Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Kippasteitjes met Courgette

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 12 plakken bladerdeeg diepvries
  • 1 kipfilet in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 4 blaadjes salie fijngesneden
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 3 eetlepels olie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bekleed de muffinvormpjes met bladerdeeg.
  • Rol het overige bladerdeeg uit tot een lap waar 12 ronde dekseltjes uitgestoken kunnen worden ter grootte van de muffinvormen.
  • Leg deze op een bakplaat.
  • Bak de bakjes en de dekseltjes 5 minuten voor in de oven.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilet, courgette en salie op een hoog vuur al roerend 5 minuten.
  • Breng het mengsel op smaak met zout en peper en roer de crème fraîche erdoor.
  • Haal de pasteibakjes uit de oven en vul ze met het kip-courgettemengsel.
  • Leg de dekseltjes op de gevulde pasteitjes en bak ze in 20 minuten gaar.

Notities

De pasteitjes zijn zowel warm als afgekoeld lekker.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Sangiovese past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaak van de kip en courgette aan zonder te overheersen.

Druivencakejes met canderel
Recept afdrukken
No ratings yet

Druivencakejes met canderel

Recept categorieën: Cake, Fruit, Nagerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram witte druiven zonder pit
  • 150 gram boter
  • 150 gram cakemeel
  • 15 gram zoetstof in poedervorm
  • 3 eieren

Instructies

  • Oven op 175 °C voorverwarmen.
  • Druiven schoonmaken en fijnsnijden.
  • In kom met mixer boter zacht en romig kloppen.
  • Cakemeel, zoetstof en eieren toevoegen en tot glad beslag kloppen.
  • Druiven door beslag mengen.
  • Muffinvormpjes met beslag vullen en cakejes in ca. 35 minuten gaarbakken.
  • Cakejes op rooster laten afkoelen.

Baba au rhum
Recept afdrukken
No ratings yet

Baba au rhum

Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Frankrijk, Polen
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 300 GRAM bloem
  • 2 eieren
  • 1 ZAKJE gist
  • 1 DECILITER melk
  • 50 GRAM boter gesmolten
  • 125 GRAM suiker
  • 100 GRAM gedroogde pruimen kleingesneden
  • 2 GLAASJES rum
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • ¼ LITER room lobbig geklopt

Instructies

  • Meng de bloem met de gist, de eieren, de melk, de boter, 50 gram suiker en de pruimen en kneed dit goed.
  • Laat het een uur rijzen.
  • Verdeel het deeg over 8 ingevette muffinvormpjes en laat het nog eens een uur rijzen.
  • Bak de babas 25 minuten op 180 graden.
  • Doe intussen de overgebleven suiker bij het citroensap en 4 eetlepels water
  • Doe er een glas rum bij en breng het aan de kook.
  • Kook het in tot siroop en doe dan het tweede glas rum erbij.
  • Als de babas klaar zijn, giet dan da siroop erover en serveer ze warm met de room.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige aardbeien Muffins

Recept categorieën: Fruit
Porties: 8 muffins
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 50 ml olie
  • 2 eetlepel(s) aardbeienjam
  • ¼ kop aardbeienyoghurt
  • 100 gram suiker
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram roomkaas
  • ¼ kop extra aardbeienjam voor garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de muffinvormpjes in.
  • Doe de eieren, olie, jam, yoghurt en suiker in een kom.
  • Klop het mengsel met een houten lepell 1 minuut tot alles goed gemengd is.
  • Zeef het bakmeel erboven en schep het voorzichtig om.
  • Schep in elk vormpje 3 eetlepels beslag.
  • Verdeel de roomkaas in 8 porties en leg in het midden van elke muffin een stukje roomkaas.
  • Schep daarop 2 theelepels jam.
  • Verdeel het resterende beslag over de vormpjes.
  • Bak de muffins 30 minuten tot ze gerezen een lichtbruin zijn.
  • Laat de muffins 5 minuten in de vormpjes rusten en laat ze daarna op een rooster afkoelen.
  • Bestuif ze met gezeefde poedersuiker en garneer met aardbeien.

Warm chocolade-toetje
Recept afdrukken
No ratings yet

Dolce della casa

Warm chocolade-toetje / Eerlijk is eerlijk, het recept is gepikt. Laatst waren we bij onze wijnboer/vrienden Ferrin en dochter Sara had dit toetje gemaakt. Sara zit op een soort vmbo-school en tijdens een praktijkles had ze dit recept leren maken en daarna thuis opnieuw gemaakt.
 
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 300 gram suiker
  • 70 gram cacao
  • 120 gram amaretti bitterkoek-achtige schuimkoekjes
  • 500 ml melk
  • boter om in te vetten

Instructies

  • Amaretti verkruimelen.
  • De eieren met de suiker stevig mixen, stap voor stap de cacaopoeder, melk en amaretti toevoegen.
  • Verdelen over ingevette schaaltjes of muffinvormpjes.
  • In voorverwarmde oven ongeveer 40 minuten bakken op 110 graden.
  • Voor liefhebbers van een minder stevige, bijna vloeibare binnenkant, raad ik aan om het gerecht slechts 30 minuten in de oven te garen.

Notities

Naar keuze warm of koud serveren (maar warm is ie ‘t lekkerste!).
En wat denk je van een zoete Verduzzo van de vader van Sara, Paolo Ferrin erbij ……
Grazie Sara!

Aardappel kaaspannenkoek
Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel-Kaaspannenkoek Muffins

Recept categorieën: Fruit, Pannenkoeken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 125 ml pindakaas met of zonder nootjes
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 eieren
  • 175 ml melk
  • 2 middelgrote bananen geprakt

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bereid deze heerlijke aardappel-kaaspannenkoekmuffins met de volgende stappen:

  • Vermeng bloem, bruine basterdsuiker, bakpoeder en zout in een grote kom.
  • In een tweede kom, roer pindakaas, olie, eieren, melk en geprakte bananen door elkaar.
  • Voeg het pindakaasmengsel toe aan het bloemmengsel en roer met een vork tot alles bevochtigd en vermengd is.
  • Let op dat je niet te lang roert.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven of totdat ze gaar zijn.
  • Je kunt de gaarheid controleren door er een tandenstoker in te steken; als deze er schoon uitkomt, zijn de muffins klaar.

Notities

Geniet van deze smakelijke aardappel-kaaspannenkoekmuffins die een heerlijke combinatie van smaken bieden!

Recept afdrukken
No ratings yet

Speculaas peer muffins

Recept categorieën: Cupcakes / Muffins, Fruit
Feestdagen etc: Sinterklaas
Porties: 12 stuks
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 190 gram amandelmeel
  • 3 eetlepel(s) koek- en speculaaskruiden
  • 2 eetlepel(s) baking soda
  • 60 gram rozijnen
  • 2 peren
  • 3 bananen
  • 2 eieren
  • 3 eetlepel(s) olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht) en bekleed een muffinvorm met cupcakepapiertjes.
  • Meng het amandelmeel met de kruiden en de baking soda.
  • Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  • Prak de bananen en meng met de peer en de rozijnen.
  • Klop de eieren los met een vork en meng met de olijfolie.
  • Voeg het banaanmengsel samen met de eieren toe aan het meel en roer voorzichtig door elkaar.
  • Wanneer alle ingrediënten goed gemengd zijn verdeel je het beslag over de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins in circa 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Spinazie muffins
Recept afdrukken
No ratings yet

Spinazie muffins

Porties: 6 muffins
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 300 gram verse spinazie
  • 3 eieren
  • 70 gram parmazaanse kaas
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • paar blokjes feta
  • olijfolie
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 165 graden.
  • Was de spinazie.
  • Snijd de ui en knoflook.
  • Fruit ze in de koekenpan met een scheut olijfolie.
  • Doe na een paar minuten de spinazie erbij en laat deze helemaal slinken (er blijft echt bijna niets van over!).
  • Laat het spinazie/ui/knoflook mengsel goed uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het resterende vocht eruit. Snijdt het heel fijn of stop het is een keukenmachine.
  • Klopt 3 eieren los, strooi er wat peper bij en eventueel andere kruiden naar smaak.
  • Rasp de parmazaanse kaas en voeg deze samen met de fijn gemaakte spinazie/ui/knoflook toe aan de los geklopte eieren.
  • Roer goed door.
  • Pak een muffintray.
  • Ik heb papieren bakvormpjes gebruikt in een muffin tray, maar krijg die er dus niet goed eraf.
  • Ik raad aan om een muffinbakvorm in te vetten en een grote sauslepel 'ei-beslag' per muffinvorm te nemen.
  • Dan zitten ze net tot onder de rand.
  • Druk er eventueel nog 2 blokjes feta in.
  • Je haalt er 6-8 muffins uit.
  • Bak ze 20 minuten op 165 graden.