Recept afdrukken
No ratings yet

Tandoori Aardappelsalade met Gebraden Kip

Voorbereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Salade
Porties: 4
calorieën: 290kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 600 g vastkokende aardappels
  • Zout
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ½ eetlepel tandoorikruiden
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 g gebraden kipfilet dikke plakken
  • ½ rode paprika
  • ¼ zakje verse munt 15 g
  • ¼ zakje verse koriander 15 g
  • 1 komkommer
  • 2 bosuitjes

Instructies

Voorbereiden:

  • Schil, was en snijd de aardappels in 8 partjes.
  • Kook de aardappelpartjes in een pan met zout in ca.
  • 10 minuten beetgaar.
  • Snipper de ui fijn en fruit deze glazig in hete olie in een steelpan.
  • Pers de knoflook boven de ui uit en bak deze kort mee.
  • Roer de tandoorikruiden erdoor en bak ze nog ca.
  • 1 minuut zachtjes mee.
  • Doe het uimengsel over in een kom en roer de Griekse yoghurt en citroensap erdoor.
  • Spoel de aardappelpartjes af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  • Snijd de gebraden kipfilet in reepjes en vervolgens in helften.
  • Maak de paprika schoon, was deze en snijd hem in kleine blokjes.
  • Knip de munt en koriander fijn.
  • Schep de aardappels, kip, paprika en kruiden door de tandoorisaus.
  • Breng op smaak met zout.
  • Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Bereiden:

  • Was de komkommer en snijd de helft in dunne plakjes en de andere helft in kleine blokjes.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Schep de komkommerblokjes en de helft van de bosuitjes door de salade.
  • Doe de salade over in een slaschaal.
  • Leg de plakjes komkommer langs de rand van de salade.
  • Strooi de rest van de bosuitjes eroverheen.
  • Serveer met geroosterde shoarmabroodjes.

Nutrition

Calories: 290kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 21g | Vet: 11g