Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Bloemkool-amandelsoep

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Noten, Soep, Vleesvervangers, Voorgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 217kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 350 g bloemkoolroosjes panklaar
  • groentebouillontablet
  • 27 g amandelschaafsel
  • 125 ml crème fraîche
  • eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook gedurende ongeveer 1 minuut.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze al omscheppend 1 minuut mee, zonder dat de bloemkool bruin kleurt.
  • Verkruimel de groentebouillontabletten boven de pan en schenk er 750 ml heet water bij.
  • Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep 10 minuten zachtjes koken tot de bloemkool gaar is.
  • Rooster intussen het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schep het amandelschaafsel op een bord.
  • Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde massa.
  • Meng de crème fraîche en het citroensap door de soep en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verwarm de soep nog even door tot hij goed heet is.
  • Verdeel de soep over de kommen of diepe borden en strooi er het geroosterde amandelschaafsel overheen.

Notities

Wijnadvies:

Deze Romige Bloemkool-amandelsoep gaat goed samen met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.

Nutrition

Calories: 217kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 5g | Vet: 18g | Zout: 1.1mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Preisoep met Gerookte Zalm

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten, Zalm
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 220kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 kruimige aardappels in blokjes gesneden
  • 150 g prei in ringen gesneden
  • 1 eetlepel tijm
  • 750 ml kippenbouillon van tablet
  • 50 ml slagroom
  • 100 g gerookte zalm in reepjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Breng in een pan de kippenbouillon aan de kook.
  • Voeg de blokjes aardappel, prei en tijm toe.
  • Laat het geheel zachtjes koken gedurende 15 minuten.
  • Pureer de soep voorzichtig met een staafmixer of in een keukenmachine tot een glad mengsel.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over vier kommen of diepe borden.
  • Schenk een scheutje slagroom in elke kom soep en roer even kort met een lepel zodat de slagroom als een halve cirkel zichtbaar wordt.
  • Leg de reepjes gerookte zalm in de soep.
  • Serveer de romige preisoep met vers brood of stokbrood.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige preisoep en versterkt de smaak van de gerookte zalm.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 10g | Vet: 12g | Zout: 1.5mg | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidige Winterse Wortelsoep met Tuinbonen

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd18 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 280kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 theelepels gemalen komijn djinten
  • 600 g winterpeen in dunne plakken
  • 1 liter groentebouillon van tablet
  • 1 pot tuinbonen 660g, uitgelekt
  • 1 stokbrood in plakken

Instructies

  • Verhit de olie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui goudbruin.
  • Voeg de sambal oelek en gemalen komijn toe en bak dit 1 minuut mee.
  • Voeg de dun gesneden winterpeen toe aan het uimengsel.
  • Schenk de groentebouillon erbij, breng aan de kook en laat de soep 10 minuten doorkoken.
  • Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde massa.
  • Breng de soep opnieuw aan de kook, voeg de uitgelekte tuinbonen toe en verwarm ze 3 minuten mee.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Serveer de kruidige wortelsoep met tuinbonen in vier kommen of diepe borden.
  • Serveer met plakken stokbrood.

Notities

Serveer de soep met versgebakken stokbrood voor een heerlijke maaltijd. Voor extra pit kun je extra sambal oelek toevoegen naar smaak.
Je kunt de tuinbonen vervangen door andere bonen naar keuze, zoals kikkererwten of witte bonen.

Wijnadvies:

Een fruitige en lichtkruidige rode wijn zoals een Grenache of een Shiraz past goed bij de kruidige smaak van deze wortelsoep.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 8g | Vet: 12g | Zout: 1.5mg | Sugar: 8g

Recept afdrukken
No ratings yet

Mediterrane Pesto Spaghetti met Gehakt en Feta

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
calorieën: 750kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 500 g half-om-half gehakt
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 blikken gepelde tomaten à 400 g
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 500 g spaghetti
  • 75 g fetakaas
  • 1 potje pesto alla genovese 90 g
  • Zout en peper naar smaak
  • Snufje suiker

Instructies

  • Maak het gehakt los in een kom met behulp van een vork.
  • Verhit een droge koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt op laag vuur, regelmatig omscheppen, tot het rul en gaar is.
  • Fruit de gesnipperde ui in een ruime pan in olijfolie tot deze goudbruin is.
  • Voeg de gepelde tomaten en gedroogde oregano toe aan de ui en laat het geheel op hoog vuur in 15 minuten iets inkoken, blijf roeren.
  • Pureer de saus met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde consistentie.
  • Breng op smaak met een snufje suiker, zout en peper.
  • Houd de saus warm terwijl je de spaghetti bereidt volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Schep eventueel overtollig vet van het gehakt (of laat het uitlekken in een vergiet) en breng het gehakt op smaak met zout en peper.
  • Rasp de fetakaas grof.
  • Meng de gekookte en uitgelekte spaghetti met de pesto.
  • Verdeel de tomatensaus over vier borden.
  • Leg de pesto-spaghetti erop en schep het gehakt erover en eromheen.
  • Bestrooi het gerecht met de geraspte feta.

Notities

Wijnadvies:

De rijke smaken van het gehakt en de tomatensaus vragen om een stevige rode wijn zoals een Chianti of Sangiovese. Deze wijnen vormen een perfecte aanvulling op de kruidige tonen in het gerecht en accentueren de smaken van de feta en pes

Nutrition

Calories: 750kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 30g | Vet: 38g | Zout: 2.5mg | Sugar: 6g

Recept afdrukken
No ratings yet

Verfrissend Kaki Honing Yoghurtijs

Geniet van dit verfrissende kaki honing yoghurtijs als een heerlijk dessert op een warme dag!
Bereidingstijd3 uur 8 minuten
Recept categorieën: Dessert, IJs, Noten
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 220kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 5 rijpe kaki's
  • 100 ml vloeibare honing
  • 300 ml biogarde roer naturel yoghurt
  • 2 eetlepels gepelde ongezouten pistachenoten

Instructies

  • Schil 4 kaki's en verwijder eventuele harde stukjes aan de bovenkant.
  • Snijd het vruchtvlees in stukken.
  • Pureer het kaki vruchtvlees met een staafmixer of in een keukenmachine.
  • Meng tweederde van de kakipuree met de honing door de yoghurt.
  • Dek het yoghurtmengsel af met plasticfolie en zet het in de diepvries.
  • Laat het mengsel in 2-3 uur bijna bevriezen.
  • Bewaar de resterende kakipuree afgedekt in de koelkast.
  • Rooster de pistachenoten 1-2 minuten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  • Schil de overgebleven kaki en snijd deze in mooie plakken.
  • Pureer het kaki-yoghurtmengsel kort met een staafmixer of roer het goed door met een vork.
  • Schenk de gepureerde kaki in vier dessertschaaltjes.
  • Schep het bijna bevroren yoghurtmengsel erop en leg er een paar plakjes kaki naast.
  • Bestrooi het geheel met de geroosterde pistachenoten.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 7g | Vet: 4g | Sugar: 34g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Kabeljauw met Romige Witte Bonenpuree

Geniet van deze heerlijke combinatie van malse kabeljauw met romige witte bonenpuree en knapperige snijbonen!
Bereidingstijd17 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 1 persoon
calorieën: 550kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 pot witte bonen 370 g, uitgelekt
  • 100 ml melk
  • ½ theelepel bonenkruid
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 g kabeljauwfilet
  • ½ teentje knoflook fijngehakt
  • 150 g panklare snijbonen
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • poel de witte bonen af onder koud water in een zeef.
  • Verwarm de bonen in een kleine pan met melk, bonenkruid en een mespunt zout.
  • Pureer de bonen met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde puree, voeg indien nodig een scheutje olijfolie toe.
  • Schep de bonenpuree terug in de pan en houd warm op laag vuur, roer af en toe door.
  • Dep de kabeljauwfilet droog en bestrooi met zout en peper.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwfilet goudbruin en gaar, ongeveer 4 minuten per zijde.
  • Fruit de knoflook in de resterende olie in een wok, voeg de snijbonen toe en roerbak gedurende 5 minuten op hoog vuur.
  • Breng de snijbonen op smaak met zout en peper.
  • Schep de bonenpuree en snijbonen op een bord en leg de gegrilde kabeljauw ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Deze gegrilde kabeljauw met romige witte bonenpuree vraagt ​​om een frisse witte wijn zoals een Chardonnay uit de Bourgogne. De romige textuur van de wijn zal mooi contrasteren met de romige puree en de delicate smaak van de kabeljauw complementeren.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 2.5mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Kabeljauw-Broccoli Puree

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 1 voor 1 baby van 9-12 maanden
calorieën: 230kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 3 cherrytomaatjes ontveld en gehalveerd
  • 1 kleine kruimige aardappel ca. 75 g, in kleine blokjes
  • 1 theelepel olie of vloeibare margarine
  • 75 g broccoli in kleine roosjes
  • 30 g kabeljauwfilet in blokjes

Instructies

  • Verwijder de zaadjes uit de cherrytomaatjes.
  • Kook de aardappelblokjes gaar in een pan met weinig water.
  • Verhit intussen olie in een pan en smoor de broccoli en tomaatjes in 7 minuten op zacht vuur afgedekt gaar.
  • Voeg de kabeljauw toe en laat deze in 5 minuten gaar worden.
  • Giet de aardappels af en vang het kookvocht op.
  • Doe de gekookte aardappel, vis en groenten in een kom en pureer met een staafmixer of in een keukenmachine.
  • Voeg indien nodig een klein scheutje kookvocht toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  • Geniet van deze romige kabeljauw-broccoli puree als voedzaam hoofdgerecht!

Notities

Wijnadvies:

Deze romige kabeljauw-broccoli puree gaat goed samen met een frisse Sauvignon Blanc. De verfrissende citrusaroma's van de wijn zullen de lichte en delicate smaken van het gerecht aanvullen.

Nutrition

Calories: 230kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Vet: 9g | Zout: 0.5mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Groente Gehaktstamppotje

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Stamppot
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 1 persoon
calorieën: 280kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 kleine aardappel 75 g, in kleine blokjes
  • 3 eetlepels tuinerwten-wortel diepvries
  • 1 theelepel vloeibare margarine of olie
  • 30 g rundergehakt

Instructies

  • Kook de aardappelblokjes in een pan met weinig water gedurende 6-8 minuten.
  • Voeg de tuinerwten en wortel toe aan de pan en laat nog 5-7 minuten meekoken, tot de groenten zacht en gaar zijn.
  • Vang het kookvocht op.
  • Verhit intussen de margarine of olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul gedurende 5 minuten.
  • Pureer de aardappel, groenten en gehakt met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde stamppot.
  • Maak de stamppot smeuïg met een scheutje kookvocht en zeef het geheel.

Notities

Wijnadvies:

Bij dit simpele maar smakelijke stamppotje past een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir. Hun fruitige aroma's en zachte tannines zullen de milde smaken van de groenten en het gehakt mooi aanvullen.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 12g | Vet: 14g | Zout: 0.8mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmfilet met rode paprikasaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Zalm
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 1 sjalotje
  • 60 g boter of margarine
  • 2 eetlepels witte vermouth
  • 1 theelepel dragon
  • 1 dl visfond pot á 380 ml, AH,
  • 2 eetlepels zalmpaté worstje á 125 g, wijnen,
  • 1 bekertje crème fraîche 200 ml,
  • zout peper,
  • 400 gr zalmfilet

Instructies

  • Paprika's wassen en 8 dunne ringen eraf snijden.
  • Rest van paprika schoonmaken en klein
  • snijden. Sjalotje pellen en snipperen.
  • In kleine pan 20 g boter smelten.
  • Sjalot en paprikastukjes erdoor schepen en afgedekt ca. 3 minuten zachtjes smoren.
  • Vermouth, dragon en fond toevoegen.
  • Aan de kook brengen en onafgedekt ca. 10 minuten zachtjes laten doorkoken.
  • Intussen zalmpaté en 1/4 deel van crème fraîche door elkaar roeren.
  • Met staafmixer of in keukenmachine fond-paprikamengsel tot gladde saus pureren.
  • Rest van crème fraîche erdoor roeren.
  • Saus onafgedekt ca. 5 minuten zachtjes laten doorkoken tot licht gebonden saus ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout en peper (= paprikasaus).
  • Vier borden voorverwarmen.
  • In koekenpan rest van boter verhitten.
  • Zalmfilets erin leggen.
  • Zalmfilets op halfhoog vuur in ca. 7 minuten net gaar bakken, halverwege keren.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Paprikasaus op borden scheppen.
  • Zalmfilets erin leggen.
  • Zalmpaté-roommengsel erop scheppen.
  • Garneren met paprikaringen.
  • Serveren met sugar snaps en aardappelpuree.

Recept afdrukken
No ratings yet

Penne met pompoen

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 750 g pompoen geschild
  • 2 tenen knoflook gepeld
  • 300 g penne volkoren
  • 2 el olijfolie met chilipeper
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 2 el rozemarijn fijngehakt
  • 100 g walnoten grof gehakt
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

Voorbereiden:

  • Snijd de pompoen in grote blokken en kook ze samen met de knoflook in ruim kokend water met zout in ca. 15 min. gaar.
  • Giet de pompoen af in een zeef.
  • Schep de helft van de pompoen in de keukenmachine of hoge smalle kom en pureer de pompoen in de machine of met de staafmixer.
  • Schep de andere helft op een plank en hak die vrij grof.

Bereiden

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit intussen in een hapjespan de olie en fruit de ui ca. 5 minuten.
  • Voeg de pompoenpuree, rozemarijn en een paar eetlepels van het kookvocht van de pasta toe en verwarm het geheel zachtjes.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Schep enkele eetlepels van het kookvocht in een kommetje en giet de pasta af in een vergiet.
  • Roer de pasta door de pompoen.
  • Voeg eventueel nog een beetje kookvocht toe om het iets losser te maken.
  • Verdeel de pasta over 4 diepe borden en strooi de noten erover.
  • Geef de kaas apart erbij.

Notities

Lekker met grof gehakte rucola.