Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met geroosterde uien en blauwe kaas

Allerhande 2002
Recept categorieën: Kaas, Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 6 uien
  • 4 eetlepels rode-wijnazijn
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 8 takjes tijm
  • 1 zakje veldsla 75 g
  • 150 g blauwe kaas bijv. Danish Blue

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Uien pellen en elk in vier partjes snijden.
  • Uienpartjes in ovenschaal (of op bakplaat) leggen en besprenkelen met azijn en olie.
  • Blaadjes van takjes tijm ritsen en over uien strooien.
  • In midden van oven uien in 35 à 40 minuten roosteren tot ze zacht zijn, af en toe keren. Veldsla over vier borden verdelen.
  • Geroosterde uien erop leggen.
  • Bakvet erover sprenkelen.
  • Blauwe kaas erboven verbrokkelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mexicaanse paprika's met kidneybonen en tortilladeksel

Allerhande 2002
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Mexico
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
calorieën: 541kcal
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 4 rode paprika's
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 2 blikken kidneybonen a 425 g
  • 1 zakje verse koriander 15 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijn djinten
  • zout
  • druppels tabasco enkele
  • 40 g tortillachips naturel zakje
  • 1 bekertje crème fraîche 125 ml
  • 150 g gemalen oude kaas zakje

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Paprika's wassen, halveren en zaadjes verwijderen.
  • In grote pan met ruim kokend water paprikahelften in ca.5minuten beetgaar koken.
  • In vergiet laten uitlekken.
  • Knoflook en ui pellen en snipperen.
  • In zeef kidneybonen laten uitlekken.
  • Koriander fijn hakken.
  • In koekenpan olie verhitten en knoflook en ui ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
  • Bonen en komijn toevoegen en ca. 1 minuut al omscheppend bakken.
  • Van vuur af helft van koriander erdoor mengen.
  • Op smaak brengen met zout en tabasco.
  • Paprikahelften vullen met bonenmengsel en naast elkaar in ovenschaal zetten.
  • Paprika's afdekken met tortillachips.
  • Crème fraîche losroeren en over chips verdelen.
  • Kaas erover strooien.
  • In midden van oven paprika's ca. 15 minuten bakken tot kaas is gesmolten.
  • Garneren met rest van koriander.

Nutrition

Calories: 541kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 20g | Vet: 31g

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde wintergroenten van Allerhande

Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 695kcal

Ingrediënten

  • 450 g spruitjes
  • 2 winterwortels ca. 500 g
  • cm gemberwortel verse
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 400 g rijst
  • 150 g cashewnoten gezouten
  • 3 bosuitjes
  • 1 dl oosterse chilisaus
  • 2 eetlepels sojasaus

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225°C of gasovenstand 5.
  • Spruitjes schoonmaken, wassen en grote exemplaren halveren.
  • Wortels schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Gember schillen en fijnhakken.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Wortels, spruiten, knoflook en gember met olie in ovenschaal omscheppen.
  • In midden van oven groenten in ca. 25 minuten beetgaar roosteren, af en toe omscheppen.
  • Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.
  • Cashewnoten grof hakken.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden.
  • In kom chilisaus, sojasaus en bosui door elkaar roeren.
  • Cashewnoten door rijst scheppen.
  • Rijst over vier borden verdelen.
  • Chilisaus door groenten mengen en groenten naast rijst scheppen.

Nutrition

Calories: 695kcal | koolhydraten: 102g | Protein: 16g | Vet: 27g