Chinese lasagne met gehakt en garnalen
Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese Lasagne met Gehakt en Garnalen

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd25 minuten
wachttijd35 minuten
Totale tijd1 uur 5 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vlees, Zeevruchten
Land van herkomst: China
Porties: 4
calorieën: 365kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g gehakt half-om-half
  • 125 g roze garnalen fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 eetlepel verse gember fijngehakt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eiwitten losgeklopt
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 2 verse lasagnevellen

Instructies

  • Voorbereiden:
  • Pureer in een keukenmachine het gehakt met de garnalen, knoflook, gember, sojasaus, eiwit en naar smaak zout en peper tot een grof mengsel.
  • Meng de bosui erdoor.
  • Snijd de lasagnevellen in 3 gelijke stukken.
  • Kook ze in ruim water met zout gedurende 3 minuten.
  • Giet de lasagne af en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Bereiden:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet een kleine rechthoekige ovenschaal in.
  • Leg een lasagnevel in de ovenschaal en strijk hierover 1/5 deel van het gehaktmengsel gelijkmatig uit.
  • Herhaal de lagen en eindig met een lasagnevel.
  • Schenk een eetlepel water in de schaal.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Zet de ovenschaal op het rooster in het midden van de oven en laat het geheel in ongeveer 35 minuten gaar worden.
  • Haal de schaal uit de oven en laat het 5 minuten rusten.
  • Snijd de lasagne in 4 gelijke stukken en serveer met sojasaus als dip.

Notities

Lekker met gehakte koriander en roergebakken Chinese kool.
Deze Chinese lasagne met gehakt en garnalen gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Riesling. Hun levendige smaken zullen de exotische kruiden en de zeevruchten mooi aanvullen.

Nutrition

Calories: 365kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 2mg | Sugar: 1g