Chilimuffins
Recept afdrukken
No ratings yet

Chilimuffins

Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 175 ml salsa medium
  • 1 tl chilipoeder
  • ½ tl zout
  • ¼ tl peper
  • 400 ml kidneybonen afgespoeld en uitgelekt (blik)
  • 50 gram geraspte kaas

Instructies

  • Maak mini-gehaktbroodjes door de muffinpotjes te vullen met het vleesmengsel. 
  • Kwast er royaal barbecuesaus over en bak in de voorverwarmde oven op 200 graden.
  • Maak het gehakt los met een vork in een grote kom.
  • Meng er 50 ml van de salsa door, alsook de chilipoeder, zout en peper. 
  • Verdeel het gehaktmengsel in acht gelijke porties. 
  • Bekleed de bodem en wanden van de acht muffinpotjes ermee. 
  • Bak 10 min in een voorverwarmde oven op 200 graden, totdat het vlees niet meer roze is.
  • Roer de kidneybonen en de rest van de salsa door elkaar. 
  • Verdeel het bonenmengsel over de vleespotjes en bestrooi met de kaas. 
  • Bak tot de bonen heet zijn en de kaas gesmolten is, in 7 of 8 min.