Rabarbertaart van Allerhande
Porties: 8 personen
Ingrediënten
- 150 g roomboter koude
- 350 g bloem
- 4 eetlepels witte basterdsuiker
- snufje zout
- 2 eierdooiers
- 500 g rabarber
- 150 g geleisuiker
- 1 zakje amandelschaafsel
- boter om in te vetten
- bloem om te bestuiven
Instructies
Voorbereiden
- Boter in blokjes snijden. Boter, bloem, suiker, zout en 1 eierdooier met koele hand tot samenhangende bal kneden.
- Deeg in stuk huishoudfolie wikkelen en minimaal 1 uur in koelkast leggen.
Bereiden
- Oven voorverwarmen op 200 °C. Rabarber wassen en in kleine stukjes snijden. Rabarber in kom doen en geleisuiker en amandelschaafsel erdoor mengen.
- Wervlak dun met bloem bestuiven en hierop deeg dun uitrollentot cirkel die iets groter is dan doorsnede van taartvorm.
- Taarvorm met boter invetten en bekleden met deegcirkel.
- Rest van deeg bewaren voor ruitpatroon.
- Taartvorm vullen met rabarbermengsel.
- Uit rest van deeg lange reepjes snijden.
- Met reepjes deeg ruitpatroon bovenop vulling maken.
- Eierdooier loskloppen en hiermee ruitpatroon bestrijken.
- Taart 35 à 40 minuten in oven bakken tot bovenkant goudbruin is.
Notities
10 voorbereiden, 100 wachten, 15 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 475 kCal - eiwit 79 g
vet 21 g - koolhydraten 62 g
energie 475 kCal - eiwit 79 g
vet 21 g - koolhydraten 62 g