Recept afdrukken
No ratings yet

Perzik amandelstrudels

Recept categorieën: Fruit, Gebak
Porties: 24 Stuks
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 425 gr perziken
  • 60 gr amandelschaafsel
  • 60 gr sultana's
  • 1 el bruine suiker
  • 12 vel filodeeg
  • 100 gr boter
  • kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 165°C) en vet de muffinvormen in.
  • Meng de kleingesneden perziken met de amandelsnippers, sultana's en de bruine suiker.
  • Bestrijk een vel filodeeg met gesmolten boter en leg hierop een ander vel.
  • Snij dit in vieren en vervolgens ieder stuk opnieuw in vieren.
  • Herhaal dit met de andere vellen filodeeg.
  • Leg 4 vierkantjes in steeds een iets andere hoek in elke muffinbakje en bak ze 10 minuten.
  • Doe dan 1 eetlepel van de vulling in de deegbodempjes, strooi hierover wat kaneel en bak de taartjes in 5-10 minuten goudbruin.

Recept afdrukken
No ratings yet

Limoenmeringue

Recept categorieën: Gebak
Porties: 36 Stuks
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 18 plakken bladerdeeg
  • 125 gr suiker
  • 30 gr maïzena
  • 2 tl limoenschil
  • 75 ml limoensap
  • 1,9 dl water
  • 30 gr boter
  • 2 eidooiers
  • 3 eiwitten
  • 125 gr suiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
  • Vet de muffinvormen in.
  • Rol de plakken bladerdeeg uit en steek uit elke plak 2 rondjes van 7 cm.
  • Leg de rondjes in de kuipjes en prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Bak de rondjes in 12-15 minuten goudbruin.
  • Neem ze uit de vorm en laat ze afkoelen.
  • Doe de suiker, maïzena, geraspte limoenschil, limoensap en water in een grote pan.
  • Breng alles op matig vuur al roerend aan de kook tot het mengsel indikt.
  • Neem de pan van het vuur en roer er de boter door.
  • Roer er 1 voor 1 de eierdooiers door. Schep 1 volle tl van het mengsel in de kuipjes.
  • Klop de eiwitten stijf.
  • Voeg geleidelijk aan de suiker toe en klop tot de suiker is opgelost en het mengsel glanst.
  • Schep hiervan 1 el op elk taartje.
  • Bak de taartjes in 4-5 minuten lichtbruin. (Maak van restjes deeg stengels.)

Recept afdrukken
No ratings yet

Likeurtaartjes

Recept categorieën: Gebak, Taart
Porties: 48 Stuks
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 250 gr biscuitjes
  • 125 gr boter
  • 3 tl gelatinepoeder
  • 60 ml water
  • 250 gr roomkaas
  • 90 gr basterdsuiker
  • 150 gr chocolade
  • 2 tl citroenrasp
  • 3 el Tia Maria
  • 3 dl slagroom
  • chocoladevlokken

Instructies

  • Vet de muffinvormen in en bekleed elk kuipje met een reepje bakpapier.
  • Stamp de biscuitjes fijn en roer er de gesmolten boter door.
  • Druk steeds 1 volle theelepel mengsel stevig in de kuipjes.
  • Zet de vormen in de koelkast.
  • Los het gelatinepoeder op in het kokende water.
  • Meng de zachte roomkaas met de suiker en voeg de gesmolten chocolade, citroenrasp en de Tia Maria toe.
  • Klop het geheel glad.
  • Roer de gelatine erdoor en schep het mengsel op het biscuitmengsel.
  • Laat de taartjes 2 uur in de koelkast opstijven.
  • Haal de taartjes uit de vormen.
  • Klop de slagroom stijf en verdeel dit over de taartjes.
  • Versier ze met chocoladevlokken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Janneke's Chocoladetaartjes

Recept categorieën: Chocolade, Gebak, Taart
Porties: 45 Stuks
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 150 gr bloem
  • 75 gr boter
  • 60 gr basterdsuiker
  • 2 eidooiers
  • 2 el water
  • 250 gr pure chocola
  • dl room
  • 1 el sinaasappellikeur
  • oranjesnippers
  • cacaopoeder

Instructies

  • Vet de muffinvormen in.
  • Zeef de bloem in een kom.
  • Meng met de vingertoppen de brokjes boter door de bloem tot het geheel op broodkruimels lijkt.
  • Roer de suiker erdoor.
  • Maak een kuiltje in het midden en voeg de eierdooiers en maximaal 2 eetlepels water toe.
  • Roer het deeg met een mes tot een korrelig deeg.
  • Rol een bal van het deeg en leg het afgedekt 20 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
  • Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier en steek er rondjes van 5 cm uit. Leg ze in de vormen.
  • Bak de rondjes in 10 minuten lichtbruin.
  • Neem ze uit de vorm en laat ze afkoelen.
  • Doe de gerapte chocolade in een vuurvaste kom.
  • Breng de room in een pan aan de kook.
  • Giet de room over de chocolade.
  • Roeren tot de chocolade is gesmolten.
  • Roer de likeur erdoor.
  • Laat de chocolade onder af en toe roeren dik worden.
  • Schep het chocolademengsel in een spuitzak en vul de taartjes met het mengsel. Bestrooi de taartjes met cacaopoeder en versier ze met de oranjesnippers.