Huisgemaakte Bruine Fond
Porties: 4 personen
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Snijd de ui, wortelen en selderij grof.
- Hak de karkassen in stukken en kleur ze in een braadslede met een beetje boter.
- Voeg de ui en wortelen toe en bak ze verder totdat ze kleur krijgen.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak nog even verder.
- Zet de braadslede in de voorverwarmde oven en laat alles verder kleuren.
- Schep regelmatig om.
- Haal uit de oven en schep alles over in een andere kom.
- Verwijder het vet uit de braadslede en los de braadsappen op met een beetje water.
- Voeg dit bij de karkassen.
- Voeg water, selderij, knoflook, peper en zout toe.
- Laat het geheel 3 uur trekken op laag vuur.
- Passeer de fond door een puntzeef.
- Ontvet de fond en vries het in per portie (bijvoorbeeld ½ liter voor 6 personen) voor later gebruik.