Recept afdrukken
No ratings yet

In kokosmelk gestoofde Indonesische runderlappen

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen

Equipment

Ingrediënten

  • 1 stengel sereh citroengras
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • tl gemberpoeder
  • 4 el ketjap manis
  • 4 sucadelappen ca. 600 g
  • 4 el olie
  • 1 tl djinten gemalen komijn
  • 4 dl kokosmelk blikje
  • gr koriander verse
  • 1 el maizena
  • zout
  • 3 el seroendeng
  • peper

Instructies

  • Van sereh buitenste blad verwijderen, stengel halveren.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Peper schoonmaken en in reepjes snijden.
  • In schaal sereh, ui, knoflook, gemberpoeder en peperreepjes mengen met ketjap.
  • Sucadelappen ca. 1 uur laten marineren.
  • Vlees uit marinade nemen.
  • In snelkookpan olie verhitten en vlees dichtschroeien.
  • Marinade, komijn en kokosmelk toevoegen en aan de kook brengen.
  • Pan sluiten.
  • Vlees in ca. 25 minuten gaar laten worden bij druk 2.
  • Koriander grof hakken.
  • Volgens gebruiksaanwijzing druk van pan nemen.
  • Sereh uit stoofvocht verwijderen.
  • Maizena met 2 el water gladroeren,
  • stoofvocht hiermee binden.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Stoofschotel overdoen in serveerschaal en bestrooien met seroendeng en koriander.

Notities

Serveren met rijst en roergebakken spitskool.

Recept afdrukken
No ratings yet

Linzenschotel

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 2 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 l water
  • 250 g schouderkarbonade
  • 2 saucijzen 150 g
  • 100 g rookspek
  • 1 ui bestoken met 3 kruidnagels
  • 1 teen knoflook gepeld
  • peper veel
  • zout niet te weinig

voor de groenten

  • 150 g groene linzen
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 1 meiraapje of kleine koolrabi
  • 1 stuk selderijknol
  • 1 stuk wittekool
  • bladselderij
  • peterselie
  • bieslook

Instructies

  • Breng het water met al het vlees, de ui, de knoflook en peper en zout aan de kook en laat een halfuur koken (15 minuten in de snelkookpan).
  • Voeg de gewassen linzen, de gehalveerde prei, de gehalveerde en geschilde wortel, het gehalveerd en geschild raapje, de geschilde selderijknol in stukken en kool in stukken toe en laat weer een halfuur zachtjes koken (8 minuten in de snelkookpan).
  • Schep de groenten en het vlees uit het nat in een lage schotel, garneer met het selderijblad en houd de schotel warm.
  • Kook de bouillon die overblijft even op met de fijngesneden peterselie, bieslook en een paar stukjes gare winterwortel en serveer die vooraf met stokbrood.