Recept afdrukken
No ratings yet

Aspergesalade met Gerookte Zalm

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Salade, Zalm
Dieët: Glutenvrij
Porties: 4 personen
calorieën: 510kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 400 g groene asperges
  • 400 g witte asperges
  • Zout
  • 4 eieren
  • 2 vleestomaten
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 125 ml crème fraîche AH
  • 4 eetlepels kerriepoeder
  • 250 g zalmsnippers Foppen
  • Peper
  • 2 eetlepels citroensap

Instructies

  • Roer in een kom de mayonaise, crème fraîche en kerriepoeder tot een saus.
  • Meng in een grote kom de asperges, eieren, zalmsnippers, zout en peper.
  • Besprenkel het mengsel met citroensap.
  • Zet een kom met saus in het midden van de schaal.
  • Schep de aspergesalade eromheen.
  • Garneer met de tomatenblokjes.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past goed bij deze aspergesalade met gerookte zalm. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen de smaken van de salade aanvullen.

Nutrition

Calories: 510kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 27g | Vet: 36g | Zout: 2.5mg | Sugar: 8g