Pasta uit de oven
Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Equipment
Ingrediënten
- 1 tl zout
- 500 g maccheroni pasta
- 175 g ui panklare snippers
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 5 dl melk
- 1 mespunt nootmuskaat
- 300 g pastakaas
- 15 g peterselie verse
- 1 courgette
- 400 g hamreepjes
- 4 el paneermeel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Breng in een ruime pan water met zout aan de kook en kook de maccheroni in ca. 5 min. beetgaar.
- Spoel de pasta in een vergiet onder koud stromend water af.
- Laat uitlekken en afkoelen.
- Smelt de boter in een andere pan en bak de gesnipperde ui in 2-3 minuten glazig.
- Voeg de bloem in een keer toe aan de uien en bak al roerend met een houten spatel ca. 2 min. op matig vuur mee.
- Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en roer tot gladde saus ontstaat.
- Neem de pan van het vuur, laat 2/3 kaas erin smelten.
- Breng op smaak met zout, peper en mespunt nootmuskaat.
- Courgette schoonmaken, in lengte in plakken snijden en dan dwars in reepjes.
- Peterselieblad fijn knippen.
- Hamreepjes,courgette,peterselie en uitgelekte maccheroni door kaassaus scheppen.
- Doe de pasta in de ovenschaal.
- Meng de rest van de kaas door het paneermeel en strooi dit over de maccheroni.
- Bak de pasta in 30 min. in het midden van de oven goudbruin.
Notities
Deze ovenpasta kan van tevoren gemaakt worden.
Bewaar hem afgedekt in de koelkast en bak hem voor gebruik 30 min. op 180 °C in het midden van de oven goudbruin Lekker met friséesalade
Bewaar hem afgedekt in de koelkast en bak hem voor gebruik 30 min. op 180 °C in het midden van de oven goudbruin Lekker met friséesalade