Taart met limoen en aardbeien
Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Equipment
Ingrediënten
- 2 g boter
- 90 g bloem
- 30 g maizena
- 1 mespunt zout
- 150 g witte basterdsuiker
- 6 eieren
- 1 limoen
- 250 g vanillekwark
- 250 ml slagroom
- 40 g slagroomversteviger zakje klop-fix
- 2 el poedersuiker
- 16 g lemon curd potje
- 10 aardbeien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Vet de springvorm in en bestuif met wat bloem.
- Zeef de bloem en de maizena met een snufje zout boven de kom.
- Mix met een handmixer de basterdsuiker en de eieren in een beslagkom in ca. 10 min. tot
- een crèmekleurige massa.
- Spatel het bloemmengsel in gedeelten luchtig erdoor.
- Schenk het beslag in de vorm.
- Bak de taart in de oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
- Laat de taart in een open oven in ca. 20 min. afkoelen.
- Boen de limoen schoon en rasp de schil eraf.
- Pers de limoen uit.
- Klop in een kom de vanillekwark met slagroom, limoensap, slagroomversteviger en poedersuiker tot een dikke, stevige crème.
- Snijd de taart overlangs door.
- Bestrijk de onderste helft met de lemon curd en de helft van het roommengsel.
- Leg de bovenste taarthelft erop.
- Bestrijk de bovenkant en zijkanten met de rest van de room.
- Garneer met limoenrasp en aardbeien.
Notities
Deze taart heeft het allemaal: luchtige lagen cake, frisse lemon curd en fluweelzachte kwark.
variatietip:
In plaats van lemon curd kun je ook sinaasappelmarmelade gebruiken
In plaats van lemon curd kun je ook sinaasappelmarmelade gebruiken