Recept afdrukken
No ratings yet

Kerrierijst met zalmfilet

Allerhande 2002
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vis, Zalm
Porties: 2 personen
calorieën: 530kcal

Equipment

Ingrediënten

  • 1 dikke prei
  • 15 gr koriander verse
  • 1 teen knoflook
  • 1 volle eetlepel milde currypasta 1
  • 200 g pandanrijst
  • 50 g rozijnen
  • 2 zalmfilets à ca. 250 g
  • zout
  • peper versgemalen

Instructies

  • Prei schoonmaken, wassen en in ringen snijden.
  • Koriander fijnhakken.
  • Knoflook pellen en boven rijstkom van stoomkoker uitpersen.
  • Currypasta, rijst, rozijnen, prei en koriander, 3 dl water en 1 theelepel zout erdoor roeren.
  • Stoomkoker volgens gebruiksaanwijzing vullen met water.
  • Rijstkom erin zetten en rijst ca. 30 minuten stomen.
  • Zalmfilets bestrooien met zout en peper en op kerrierijst leggen.
  • Geheel in nog ca. 10-15 minuten gaar stomen.
  • Kerrierijst op vier borden scheppen.
  • Zalm ernaast scheppen

Nutrition

Calories: 530kcal | koolhydraten: 51g | Protein: 30g | Vet: 22g