Recept afdrukken
No ratings yet

Knapperige hoorntjes met yoghurt en vers fruit

Recept categorieën: Nagerecht
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 vellen diepvries fillodeeg Easy Bakery, ontdooid
  • 200 gram aardbeien in vieren
  • 1 eetlepel Crème de Cassis
  • 1 roze grapefruit in partjes
  • 2 perziken in partjes
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 takje verse munt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de fillodeegvellen elk in 4 stroken van 6 cm breed.
  • Rol om elk roomhoornvormpje losjes 2 stroken deeg, begin bij de bovenkant en werk naar het puntje toe; het vormpje moet helemaal zijn bedekt.
  • Bak de hoorntjes op de bakplaat in het midden van de oven in 10-15 minuten goudbruin.
  • Laat ze afkoelen en haal ze voorzichtig van de vormpjes.

Vulling:

  • Laat 100 gr aardbeien met de likeur 5 minuten zachtjes koken en pureer ze.
  • Schep de rest van de aardbeien met de grapefruit en de perziken om, verdeel dit over de hoorntjes en leg de hoorntjes op de bordjes.
  • Schep de yoghurt en de aardbeiensaus erbij en garneer met muntblaadjes.