Recept afdrukken
No ratings yet

Varkenshaas met notenpaté

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes á ca. 250 g,
  • 100 g paté aux noix
  • 1 perssinaasappel
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • zout
  • peper
  • 50 g boter of margarine
  • 4 eetlepels cranberries potje á 350 g, Ocean Spray

Instructies

Voor Bereiden:

  • Varkenshaasjes in lengte tot ca. 1/2 cm van zijkant opensnijden.
  • Varkenshaasjes vullen met paté.
  • Dichtklappen en vaststeken met cocktailprikkers.
  • Sinaasappel onder koud water goed schoonboenen en schil raspen.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • Geraspte schil door sap roeren.
  • Amandelschaafsel in droge koekenpan in ca. 2 minuten goudbruin roosteren.
  • Op bord laten afkoelen.

Bereiden:

  • Varkenshaasjes bestrooien met zout en peper.
  • In braadpan boter verhitten.
  • Varkenshaasjes op hoog vuur in ca. 2 minuten bruin bakken, halverwege keren.
  • Met deksel schuin op pan varkenshaasjes in ca. 12 minuten bruin en van binnen rosé bakken.
  • Uit pan nemen, inpakken in aluminiumfolie en ca. 5 minuten laten rusten.
  • Intussen schaal voorverwarmen.
  • Sinaasappelsap aan bakvet toevoegen.
  • Aan de kook brengen, aanbaksels losroeren en op hoog vuur onafgedekt in ca. 1 minuut iets laten inkoken boven steelpannetje saus door zeef schenken.
  • Cranberries door saus roeren.
  • Saus al roerend zachtjes verwarmen, op smaak brengen met zout en peper.
  • Saus op schaal schenken.
  • Cocktailprikkers uit varkenshaasjes verwijderen.
  • Varkenshaasjes in plakjes snijden en dakpansgewijs op schaal in saus leggen.
  • Amandelschaafsel erover strooien.

Notities

Serveren met witlof en aardappelkroketjes.