Vruchtensappudding
Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Equipment
- puddingvorm inhoud ca. 1 liter,
Ingrediënten
- 14 blaadjes witte gelantine
- 7 ½ dl vers vruchtensap
- 50 g witte bastardsuiker
- ½ eetlepel olie om in te vetten
Instructies
VoorBereiden:
- In ruim koud water gelatineblaadjes ca. 5 minuten laten weken.
- Intussen in pan 2 1/2 dl sap verhitten.
- Basterdsuiker al roerend in sap oplossen.
- Gelatine goed uitknijpen.
- Van vuur af al roerend in heet sap oplossen.
- Rest van sap erdoor roeren en iets laten afkoelen.
- Intussen vorm invetten.
- Sap in vorm schenken en in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven.
Bereiden:
- Plat bord op vorm leggen, samen keren en pudding uit vorm laten glijden.