Recept afdrukken
No ratings yet

Garnalenkroketten

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Snack, Vis, Warme hapjes, Zeevruchten
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 1 bakje roze garnalen 125 g AH
  • 2 takjes peterselie zakje á 30 g
  • 30 g boter of margarine
  • 30 g bloem
  • ½ visbouillontablet
  • zout
  • peper
  • 1 ei
  • ½ pakje paneermeel á 150 g AH
  • 4 blaadjes sla
  • 2 tomaten
  • frituurolie

Instructies

Voorbereiden:

  • In zeef garnalen afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Garnalen fijnsnijden.
  • In kopje peterselie fijnknippen. In pan boter smelten.
  • Bloem erdoor roeren.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Al roerend scheutje voor scheutje 2 dl water toevoegen.
  • Blijven roeren tot dikke gladde saus ontstaat.
  • Garnalen en peterselie erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Massa uitstrijken op plat bord en laten afkoelen.
  • In koelkast in ca. 1 uur goed laten opstijven.
  • In diep bord ei loskloppen.
  • Op ander bord paneermeel strooien.
  • Garnalenmengsel in 8 gelijke punten snijden en tot kleine rolletjes vormen.
  • Rolletjes door paneermeel rollen en ook uiteinden bedekken met paneermeel.
  • Overtollig paneermeel eraf schudden.
  • Kroketten door ei halen en opnieuw door paneermeel rollen.
  • Sla wassen en uitslaan.
  • Tomaten wassen en in partjes snijden.
  • Vergiet bekleden met keukenpapier.

Bereiden:

  • In frituurpan olie verhitten tot 175 °C.
  • Kroketten met vier tegelijk in ca. 3 a 4 minuten goudbruin en gaar frituren.
  • In vergiet laten uitlekken.
  • Op vier borden leggen.
  • Garneren met blaadjes sla en partjes tomaat.

Recept afdrukken
No ratings yet

Verfrissende Cranberry Mocktail

inclusief invriestijd van bessen3 uur
Recept categorieën: Koude Dranken, Mocktail
Porties: 4 personen
calorieën: 80kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 bakje rode bessen 150 g
  • 1 fles cranberry sap bijv. Cranberry Classic - 700 ml
  • ½ fles Spa & Fruit appel ongeveer 350 ml

Instructies

  • Ris minstens drie uur van tevoren met een vork de bessen van de takjes, was ze in een zeef en spreid ze uit op een plat bord.
  • Zet het bord in de vriezer, zodat de besjes los van elkaar bevriezen.
  • Verdeel de bevroren besjes over vier hoge glazen.
  • Verdeel het cranberry sap over de glazen en vul aan met Spa & Fruit.

Notities

Mocktail Wijnadvies:

Aangezien dit een alcoholvrije mocktail is, raden we aan om een gekoeld glas water te serveren als verfrissende begeleiding. Eventueel kun je een schijfje citroen of een paar muntblaadjes toevoegen aan het water voor extra smaak.

Nutrition

Calories: 80kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Zout: 1mg