  • In keukenmachine paprika pureren.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Sinaasappel uitpersen. 2 eetlepels sap verwarmen.
  • Gelatine uitknijpen en van vuur af in sap oplossen.
  • Gelatinemengsel door paprika roeren. Iets laten afkoelen.
  • Slagroom lobbig kloppen en paprika erdoor spatelen.
  • Vormpjes invetten en paprikaroom erover verdelen.
  • In koelkast in ca. 1½ uur laten opstijven.
  • Intussen oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5.
  • Kaas raspen.
  • Bloem zeven en door kaas scheppen.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier en geraspte kaas in repenvan 2 x 25 cm erop scheppen, in ca. 3 minuten goudbruin bakken.
  • Afkoelen.
  • Op elk vormpje bordje zetten, keren en paprikaroom op bordjes laten glijden.
  • In ca. 15 minuten op kamertemperatuur laten komen.
  • In keukenmachine basilicum en rest van olijfolie pureren tot fijne groene olie.
  • In kom 1eetlepel basilicumolie met 1/2eetlepel sinaasappelsap tot dressing kloppen.
  • Kervel er luchtig door scheppen.
  • Beetje basilicumolie op paprikaroom druppelen.
  • Kervelsalade ernaast scheppen en kaasrepen ertegenaan.

Nutrition

Calories: 345kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 7g | Vet: 32g