Pompoen-Biersoep met Gerookte Ham
Porties: 4 personen
Equipment
Ingrediënten
- 250 g bleekselderij
- 250 g pompoen
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 0,8 l kippen- of kalfsbouillon
- 2 theelepels kerriepoeder
- Peper en zout naar smaak
- 1 fles Karmeliet Tripel 33 cl
- 4 eetlepels crème fraîche
- 150 g magere gerookte ham in snippers
- 2 eetlepels bladselderij
Instructies
- Schil en ontpit de pompoen en snijd deze in blokjes.
- Hak de bleekselderij (houd 2 eetlepels achter), de ui en de knoflook fijn.
- Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en roerbak alle groenten kort.
- Zet het vuur laag, giet de kippen- of kalfsbouillon erbij en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg kerriepoeder, peper en zout toe.
- Pureer de groenten met een blender of staafmixer en giet de puree terug in de pan.
- Giet de helft tot driekwart van het bier bij de soep en verwarm het 5 minuten goed door.
- Voeg de crème fraîche en de gerookte ham toe.
- Serveer de soep in voorverwarmde soepborden.
- Garneer met de achtergehouden fijngesneden bladselderij en serveer met warm stokbrood en een glas Karmeliet Tripel.
Notities
- U kunt de kerrie meeroerbakken voor een intensere smaak.
- Geef de soep extra bite met geroosterde pompoenpitten en/of ringetjes bleekselderij.
- Geniet van deze heerlijke biersoep als een smakelijk en verwarmend voorgerecht!
- Serveer de biersoep met een goed gekoeld glas Karmeliet Tripel voor een perfecte smaakcombinatie.