Recept afdrukken
No ratings yet

Schuimtaart met citrusvruchten

Allerhande 2002
Recept categorieën: Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
Porties: 8 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 1 sinaasappel
  • 1 pakje amandel botertongen koekjes 175 g
  • 1 ½ citroen
  • 2 limoenen
  • 3 eieren
  • 1 blikje gecondenseerde melk 397 g
  • 100 g suiker
  • 1 gele grapefruit
  • 1 rode grapefruit

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 ºC.
  • Boter smelten.
  • Sinaasappel schoonboenen, schil fijn raspen.
  • Koekjes fijn malen.
  • Boter en sinaasappelrasp erdoor mengen.
  • In taartvorm deeg verdelen, goed aandrukken.
  • Citroenen en limoenen uitpersen.
  • Eieren splitsen.
  • Dooiers in ca. 5 minuten licht en schuimig mixen.
  • Beetje bij beetje citroensap, limoensap en gecondenseerde melk toevoegen en kloppen tot gebonden massa ontstaat.
  • In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen tot stijve pieken.
  • Helft van suiker toevoegen en eiwitmengsel nog 3 minuten kloppen tot het stevig en glanzend is.
  • Rest van suiker er doorheen spatelen.
  • Dooiermengsel over taartbodem uitstrijken.
  • Eiwitschuim in pieken over bovenzijde taart verdelen.
  • Taart in midden van oven 15-20 minuten bakken tot bovenzijde van eiwitschuim stevig en lichtgekleurd is. Taart ca. 2 uur laten afkoelen en ca. 2 uur in koelkast laten opstijven.
  • Sinaasappel en grapefruits pellen.
  • Partjes tussen vliezen uit snijden en in kom doen.
  • Taart uit koelkast nemen en naast citrusfruit op buffet zetten.
  • Taart in 8 punten snijden, uit vorm lichten en op bordjes met citrusfruit garneren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pesto ricottataart

Totale tijd5 minuten
Recept categorieën: Amuse, Hartige taart, Kaas
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Porties: 14 stuks

Ingrediënten

  • 50 g zonnebloempitten
  • 75 g melbatoast
  • 50 g boter of margarine
  • 2 eetlepel(s) milde olijfolie
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • ½ theelepel zout
  • 2 eieren
  • 1 bak groene pesto 100 g
  • 14 blaadjes basilicum
  • 350 gr ricotta

Instructies

Voorbereiden

  • In droge koekenpan zonnebloempitten goudbruin roosteren.
  • In keukenmachine zonnebloempitten en melbatoast fijnmalen.
  • Boter smelten en op 1 eetlepel na door toastkruim mengen.
  • Taartvorm invetten met rest van boter.
  • Toastkruim gelijkmatig over bodem van vorm verdelen en goed aandrukken.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Met mixer ricotta, olie, bloem en zout kloppen.
  • Eieren één voor één toevoegen en erdoor mengen.
  • Ricottamengsel op taartbodem scheppen en gladstrijken.
  • Ricottataart in midden van oven in ca. 40 minuten licht goudbruin en gaar bakken.
  • Taart ca. 30 minuten in geopende oven laten afkoelen.
  • Op taartrooster verder laten afkoelen.

Bereiden

  • Riccottataart rondom garnaren met basilicumblaadjes en bestrijken met pesto.
  • Pesto-ricottataart in 14 puntjes snijden.