Recept afdrukken
No ratings yet

De Mojito

Land van herkomst: Cuba
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 3 partjes limoen
  • 2 takjes mint blaadjes ervan
  • theelepel rietsuiker of 12,5 ml suikersiroop
  • 60 ml Havana Club Ancjo Blanco of 3 Años
  • 2 scheppen gemalen ijs
  • 20 ml sodawater of spuitwater

Instructies

  • Doe de mintblaadjes de suiker en de limoenpartjes in het glas en kneus de ingrediënten met een muddler, totdat de suiker is opgelost.
  • Vul het glas met gemalen ijs en daarna met de rum..
  • Roer de inhoud met een stirrer zodanig dat de limoen, de mint en de suiker van de bodem losgekomen zijn.
  • Laat de stirrer in de cocktail om later nog door te Kunnen roeren, voeg het spuitwater toe en roer nog even door.

Notities

Garneer met een mooi minttakje, een rietje en een stirrer

Recept afdrukken
No ratings yet

Watermelon Daiquiri

Deze cocktail is bij ons enkel in de zomertijd te verkrijgen , en is uitstekend tegen de dorst.
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 35 ml Havana Club Blanco
  • 35 ml De Kuyper watermeloenlikeur
  • 5 ml limoensap of citroensap
  • schep gemalen ijs

eventueel

  • 5 ml meloensiroop

Instructies

  • Garneer met een stukje watermeloen, een schijfje limoen en een stirrer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mango Daiquiri

Variaties op de Daiquiris zijn met diverse soorten fruit gemixed. Oorspronkelijk werd hiervoor het basisrecept gebruikt, met toevoeging van fruit. De meest bekende is wel de Strawberry Daiquiri.
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 35 ml Havana Club Blanco
  • 35 ml de Kuyper bananenlikeur
  • 5 ml limoensap of citroensap
  • ½ banaan
  • 1 ½ ijsschep gemalen ijs

Instructies

  • Garneer met een stukje banaan, een stukje limoen en een stirrer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Banana Daiquiri

Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 35 ml Havana Club Blanco
  • 35 ml Dc Kuyper Crème de Bananes
  • 5 ml limoensap of citroensap
  • ½ banaan
  • 1 ½ ijsschep gemalen ijs

Instructies

  • Garneer met een stukje banaan, een stukje limoen en een stirrer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Strawberry Daiquiri

Variaties op de Daiquiris zijn met diverse soorten fruit gemixed. Oorspronkelijk werd hiervoor het basisrecept gebruikt, met toevoeging van fruit. De meest bekende is wel de Strawberry Daiquiri
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 35 ml Havana Club Blanco
  • 35 ml De Kuyper aardbeijenlikeur
  • 5 ml limoensap of citroensap
  • 3 grote verse Aardbeien
  • schep gemalen ijs

eventueel

  • 5 ml aardbeienlimonadesiroop

Instructies

  • Garneer met een aardbei, een stukje limoen en een stirrer.
  • Door siroop toe te voegen, krijg je een nog betere aardbeiensmaak, maar dc cocktail wordt wel zoeter.
  • Om dit tegen te gaan kun je iets meer limoen of citroensap toevoegen

Recept afdrukken
No ratings yet

Cuban Daiquiri

Dit is de orginele Cubaanse daiquiri, de favoriete cocktail van o.a. Ernest Hemingway en John F. Kennedy. El Floridita is de bekendste cocktailbar op Cuba.
Origine
Mexico, 1942.
Land van herkomst: Mexico
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 60 ml Havana Club Blanco
  • 1 theelepel suiker of 5 ml suikersiroop
  • 5 ml limoensap
  • 5 ml grapefruitsap
  • 21/2 ml maraschinosap
  • 11/2 ijsschep gemalen ijs

Notities

Garneer met een schijfje limoen ,een maraschinokersje en een stirrer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Caipirissima

De caipirissima wordt hetzelfde bereid als de caipiroska , maar in plaats van wodka wordt Havana club rum gebruikt.
Land van herkomst: Brazilië
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 21/2 theelepel rietsuike of 12,5 ml suikersiroop
  • 2 scheppen ijs gemalen
  • 70 ml Havana club rum

Instructies

  • Snij de limoen in 8 stukken.
  • Voegde suiker toe en kneus de ingrediënten met een muddler.
  • Vul het glas met gemalen ijs en de rum.
  • Roer de inhoud met een stirrer zodanig dat de limoenen de suiker van de bodem losgekomen zijn.

Notities

gebruik Havana Especial ,dc lichtbruine 4 jaar oude rum voor een wat zachter resultaat.
De echte rumliefhebber kan ook experimenteren met andere (donkere) soorten.
 

Recept afdrukken
No ratings yet

Caipiroska van Zahara cocktailbar

Hardcore caipirinha, voor de geoefende drinker en wodka liefhebber.
Land van herkomst: Brazilië
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 21/2 theelepel rietsuike of 12,5 ml suikersiroop
  • 2 scheppen ijs gemalen
  • 70 ml wodka

Instructies

  • Snij de limoen in 8 stukken.
  • Voegde suiker toe en kneus de ingrediënten met een muddler.
  • Vul het glas met gemalen ijs en de wodka.
  • Roer de inhoud met een stirrer zodanig dat de limoenen de suiker van de bodem losgekomen zijn.

Notities

Garneer met een schijfje limoen, een rietje en een stirrer.
Gebruik een wodka die je lekker vindt.
Enkele suggesties: Moskovskaya, Russian Standard, Effen