Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflook-Parmezaan Kippenspiesjes

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Boters, Kip
Porties: 10 spiezen
calorieën: 350kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Kip Knoflook Parmezaan:

Knoflookboter:

Instructies

  • Rijg de stukjes kippendij op satéprikkers.
  • Meng de Italiaanse kruidenmix, Salty Lemon kruidenmix en olijfolie en marineer de kipstukjes hiermee.
  • Zorg ervoor dat alle stukjes goed bedekt zijn met de olie en kruidenmixen.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en bak de kipspiesjes rondom goudbruin en gaar.
  • Als je de pan afdekt, creëer je een soort oven die ervoor zorgt dat de kip sneller gaart.
  • Zet de hittebron dan wel wat lager en keer de spiesjes regelmatig om.
  • Smelt ondertussen de roomboter in een steelpan op een lage temperatuur.
  • Voeg de fijngehakte knoflook, peterselie, Italiaanse kruidenmix en Salty Lemon kruidenmix toe.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en voeg deze ook toe aan de gesmolten boter.
  • Roer goed door tot alles goed gemengd is.
  • Bestrijk de gare kippenspiesjes royaal met de knoflook-Parmezaan botersaus met behulp van een kwastje.

Notities

Serveer de knoflook-Parmezaan kippenspiesjes direct en geniet van de heerlijke smaak!
De rijke smaken van de knoflook-Parmezaan kippenspiesjes vragen om een witte wijn met wat body en een lichte kruidigheid. Een Chardonnay of een Viognier zou hier goed bij passen. Als je liever rood drinkt, probeer dan een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir. De fruitigheid en zachtheid van deze wijnen zullen de smaken van het gerecht mooi aanvullen.

Nutrition

Calories: 350kcal

Recept afdrukken
No ratings yet

Kokos-Aardbeien Supershake

Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Fruit, Koude Dranken, Nagerecht
Land van herkomst: Internationaal
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 180kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien
  • 1 eetlepel gemalen kokos
  • 1 fles smoothie met aardbei en yoghurt 500 ml
  • 4 bolletjes slagroomijs

Instructies

  • Maak de aardbeien schoon en rijg 2 aardbeien aan elke satéprikker.
  • Strooi de gemalen kokos op een bord en wentel de aardbeienprikkers erdoorheen.
  • Mix de smoothie, het ijs en de resterende aardbeien met een (staaf)mixer tot een schuimige milkshake.
  • Schenk de milkshake in glazen en garneer met de aardbeienprikkers.

Notities

Je kunt de shake eventueel garneren met extra stukjes aardbei of een snufje extra gemalen kokos voor een decoratief effect.

Wijnadvies:

Deze supershake is perfect als verfrissende drank op zichzelf, maar als je iets wilt serveren naast de shake, overweeg dan een frisse mousserende wijn zoals een Prosecco of een lichte rosé.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 3g | Vet: 8g | Zout: 0.1mg | Sugar: 20g

Saté Ajam
Recept afdrukken
No ratings yet

Saté Ajam van Mijn zus kookt vandaag

Een heerlijke malse Saté Ajam van de barbecue of grill. Gemarineerd in een zoete Ketjap marinade. Dit doet het altijd goed op een verjaardag, BBQ feestje in de zomer en mag natuurlijk niet ontbreken in een Indonesische rijsttafel. Marineer het een dag van tevoren zodat alle smaken goed in het vlees trekken. Combineer het met een lekkere satesaus. Heerlijk!
Recept categorieën: Barbecue, Gevogelte, Kip
Land van herkomst: Indonesië
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 CM Gember
  • 2 flinke uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 TL Tamarinde
  • 1 TL Trassi
  • 6 eetlepel(s) Ketjap
  • 2 TL Ketoembar
  • 1 TL Nootmuskaat
  • 1 TL Kruidnagel
  • 3 eetlepel(s) Bruine Basterdsuiker
  • 3 eetlepel(s) arachideolie
  • 1,5 KG kipfilet

Instructies

  • Pureer de gember, ui en knoflook.
  • Fruit dit in een pan en voeg aan het eind de Tamarinde en Trassi toe.
  • Laat dit mengsel goed afkoelen.
  • Voeg de andere kruiden en smaakmakers toe aan de marinade.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes, doe deze in een grote bak of plastic zak en voeg de marinade toe.
  • Roer alles goed door elkaar en laat de kip (het liefst een hele nacht) marineren.
  • Week de satéprikkers in een grote bak met water, dit voorkomt splinteren van de stokjes.
  • Rijg de saté op de prikkers.
  • Bak de saté het liefst op een barbecue maar het gaat ook op een contactgrill of onder de hete grill in de oven.

Notities

Als variant kun je dit vlees ook nog wat kleiner snijden of door een vleesmolen halen.
Bak dit dan in een wok lekker gaar en gebruik het als vulling voor Pasteitjes, of Bapao.

PANNENKOEKSPIES MET ROOMKAAS, FRAMBOZEN EN KANEELSUIKER
Recept afdrukken
No ratings yet

Pannenkoekspies met roomkaas, frambozen en kaneelsuiker

Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hapjes, Kaas, Tractaties
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 JAN pannenkoeken
  • 100 g roomkaas
  • 200 g verse frambozen
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 theelepel kaneel

Instructies

  • Bereid de pannenkoeken volgens bereidingswijze.
  • Laat ze even afkoelen en bestrijk elk met een dikke laag roomkaas.
  • Verdeel het fruit over de pannenkoeken.
  • Meng de suiker met de kaneel en strooi over het fruit.
  • Rol de pannenkoeken stevig op en snijd ze in stukjes van ca. 2 cm.
  • Steek de stukjes aan spiesen en serveer.
  • Bestrooi met de rest van de kaneelsuiker.

Bladerdeeg de kom je hier vaker kerstboom?
Recept afdrukken
No ratings yet

Bladerdeeg de kom je hier vaker kerstboom?

Geen tijd gehad om de kerstboom te versieren? Hier is je kans om het allemaal heel anders te doen!
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Porties: 8 Kerstboompjes
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

versiering naar keuze, zoals:

  • decoratie icing,
  • groen evt. rood, wit mini smarties, chocoladefantasie,
  • suikerparels
  • 8 mini marshmallows
  • 8 mini mars

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Rol het deeg uit op het bakpapier.
  • Druk met het bakvormpje ten minste 16 kerstbomen uit het bladerdeeg.
  • Dit lukt het best wanneer het bladerdeeg koud is.
  • Verdeel de kerstbomen L over een bakplaat met bakpapier. eg steeds 2 kerstbomen op elkaar, met een satéprikker ertussen. Zorg dat de prikker aan de bovenkant van de boom iets uitsteekt voor de ‘piek’.
  • Bestrijk de kerstbomen met eigeel.
  • Bak in de oven in circa 6 minuten goudbruin en knapperig.
  • Versier elke kerstboom met gekleurde icing en plak hier Smarties, chocoladefantasie en suikerparels op. Prik bovenop de boom een mini marshmallow.
  • Steek de prikker in een mini Mars en zet de kerstboom rechtop.

Pancake Burger met Meloen en Ham
Recept afdrukken
No ratings yet

Pancake Burger met Meloen en Ham

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Pannenkoeken
Land van herkomst: America
Porties: 3 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Schil de meloen en verwijder de pitten
  • Snij de meloen in blokjes van ongeveer 1 cm
  • Snij of scheur de ham in stukken
  • Bouw de burger door een pancake te beleggen met stukjes meloen, ham en een paar blaadjes rucola.
  • Daarbovenop een tweede pancake en werk af met nog een paar stukjes meloen en prik de satéprikker er doorheen voor stevigheid.
  • Bak de pancakes even af in een koekenpan

Notities

Je kan de pancakes ook heel makkelijk afbakken in het broodrooster!

Recept afdrukken
No ratings yet

Witte choculaas poffertjes

Recept categorieën: Chocolade, Pannenkoeken
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Stamp de speculoos koekjes fijn tot een crumble (in de keukenmachine of met een vijzel).
  • Mix suiker met kaneel.
  • Bereidt de poffertjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Besmeer 1 kant van alle poffertjes met een laagje witte chocolade pasta en een klein beetje kaneelsuiker.
  • Doop de ene helft van de poffertjes in de speculoos crumble, en de andere helft in witte chocolade vlokken.
  • Rijg de poffertjes om en om op een satéprikker.

Thaise saté en currygroenten
Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise Saté met Groene Currygroenten

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Rundvlees
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Glutenvrij
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 400 g pandanrijst
  • 450 g biefstuk
  • 3 eetlepels Thaise groene currypasta potje à 225 g
  • 2 uien
  • 1 zakje driekleuren paprika
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 150 ml kokosmelk

Instructies

  • Week de satéprikkers gedurende 1 minuut in water om verbranden te voorkomen.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de biefstuk in blokjes en bestrijk deze met 1½ eetlepel currypasta.
  • Rijg de blokjes aan de satéprikkers.
  • Pel en snipper de uien.
  • Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes.
  • Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de uien met paprika gedurende 5 minuten.
  • Roer de resterende currypasta en kokosmelk erdoor en verwarm zachtjes.
  • Verhit de resterende olie in een koekenpan of grillpan.
  • Bak de saté in ongeveer 3 minuten gaar.
  • Serveer de saté met de groenten en rijst.

Notities

Wijnadvies:

Bij dit Thaise gerecht past een frisse witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland. De levendige smaken van de groene curry en de sappige biefstuk worden mooi aangevuld door de fruitige tonen en de verfrissende zuurgraad van de wijn.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardbeienspies

Recept categorieën: Fruit
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • aardbeien
  • stevige chocoladecake

Instructies

  • Rijg om en om op een sateprikker zorg ervoor dat het begint met een aardbei en eindigt

Recept afdrukken
No ratings yet

Gepofte Aardappels met Knoflooktopping en Gegrilde Kipspiesjes

Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Kip
Land van herkomst: Nederland
calorieën: 550kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels ongeveer 150 g per stuk
  • 350 g kipfilet
  • 2 uien
  • 10 gedroogde tomaten op olie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g bewust light margarine met olijfolie
  • 1 krop ijsbergsla
  • 2 eetlepels azijn
  • 150 g peen julienne gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Boen de aardappels schoon, prik er gaatjes in en verwarm ze in de magnetron op vol vermogen (700 Watt) gedurende ongeveer 12 minuten, tot ze bijna gaar zijn.
  • Laat de aardappels afgedekt met een keukenhanddoek nog 10 minuten nagaren.
  • Snijd de kipfilet in ongeveer 16 stukjes van 5 cm.
  • Snipper de halve ui en snijd de rest in 8 stukken.
  • Laat de tomaten uitlekken en vang 4 eetlepels olie op.
  • Rijg afwisselend ui, kip en tomaten aan satéprikkers.
  • Bestrijk de spiesjes met 1 eetlepel van de opgevangen olie.
  • Verwarm een grillpan en bak de spiesjes in ongeveer 10 minuten gaar en bruin.
  • Pers de knoflook boven de bewust light margarine uit.
  • Snijd de rest van de gedroogde tomaten fijn en meng ze door de knoflookmargarine.
  • Maak de sla schoon en snijd deze in reepjes.
  • Meng de gesnipperde ui, peen julienne en sla en maak een dressing van de resterende olie, azijn, zout en peper.
  • Snijd de gepofte aardappels aan de bovenkant in, bestrooi met zout en serveer met de knoflooktopping, sla en kipspiesjes.

Notities

Deze maaltijd is heerlijk met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 2.5mg | Sugar: 10g