Recept afdrukken
No ratings yet

Pasteitjes met broccoli, witte kaas en pesto

Allerhande 2002
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Hoofdgerechten, Kaas
Porties: 2 personen

Equipment

Ingrediënten

  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
  • 300 gr broccoliroosjes
  • 250 gr panklare sperziebonen
  • 200 gr witte kaasblokjes
  • 16 zwarte olijven zonder pit potje
  • 2 el groene pesto verse
  • 1 ei
  • bloem om te bestuiven

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Bladerdeeg uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien.
  • Broccoli in kleinere roosjes verdelen.
  • In pan met kokend water en zout broccoli en sperziebonen ca. 2 minuten koken.
  • In vergiet laten uitlekken.
  • In kom broccoli en sperziebonen met olijven,witte kaas en pesto door elkaar scheppen.
  • Op smaak brengen met flink veel peper.
  • Mengsel over ovenschaaltjes verdelen.
  • Werkvlak dun bestuiven met bloem en hierop 3 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen.
  • Deeg uitrollen tot ronde lap.
  • Hieruit cirkel snijden, die net iets groter is dan doorsnede van ovenschaaltje, overtollig deeg bewaren voor versiering.
  • Op dezelfde manier van overige deegplakjes tweede deegcirkel maken.
  • Cirkels deeg op schaaltjes leggen.
  • Randen met water vochtig maken en deegranden op schaaltjes vastplakken.
  • Met vork gaatjes in deegcirkels prikken.
  • Restjes deeg uitrollen en in lange dunne reepjes snijden.
  • Reepjes deeg tot spiraaltjes draaien en ter decoratie met wat water op deegdeksels plakken.
  • Scheid de eidooier van het eiwit en klop de eierdooier los.
  • Bestrijk hiermee het deeg.
  • In midden van oven pasteitjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.

Notities

Voedingswaarden:
energie 1.345 kcal
eiwit 51 g
koolhydraten 65 g
vet 100 g