Koolpastei met champignons en walnoten
Porties: 4 personen
Equipment
Ingrediënten
- 1 kleine spitskool ca 700 g
- 1 ui
- olijfolie
- 250 g champignons
- 1 blaadjes laurier
- 200 g walnoten
- 5 eieren
- 50 ml melk
- 200 ml crème fraîche
- 175 g bloem + bloem om te bestrooien
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl azijn
- 150 g geraspte oude kaas
Instructies
- Snijd de kool in vieren, verwijder de kern en snijd de kool in dunne reepjes.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui met de kool circa 6 minuten, tot de kool zacht is.
- Breng op smaak met zout en peper en laat de kool afkoelen.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Bak de champignons met de laurier circa 5 minuten in een scheutje olie.
- Laat ze afkoelen en verwijder het laurier blaadje.
- Hak de walnoten grof.
- Verwarm de oven voor op hetelucht 170 °C.
- Vet de springvorm in met olijfolie en bestrooi met bloem.
- Mix de eieren met de melk, crème fraîche en bloem tot een glad beslag.
- Meng het bakpoeder met de azijn en roer het door het beslag.
- Schenk iets meer dan de helft van het beslag in de springvorm.
- Verdeel de kool en vervolgens de champignons over het beslag.
- Leg de walnoten op de champignons en bestrooi met de geraspte kaas.
- Schenk de rest van het beslag over de kaas en bak de pastei circa 50 minuten, tot hij goudbruin en gaar is.
- Laat de pastei circa 15 minuten in de vorm afkoelen.
- Snijd de pastei los met een mesje, haal de vorm eraf en snijd hem in punten.