Recept afdrukken
No ratings yet

Spitskool uit de römertopf

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g rundergehakt
  • 1 zakje kruidenmix voor gehakt met paprika
  • 2 eetlepels gemalen kokos
  • 1 blikje ananasstukjes netto 227 g, Dole,
  • 1 rode paprika
  • 250 g spitskool gesneden
  • 450 g krielaardappeltjes CélaVita,
  • 2 eetlepels boter of margarine,

Instructies

  • Römertopf ca. 15 à 20 minuten in koud water zetten.
  • Intussen gehakt mengen met kruidenmix.
  • Van gehakt balletjes van ca. 3 cm maken.
  • Op plat bord kokos strooien. Balletjes door kokos wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn met kokos.
  • In zeef ananas laten uitlekken (vocht wordt niet gebruikt).
  • Paprika schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.
  • Gehaktballetjes, ananas, paprikareepjes, spitskool en aardappeltjes in römertopf door elkaar scheppen.
  • Boter in klontjes erover verdelen.
  • Römertopf afgedekt in midden van koude oven zetten.
  • Oven instellen op 200 °C of gasovenstand 4. Schotel in ca. 1 uur gaar stoven.