Recept afdrukken
No ratings yet

Zuurkooltaartjes

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hartige taart, Voorgerechten
Porties: 4 personen

Equipment

Ingrediënten

  • 4 plakjes deeg voor hartige taart diepvries
  • 250 g zuurkool naturel
  • 4 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 80 g gemalen oude kaas
  • 100 g gebraden beenham in reepjes
  • bakje dadels bakje a 225 g

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C. Deegplakjes laten ontdooien.
  • Zuurkool in zeef laten uitlekken en vocht goed uitdrukken.
  • Zuurkool fijner snijden. In kom eieren loskloppen met crème fraîche.
  • Kaas en royaal peper erdoor mengen.
  • Ingevette vormpjes met plakje deeg bekleden; overhangend deeg langs rand afsnijden. Deegbodems 5 min. in midden van oven voorbakken.
  • In kom zuurkool omscheppen met ham en dadels.
  • Vormpjes uit oven nemen en vulling erover verdelen.
  • Eimengsel in vormpjes schenken.
  • Taartjes in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar bakken.
  • Uit oven nemen en (lauw)warm serveren.

Notities

Lekker met een klodder zure room.