Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde perziken met noten

Allerhande 2003
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Noten
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 6 rijpe perziken
  • 25 g walnoten
  • 37 gr hazelnoten
  • ½ eetlepel tijm verse (blaadjes)
  • ½ citroen geraspt en geperst
  • 2 eetlepels walnotenolie
  • grofgemalen zwarte peper

Instructies

  • Grill voorverwarmen.
  • Perziken halveren, pit verwijderen en elke perzik in 8 partjes snijden.
  • Noten grof hakken.
  • In ovenschaal perziken met noten, tijm en citroenrasp door elkaar scheppen.
  • Citroensap en olie erover sprenkelen.
  • Zout en royaal peper erboven malen.
  • Schaal 15 cm onder grill schuiven en perziken in 10-15 min. lichtbruin en gaar roosteren.
  • Af en toe omscheppen.

Notities

Vervang voor een wat pittigere variatie de walnotenolie door olijfolie extra vierge met
knoflookaroma en chilipeper.
Heerlijk bij kip of lamsvlees

Kalfsschnitzel Lucullus
Recept afdrukken
No ratings yet

Kalfsschnitzel Lucullus

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Kalfsvlees, Vlees
Porties: 2 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 250 gram kalfsschnitzel
  • 2 plakjes serranoham
  • 2 plakjes cheddarkaas
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie
  • 15 gram boter
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit in een koekenpan de olie met de boter.
  • Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met zout en peper.
  • Bak de schnitzels aan beide zijden.
  • Afhankelijk van de dikte 3 à 4 minuten aan beide zijden.
  • Ik heb ze graag nog rosé.
  • Haal uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
  • Bedek elke schnitzel met een plak ham en kaas.
  • Deglaceer de pan met het sap van de citroen. Verdeel over de kaas.
  • Kalfsschnitzel Lucullus
  • Schuif de ovenschaal in de oven en gratineer tot de kaas is gesmolten.

Notities

Ik serveerde de schnitzels met doppertjes en worteltjes en aardappelbolletjes uit de oven.