In kokosmelk gestoofde Indonesische runderlappen
Allerhande 2003
porties: 4 personen
Equipment
ingrediënten
- 1 stengel sereh citroengras
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1½ tl gemberpoeder
- 4 el ketjap manis
- 4 sucadelappen ca. 600 g
- 4 el olie
- 1 tl djinten gemalen komijn
- 4 dl kokosmelk blikje
- 7½ gr koriander verse
- 1 el maizena
- zout
- 3 el seroendeng
- peper
Bereidingswijze
- Van sereh buitenste blad verwijderen, stengel halveren.
- Ui en knoflook pellen en snipperen.
- Peper schoonmaken en in reepjes snijden.
- In schaal sereh, ui, knoflook, gemberpoeder en peperreepjes mengen met ketjap.
- Sucadelappen ca. 1 uur laten marineren.
- Vlees uit marinade nemen.
- In snelkookpan olie verhitten en vlees dichtschroeien.
- Marinade, komijn en kokosmelk toevoegen en aan de kook brengen.
- Pan sluiten.
- Vlees in ca. 25 minuten gaar laten worden bij druk 2.
- Koriander grof hakken.
- Volgens gebruiksaanwijzing druk van pan nemen.
- Sereh uit stoofvocht verwijderen.
- Maizena met 2 el water gladroeren,
- stoofvocht hiermee binden.
- Zout en peper naar smaak toevoegen.
- Stoofschotel overdoen in serveerschaal en bestrooien met seroendeng en koriander.
Tips / Opmerkingen
Serveren met rijst en roergebakken spitskool.