Recept afdrukken
No ratings yet

Taart met limoen en aardbeien

Allerhande 2002
Recept categorieën: Fruit, Taart
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 g boter
  • 90 g bloem
  • 30 g maizena
  • 1 mespunt zout
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 6 eieren
  • 1 limoen
  • 250 g vanillekwark
  • 250 ml slagroom
  • 40 g slagroomversteviger zakje klop-fix
  • 2 el poedersuiker
  • 16 g lemon curd potje
  • 10 aardbeien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Vet de springvorm in en bestuif met wat bloem.
  • Zeef de bloem en de maizena met een snufje zout boven de kom.
  • Mix met een handmixer de basterdsuiker en de eieren in een beslagkom in ca. 10 min. tot
  • een crèmekleurige massa.
  • Spatel het bloemmengsel in gedeelten luchtig erdoor.
  • Schenk het beslag in de vorm.
  • Bak de taart in de oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
  • Laat de taart in een open oven in ca. 20 min. afkoelen.
  • Boen de limoen schoon en rasp de schil eraf.
  • Pers de limoen uit.
  • Klop in een kom de vanillekwark met slagroom, limoensap, slagroomversteviger en poedersuiker tot een dikke, stevige crème.
  • Snijd de taart overlangs door.
  • Bestrijk de onderste helft met de lemon curd en de helft van het roommengsel.
  • Leg de bovenste taarthelft erop.
  • Bestrijk de bovenkant en zijkanten met de rest van de room.
  • Garneer met limoenrasp en aardbeien.

Notities

Deze taart heeft het allemaal: luchtige lagen cake, frisse lemon curd en fluweelzachte kwark.
variatietip:
In plaats van lemon curd kun je ook sinaasappelmarmelade gebruiken

Kip inde hoed
Recept afdrukken
No ratings yet

Kip in de Hoed met Kerrie-Kersen Saus

Bereidingstijd35 minuten
in de oven40 minuten
Totale tijd1 uur 15 minuten
Recept categorieën: Fruit, Gevogelte, Hartige taart, Kip
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4
calorieën: 975kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 350 g kersen zonder pit uit pot
  • 6 bolletjes stemgember uit pot, 450 g
  • 400 g kipfilet
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 1 teen knoflook
  • 28 g mix voor kerriesaus bijv. Knorr
  • 1 tl sambal oelek
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel tarwebloem
  • 10 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 2 eetlepels halfvolle melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed de bodem van een springvorm (Ø 24 cm) met bakpapier en vet de randen in met boter.
  • Laat de kersen uitlekken in een zeef.
  • Snijd de stemgember fijn.
  • Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi ze met peper en zout.
  • Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 5 minuten rondom bruin.
  • Pers de knoflook erboven uit.
  • Strooi het kerriesauspoeder erover en schep om.
  • Voeg de kersen, gember, sambal en crème fraîche toe en laat 2 minuten zachtjes koken.
  • Bestuif het werkblad met bloem, leg 6 plakjes ontdooid bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een ronde lap van ca.
  • 28 cm.
  • Bekleed de springvorm met het deeg.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi het paneermeel erover.
  • Schep het kipmengsel op het deeg en bestrooi met de kaas.
  • Vouw de randen van het deeg terug.
  • Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een ronde lap iets groter dan de vorm.
  • Leg de lap op de vulling en druk de rand dicht.
  • Bestrijk de bovenkant met melk.
  • Bak net onder het midden van de oven in 30-40 minuten goudbruin en gaar.

Notities

Serveer de Kip in de Hoed warm als hoofdgerecht.

Nutrition

Calories: 975kcal | koolhydraten: 66g | Protein: 35g | Vet: 63g | Zout: 1.131mg