Recept afdrukken
No ratings yet

Vruchtensappudding

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Dessert
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 14 blaadjes witte gelantine
  • 7 ½ dl vers vruchtensap
  • 50 g witte bastardsuiker
  • ½ eetlepel olie om in te vetten

Instructies

VoorBereiden:

  • In ruim koud water gelatineblaadjes ca. 5 minuten laten weken.
  • Intussen in pan 2 1/2 dl sap verhitten.
  • Basterdsuiker al roerend in sap oplossen.
  • Gelatine goed uitknijpen.
  • Van vuur af al roerend in heet sap oplossen.
  • Rest van sap erdoor roeren en iets laten afkoelen.
  • Intussen vorm invetten.
  • Sap in vorm schenken en in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven.

Bereiden:

  • Plat bord op vorm leggen, samen keren en pudding uit vorm laten glijden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Plattekaaspudding met frambozen

Recept categorieën: Dessert, Nagerecht
Land van herkomst: België
Porties: 6 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 8 blaadjes witte gelatine
  • 1 vanillestokje
  • liter slagroom
  • 75 gr basterdsuiker
  • 500 gr volle kwark
  • 125 gr frambozen
  • 2 geperste citroenen

Instructies

  • Week de gelatine 5 minuten in koud water.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  • Meng het merg met de slagroom.
  • Klop de slagroom met 50 gr basterdsuiker bijna stijf en meng hem met de kwark.
  • Meng de frambozen in een kom met de rest van de suiker en leg het leeggeschraapte vanillestokje erbij, zodat dit extra smaak afgeeft.
  • Knijp de gelatine uit.
  • Verwarm het citroensap in een pannetje, neem de pan van het vuur en los de gelatine in het citroensap op.
  • Meng het citroensap voorzichtig door de roomkwark, schep het kwarkmengsel in de vorm, dek de pudding met plasticfolie af en laat hem in de koelkast in 3 uur opstijven.
  • Dompel de pudding in een bak heet water, snijd de rand van de pudding voorzichtig los, leg er een bord op, keer ze samen en laat de pudding op een schaal glijden.
  • Verwijder het vanillestokje uit de frambozen en schep de frambozen over en naast de pudding.

Recept afdrukken
No ratings yet

Verfrissende Aardbeiengelei met Geurige Kiwi Salsa

Bereidingstijd2 uur 30 minuten
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4
calorieën: 170kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • fles witte druivensap à 750 ml
  • 1 pakje geleipoeder voor aardbeien
  • ¼ zakje verse munt à 15 g
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels cactus-citroensiroop
  • 2 kiwi's

Instructies

  • Maak de aardbeien schoon, halveer ze en dep ze droog met keukenpapier.
  • Verdeel ze gelijkmatig over de puddingvorm.
  • Breng in een pan het witte druivensap aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en roer het geleipoeder voor aardbeien door het druivensap tot het poeder volledig is opgelost.
  • Giet het mengsel over de aardbeien in de puddingvorm.
  • Laat de gelei afkoelen en zet hem vervolgens ca.
  • 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Pluk de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes.
  • Boen de limoen schoon en rasp de schil eraf.
  • Pers de helft van de limoen uit.
  • Meng in een kom de muntreepjes, limoenrasp, limoensap en cactus-citroensiroop tot een dressing.
  • Schil de kiwi's, snijd ze in kleine blokjes en schep ze door de dressing.
  • Leg een platte schaal op de puddingvorm, keer het geheel om, schud voorzichtig en laat de aardbeiengelei op de schaal glijden.
  • Schep de gemarineerde kiwi eromheen als salsa.

Notities

Wijnadvies:

Deze verfrissende aardbeiengelei met gemarineerde kiwi gaat goed samen met een lichte en fruitige dessertwijn zoals een Moscato d'Asti. De zoete en fruitige tonen van de wijn zullen de smaken van de aardbeien en kiwi aanvullen zonder te overheersen.

Nutrition

Calories: 170kcal | koolhydraten: 41g | Protein: 2g | Zout: 0.1mg | Sugar: 30g

Advocaatpudding met mango
Recept afdrukken
No ratings yet

Advocaatpudding met Mango

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd5 minuten
wachttijd3 uur
Totale tijd3 uur 20 minuten
Porties: 4
calorieën: 450kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 6 blaadjes witte gelatine
  • 1 blikje mangoschijfjes netto 310 g
  • 2 dl advocaat
  • 2 dl vanillevla
  • ¼ liter slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 4 garneerchocolaatjes
  • 1 theelepel olie om in te vetten

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Laat de gelatineblaadjes ca. 5 minuten weken in ruim koud water.
  • Vet de puddingvorm in met olie.
  • Laat de mangoschijfjes uitlekken boven een kom, waarbij je 3 eetlepels van het vocht opvangt.
  • Houd 4 schijfjes apart voor garnering en snijd de rest van de mango in kleine stukjes.
  • Verwarm het mangovocht zachtjes in een steelpan.
  • Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze al roerend op in het warme mangovocht.
  • Roer in een kom de advocaat, vanillevla en stukjes mango door elkaar.
  • Voeg het gelatinemengsel toe en roer goed door.
  • Klop de slagroom met poedersuiker stijf.
  • Doe 1/3 van de slagroom in een spuitzak.
  • Spatel de rest van de slagroom luchtig door het advocaatmengsel.
  • Giet het advocaatmengsel in de puddingvorm en laat het afgedekt in de koelkast ca. 3 uur opstijven.
  • BEREIDEN:
  • Houd de vorm even in heet water.
  • Leg een platte schaal op de vorm, keer deze om en laat de pudding op de schaal glijden.
  • Garneer met toefjes slagroom, stukjes mango en chocolaatjes.

Notities

Serveer deze heerlijke advocaatpudding als elegant dessert voor een speciale gelegenheid, gegarneerd met verse mango en een vleugje chocolad

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 6g | Vet: 30g | Zout: 0.1mg | Sugar: 30g