Recept afdrukken
No ratings yet

Roodbaarsfilet met aubergine

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 8 aardappels á 80 g, vastkokend, bijv. Lady Christl,
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 9 eetlepels olijfolie
  • 4 tomaten
  • 1 takje tijm zakje á 15 g,
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel rode-wijnazijn,
  • zout
  • peper
  • 1 potje groene pesto 135 g, Grand'ltalia,
  • 4 roodbaarsfilets á 140 g,

Instructies

  • Aardappels onder koud water goed schoonboenen.
  • Aardappels in pan met weinig water in 15 minuten beetgaar koken.
  • Intussen aubergine schillen en in plakken van 1/2 cm dikte snijden.
  • Plakken in blokjes van 1/2 cm snijden.
  • Ui pellen en fijnsnipperen.
  • Knoflook pellen en fijnsnipperen.
  • In pan 6 eetlepels olie verhitten.
  • Ui en knoflook 4 minuten zachtjes fruiten.
  • Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Aubergineblokjes toevoegen aan ui en afgedekt op laag vuur in 8 minuten laten garen, regelmatig omscheppen.
  • Intussen tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaten elk in 8 stukken snijden.
  • Tijmblaadjes van takjes rissen en fijnhakken.
  • Tomaten aan aubergine toevoegen en goed doorroeren.
  • Tijm, suiker en azijn toevoegen en 3 minuten zachtjes laten koken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Aardappels elk in 5 plakken snijden en in ovenschaal leggen.
  • Pesto losroeren met 2 eetlepels olie en aardappels ermee bestrijken.
  • Schaal 8 minuten in midden van oven zetten.
  • Intussen vis droogdeppen met keukenpapier.
  • In koekenpan met anti-aanbaklaag rest van olie verhitten.
  • Vis in 4 minuten krokant en gaar bakken, halverwege keren.
  • Compote van aubergine over vier borden verdelen.
  • Vis erop leggen.
  • Aardappels ernaast scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Forel met riesling

Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 475kcal

Ingrediënten

  • 75 g boter of margarine
  • 2 sjalotjes
  • 4 forellen a 200 g
  • 2 dl riesling witte wijn
  • 1 bekertje crème fraîche 125 ml
  • zout
  • peper
  • ½ zakje verse bieslook a 25 g

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4.
  • Ovenschaal invetten met 1 eetlepel boter.
  • Rest van boter in klontjes verdelen.
  • Sjalotjes pellen, fijn snipperen en in ovenschaal leggen.
  • Forellen schoonmaken, met keukenpapier droogdeppen en in ovenschaal leggen.
  • Riesling over forellen schenken.
  • Helft van boter over forellen verdelen.
  • Afdekken met aluminiumfolie.
  • Forellen midden in de oven in 15 minuten gaar laten worden.
  • Vocht uit ovenschaal boven steelpan zeven, met een schuimspaan vis tegenhouden.
  • Ovenschaal met vis afdekken met aluminiumfolie.
  • Vocht tot de helft laten inkoken.
  • Crème fraîche en rest van boter erdoorheen kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bieslook boven saus fijn knippen.
  • Vis in ovenschaal opdienen.

Notities

Saus apart serveren.

Nutrition

Calories: 475kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 35g | Vet: 36g