Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met varkenshaas en appel

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Fruit, Lunch, Salade, Varkensvlees
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 appels Elstar,
  • 25 g boter of margarine
  • 1 eetlepel calvados of cognac slijter,
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn,
  • 1 zakje slamelange 100 g,
  • 2 bosuitjes
  • 2 theelepels roze peperbessen potje, Royal Mail,
  • 1 varkenshaas 250 g,
  • 1 theelepel tijm
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel slankroom bekertje á 2 dl, AH,

Instructies

  • Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in blokjes snijden.
  • In koekenpan 1/2 eetlepel boter verhitten.
  • Appelblokjes toevoegen en 2 minuten op laag vuur al omscheppend bakken.
  • Van vuur af calvados toevoegen en laten afkoelen.
  • In kommetje olie en azijn tot sausje kloppen.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Vormpje midden op bord zetten.
  • ¼ Deel van appelblokjes erin scheppen en gladstrijken.
  • Op zelfde manier op andere drie borden elk taartje maken.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Peperbessen met bolle kant van theelepel pletten.
  • Varkenshaas in dunne plakken snijden.
  • Bestrooien met tijm, zout en peper. In koekenpan rest van boter verhitten.
  • Plakken varkenshaas op hoog vuur lichtbruin bakken.
  • Plakken uit pan nemen en warm houden in aluminiumfolie.
  • Aan bakvet 1 eetlepel water toevoegen en aanbaksels losroeren.
  • Room toevoegen en laten afkoelen.
  • Vleesvocht erdoor roeren.
  • Varkenshaas als waaier om taartje leggen.
  • Sausje erover sprenkelen.
  • Garneren met bosuitjes en roze peperbessen.