Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde aardappels met kwark

Bereidingstijd1 uur 20 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Varkensvlees, Zuivel
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 475kcal

Ingrediënten

  • 100 g ontbijtspek
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 750 g bloemige aardappels
  • zout en versgemalen peper
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 1 eierdooier
  • 200 g volle kwark
  • 1 bekertje slagroom 125 ml

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Spek in reepjes snijden.
  • Ui pellen, halveren en in dunne halve ringen snijden.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Spek en ui 4 minuten zachtjes bakken, af en toe omscheppen.
  • Aardappels schillen, wassen en in dunne plakjes snijden.
  • In kom aardappels mengen met spek, ui en knoflook.
  • Zout, peper en nootmuskaat erdoor scheppen.
  • Ovenschaal invetten met helft van boter.
  • Aardappelmengsel in ovenschaal scheppen en gladstrijken.
  • Eierdooier loskloppen met kwark, slagroom, zout en peper.
  • Over aardappels schenken.
  • Rest van boter in vlokjes erover verdelen.
  • Aardappelschotel 1 uur in oven licht goudbruin en gaar bakken.

Nutrition

Calories: 475kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 14g | Vet: 32g