Recept afdrukken
No ratings yet

Wildspiesje met honing mosterdsaus

Allerhande 2002
Recept categorieën: Voorgerechten, Wild
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zakje stoneleeks 8 stuks
  • 1 hertenbiefstuk
  • 1 struisvogelbiefstuk
  • 1 hazenrugfilet
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 bekertje slagroom 125 ml
  • 2 eetlepels Zaanse mosterd
  • ½ eetlepel vloeibare honing
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Onderkant van stoneleeks afsnijden.
  • Voor garnering 2 stoneleeks in dunne schuine ringen snijden, rest schuin in stukjes van ca. 3 cm snijden.
  • Biefstukjes elk in 8 blokjes snijden.
  • Blokjes vlees om en om aan satépennen rijgen.
  • In steelpan 1 eetlepel olie verhitten, stoneleek ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
  • Slagroom erbij schenken, mosterd en honing erdoor roeren.
  • Slagroommengsel aan de kook brengen en dan op laag vuur warmhouden.
  • Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
  • Vlees met rest van olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.
  • Vlees in 3-4 minuten rondom bruin en van binnen rosé grillen.
  • Spiesjes op borden leggen.
  • Saus ernaast schenken en garneren met ringetjes stoneleeks.

Notities

Ook heerlijk met 'exotisch wild' zoals struisvogelbiefstuk of springboksteak.