Perzik amandelstrudels
Porties: 24 Stuks
Equipment
- 2 muffinvormen 12 gat's
Ingrediënten
- 425 gr perziken
- 60 gr amandelschaafsel
- 60 gr sultana's
- 1 el bruine suiker
- 12 vel filodeeg
- 100 gr boter
- kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 165°C) en vet de muffinvormen in.
- Meng de kleingesneden perziken met de amandelsnippers, sultana's en de bruine suiker.
- Bestrijk een vel filodeeg met gesmolten boter en leg hierop een ander vel.
- Snij dit in vieren en vervolgens ieder stuk opnieuw in vieren.
- Herhaal dit met de andere vellen filodeeg.
- Leg 4 vierkantjes in steeds een iets andere hoek in elke muffinbakje en bak ze 10 minuten.
- Doe dan 1 eetlepel van de vulling in de deegbodempjes, strooi hierover wat kaneel en bak de taartjes in 5-10 minuten goudbruin.