Recept afdrukken
No ratings yet

Crunchy Chili Chicken Mini Tacos

Recept categorieën: Borrelhapjes, Kip, Taco's & Nacho's
Porties: 4
calorieën: 280kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 100 gram ijsbergsla fijngehakt
  • 50 gram bloem
  • 50 gram panko Japans broodkruim
  • 2 eieren
  • 2 grote tortilla's
  • 2 kipfilets
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Chilisaus
  • Olijfoliespray
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en de friteuse op 175 graden Celsius.
  • Was en snijd de ijsbergsla fijn indien je een hele krop hebt gekocht.
  • Voorgesneden ijsbergsla past waarschijnlijk al in de tacos, maar je kunt het indien nodig op het laatste moment nog wat fijner snijden met een mes.
  • Steek met een ronde uitsteker zoveel mogelijk rondjes uit de tortilla's.
  • Spray beide kanten licht in met olijfoliespray (of gebruik een siliconen kwastje).
  • Plaats de muffinbakvorm ondersteboven en leg de kleine tortillaringen tussen de 'cups'.
  • Bak ze in 8-10 minuten knapperig in de oven.
  • Laat de kleine tacos afkoelen in de muffinbakvorm.
  • Snijd de kipfilets in kleine blokjes en breng ze op smaak met knoflookpoeder, peper en zout.
  • Haal de kipblokjes achtereenvolgens door de bloem, het geklutste ei en tot slot door de panko.
  • Frituur de kipblokjes in 3 minuten gaar (controleer de gaarheid door het grootste blokje door te snijden).
  • Vul de mini tacos met wat fijngehakte ijsbergsla.
  • Snijd eventueel de kipblokjes een keer door zodat ze beter in de tacos passen.
  • Serveer de Crunchy Chili Chicken Mini Tacos met chilisaus.

Notities

Een lichtgekoelde rosé, zoals een Spaanse rosado, vormt een verfrissende en smaakvolle aanvulling op deze Crunchy Chili Chicken Mini Tacos. De fruitige tonen van de rosé passen goed bij de pittige chilisaus en de knapperige textuur van de tacos.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 16g | Vet: 14g | Zout: 1.2mg | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Verse Blueberry Muffins

Recept categorieën: Cupcakes / Muffins
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 150 gram tarwebloem
  • 100 gram verse blauwe bessen
  • 75 gram kristalsuiker
  • 70 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • 70 milliliter karnemelk
  • 45 gram zachte roomboter
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 vanillestokje

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Voorbereiding van de Citroen en Vanille:

  • Boen de citroen schoon onder stromend water.
  • Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit met een scherp mes.

Mengen van de Droge Ingrediënten:

  • In een kom, meng de tarwebloem met bakpoeder, kristalsuiker en een snufje zout.
  • Mengen van de Natte Ingrediënten: Klop in een aparte kom het ei samen met de karnemelk, Griekse yoghurt, zachte roomboter (licht gesmolten) en de rasp van de citroenschil (alleen het gele gedeelte).
  • Voeg het merg van het vanillestokje toe en meng goed.

Samenvoegen van de Ingrediënten:

  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
  • Voeg vervolgens voorzichtig de verse blauwe bessen toe en spatel deze door het beslag.

Voorbereiding van de Muffinvorm:

  • Knip vierkantjes uit bakpapier (ongeveer 10 centimeter breed en lang) en knip in elk vierkantje een inkeping aan de zijkanten.
  • Plaats de bakpapieren in de muffinvormpjes en druk ze aan met behulp van een glas.
  • Als het papier niet blijft zitten, gebruik dan een beetje boter om het vast te plakken.

Vullen van de Muffinvormpjes:

  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
  • Bestrooi de bovenkant van elke muffin met een beetje rietsuiker.

Bakken van de Muffins:

  • Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Je kunt de gaarheid controleren door een tandenstoker in het midden van een muffin te steken; als deze er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar.

Afkolen en Serveren:

  • Laat de blueberry muffins 20 minuten afkoelen in de vorm en vervolgens verder afkoelen buiten de bakvorm voordat je ze serveert.

Notities

Variatietip:

Voeg een vleugje citroensap toe aan het beslag voor extra frisheid.

Wijnadvies:

Geniet van deze heerlijke blueberry muffins met een kopje verse thee of een glas koude melk voor een verfrissende smaakervaring.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kaas Baconmuffins

Recept categorieën: Cupcakes / Muffins, Hartige taart
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 25 gram suiker
  • 1 eetlepel(s) bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 50 gram geraspte kaas
  • 4 of 5 plakjes Engelse bacon, krokant gebakken en verkruimeld
  • 1 losgeklopt ei
  • 250 ml melk
  • 50 ml plantaardige olie

Instructies

  • Doe bloem, suiker, bakpoeder, zout, kaas en bacon samen in een grote kom.
  • Vermeng goed en maak een kuiltje in het midden.
  • Klop het ei samen met de melk en olie met een vork in een tweede kom. Voeg toe aan de droge ingredienten en roer kort tot alles vochtig is en het beslag nog wat klonterig.
  • Schep het beslag in het bakblik en vul de muffinpotjes tot de rand.
  • Bak 20-25 min in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolade paasmuffins

Recept categorieën: Chocolade, Cupcakes / Muffins
Feestdagen etc: Pasen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 reep melk chocolade
  • 18 witte chocolade eitjes
  • 3 eelt poedersuiker
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram bloem
  • Snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 5 eetlepel cacao
  • 250 gram boter

Instructies

  • Verwarm de oven op 175 graden.
  • Doe de boter met de suiker in een kom en mix met een mixer door elkaar.
  • Voeg een voor een de eieren toe terwijl je mixt.
  • Zeef de bloem er bij en voeg het bakpoeder, cacao en een snufje zout toe en mix nog een minuutje door.
  • Doe papieren vormpjes in een muffin bakblik of vorm en vul ze zeker voor ¾ met het beslag.
  • Zet ze ongeveer 25 – 30 minuten in de oven.
  • Controleer met een sate-prikker of ze goed zijn van binnen.
  • Als je de prikker schoon uit de muffin komt dan is hij gaar.
  • Meng ondertussen de poedersuiker met een paar druppels water tot een glazuur.
  • Rasp de reep chocolade.
  • Haal de muffins uit de oven en laat een half uurtje afkoelen.
  • Bestrijk ze met een beetje glazuur en bestrooi met de chocolade rasp.
  • Leg op iedere muffin een (wit) chocolade eitje.

Filodeegpasteitjes met garnalenragout
Recept afdrukken
No ratings yet

Filodeegpasteitjes met garnalenragout

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 3 vellen filodeeg circa ½ pak
  • bakolie of bakspray
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 50 ml witte wijn
  • 250 ml garnalen- of visbouillon
  • slagroom
  • witte peper
  • 200 gram gekookte garnalen
  • 1 el fijngehakte dille
  • 1 tl citroenrasp

Instructies

  • Voorbereiden:
  • Zowel de filodeegbakjes als ragout kun je een dag eerder bereiden.
  • Bewaar de bakjes luchtdicht buiten de koelkast.
  • De ragout bewaar je afgedekt in de koelkast.
  • Warm deze op laag vuur op in een pannetje vlak voordat je gaat serveren.
  • Haal het filodeeg een uur van tevoren uit de vriezer en laat (in de verpakking) ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 160 ˚C.
  • Leg een vel filodeeg op je werkvlak, vet licht in met bakspray (of bestrijk met olie), leg er nog 2 vellen op die je beide invet.
  • Snijd daarna met een scherp mes in vieren zodat je 4 vierkanten krijgt.
  • Vet 4 muffinvormpjes in. Leg in ieder vormpje een filodeegvierkant en maak er een bakje van.
  • Druk de zijkanten en bodem stevig aan.
  • Zet de muffinbakvorm op het onderste rek van je oven en bak 20 minuten tot de bakjes goudbruin van kleur zijn.
  • Hou ze in de gaten en dek eventueel af met aluminiumfolie als ze te bruin dreigen te worden.
  • Smelt de boter op laag vuur in een pan.
  • Strooi de bloem erbij en bak daarna een aantal minuten in de boter terwijl je blijft roeren.
  • De bloem moet garen, maar niet bruin worden.
  • Schenk de witte wijn en bouillon er rustig bij terwijl je klopt met een garde.
  • De ragout zal nu gaan indikken.
  • Schenk er naar smaak nog een scheutje slagroom bij, maar maak de ragout niet te vochtig.
  • Proef en breng op smaak met peper.

Notities

Eten er kinderen mee, laat dan de wijn uit het recept en gebruik 300 ml bouillon in

Recept afdrukken
No ratings yet

Hemelse Chocolade-Explosie Muffins

Voorbereidingstijd20 minuten
wachttijd18 minuten
Totale tijd38 minuten
Recept categorieën: Chocolade, Cupcakes / Muffins
Land van herkomst: Nederland
Porties: 20 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 150 gram chocolade
  • 300 gram bloem
  • 100 gram basterdsuiker
  • 150 gram suiker
  • 80 gram cacaopoeder
  • ¼ tl zout
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 250 ml karnemelk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en plaats een muffinbakvorm met losse muffinvormpjes erin.
  • Hak de chocolade in kleine stukjes.
  • Zet alle ingrediënten in de juiste hoeveelheid klaar op kamertemperatuur.
  • Meng in een kom de bloem, cacaopoeder, zout, kaneel, bakpoeder en baking soda.
  • In een andere kom mix je de suiker, boter, karnemelk en de eieren.
  • Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en roer met een spatel tot het net is opgenomen (niet te lang mengen om overwerken te voorkomen).
  • Voeg 3/4 van de gehakte chocolade toe aan het beslag en roer het door.
  • Vul de muffinvormpjes gelijkmatig met het beslag (ongeveer 2/3 vol per cupje).
  • Strooi de overgebleven stukjes chocolade over de bovenkant.
  • Bak ongeveer 18 minuten.
  • Een satéprikker moet er droog uitkomen.
  • Laat afkoelen op een rooster en bewaar in een trommel of vershoudfolie (niet in de koelkast om uitdroging te voorkomen!
  • ).

Recept afdrukken
No ratings yet

Walnootmuffins

Voorbereidingstijd9 minuten
Bereidingstijd17 minuten
Recept categorieën: Cupcakes / Muffins, Dessert, Gebak
Land van herkomst: Duitsland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 12 muffins
calorieën: 250kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker Mix voor muffins
  • 100 gram boter gesmolten
  • 1 ei
  • 100 gram walnoten grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zet de muffinvormpjes naast elkaar op een bakblik.
  • Doe de muffinmix samen met de gesmolten boter, het ei en 1 dl water in een kom.
  • Klop met een mixer volgens de aanwijzingen op de verpakking een egaal beslag.
  • Schep de grof gehakte walnoten door het beslag.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 17 minuten, of tot ze gaar zijn en goudbruin van kleur.

Notities

Wijnadvies:

Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti uit Italië vormt een heerlijke aanvulling op de rijke smaak van deze walnootmuffins.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 4g | Vet: 18g | Zout: 0.5mg | Sugar: 12g

Aardappel olijven muffins
Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel olijven muffins

Porties: 8 muffins
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 100 gram ontbijtspek gesnipperd
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • Zout en peper
  • 2 eieren gesplitst
  • 200 gram aardappels rauw geraspt
  • 100 gram bloem gezeefd
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 25 gram boter gesmolten
  • 1 theelepel tijm gedroogd
  • 12 olijven in plakjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig.
  • Voeg de gesnipperde sjalotten toe en bak ze ongeveer 5 minuten mee.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Meng in een kom de eidooiers, geraspte aardappels, gezeefde bloem, bakpoeder, gesmolten boter, gedroogde tijm, olijven, zout, peper, spek en sjalotten.
  • Klop de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig door het aardappelmengsel.
  • Vul de holletjes van de muffinbakvorm tot ongeveer 2/3 met het mengsel.
  • Bak in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, tot de muffins gaar zijn.

Notities

Wijnadvies:

Een koele, kruidige rosé past goed bij de aardappel-olijvenmuffins, bijvoorbeeld de Regaleali Rosato uit Sicilië.


Idee
:

Vervang tijm en olijven door 1 theelepel mosterdpoeder en 1 theelepel rozemarijn.