Recept afdrukken
No ratings yet

Rabarbertaart van Allerhande

Recept categorieën: Fruit, Groenten, Hartige taart, Nagerecht
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 150 g roomboter koude
  • 350 g bloem
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • 2 eierdooiers
  • 500 g rabarber
  • 150 g geleisuiker
  • 1 zakje amandelschaafsel
  • boter om in te vetten
  • bloem om te bestuiven

Instructies

Voorbereiden

  • Boter in blokjes snijden. Boter, bloem, suiker, zout en 1 eierdooier met koele hand tot samenhangende bal kneden.
  • Deeg in stuk huishoudfolie wikkelen en minimaal 1 uur in koelkast leggen.

Bereiden

  • Oven voorverwarmen op 200 °C. Rabarber wassen en in kleine stukjes snijden. Rabarber in kom doen en geleisuiker en amandelschaafsel erdoor mengen.
  • Wervlak dun met bloem bestuiven en hierop deeg dun uitrollentot cirkel die iets groter is dan doorsnede van taartvorm.
  • Taarvorm met boter invetten en bekleden met deegcirkel.
  • Rest van deeg bewaren voor ruitpatroon.
  • Taartvorm vullen met rabarbermengsel.
  • Uit rest van deeg lange reepjes snijden.
  • Met reepjes deeg ruitpatroon bovenop vulling maken.
  • Eierdooier loskloppen en hiermee ruitpatroon bestrijken.
  • Taart 35 à 40 minuten in oven bakken tot bovenkant goudbruin is.

Notities

10 voorbereiden, 100 wachten, 15 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 475 kCal - eiwit 79 g
vet 21 g - koolhydraten 62 g