Zuurkooltaartjes
Allerhande 2003
Porties: 4 personen
Equipment
- 4 quichevormpjes Ø10 cm
Ingrediënten
- 4 plakjes deeg voor hartige taart diepvries
- 250 g zuurkool naturel
- 4 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 80 g gemalen oude kaas
- 100 g gebraden beenham in reepjes
- ⅓ bakje dadels bakje a 225 g
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C. Deegplakjes laten ontdooien.
- Zuurkool in zeef laten uitlekken en vocht goed uitdrukken.
- Zuurkool fijner snijden. In kom eieren loskloppen met crème fraîche.
- Kaas en royaal peper erdoor mengen.
- Ingevette vormpjes met plakje deeg bekleden; overhangend deeg langs rand afsnijden. Deegbodems 5 min. in midden van oven voorbakken.
- In kom zuurkool omscheppen met ham en dadels.
- Vormpjes uit oven nemen en vulling erover verdelen.
- Eimengsel in vormpjes schenken.
- Taartjes in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar bakken.
- Uit oven nemen en (lauw)warm serveren.
Notities
Lekker met een klodder zure room.