Recept afdrukken
No ratings yet

Koolpastei met champignons en walnoten

Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Recept categorieën: Hartige taart
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 kleine spitskool ca 700 g
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 250 g champignons
  • 1 blaadjes laurier
  • 200 g walnoten
  • 5 eieren
  • 50 ml melk
  • 200 ml crème fraîche
  • 175 g bloem + bloem om te bestrooien
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl azijn
  • 150 g geraspte oude kaas

Instructies

  • Snijd de kool in vieren, verwijder de kern en snijd de kool in dunne reepjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui met de kool circa 6 minuten, tot de kool zacht is.
  • Breng op smaak met zout en peper en laat de kool afkoelen.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Bak de champignons met de laurier circa 5 minuten in een scheutje olie.
  • Laat ze afkoelen en verwijder het laurier blaadje.
  • Hak de walnoten grof.
  • Verwarm de oven voor op hetelucht 170 °C.
  • Vet de springvorm in met olijfolie en bestrooi met bloem.
  • Mix de eieren met de melk, crème fraîche en bloem tot een glad beslag.
  • Meng het bakpoeder met de azijn en roer het door het beslag.
  • Schenk iets meer dan de helft van het beslag in de springvorm.
  • Verdeel de kool en vervolgens de champignons over het beslag.
  • Leg de walnoten op de champignons en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Schenk de rest van het beslag over de kaas en bak de pastei circa 50 minuten, tot hij goudbruin en gaar is.
  • Laat de pastei circa 15 minuten in de vorm afkoelen.
  • Snijd de pastei los met een mesje, haal de vorm eraf en snijd hem in punten.