Recept afdrukken
No ratings yet

Bladerdeegbakje met noten

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Dessert, Nagerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 1 bakje pecannoten 120 g, AH,
  • 4 abrikozen gewelde zakje á 150 g, AH,
  • 6 eetlepel(s) honing vloeibare
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten
  • 1 eetlepel(s) bloem om te bestuiven

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Plakjes bladerdeeg in ca. 5 minuten laten ontdooien.
  • Intussen noten fijnhakken.
  • Abrikozen kleinsnijden.
  • Vormpjes invetten.
  • Aanrecht bestuiven met bloem.
  • Bladerdeegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot lap van ca. 30 x 30 cm.
  • In vieren snijden en vormpjes ermee bekleden.
  • Honing en citroensap mengen.
  • Noten en abrikozen erdoor scheppen. In deegbakjes scheppen.
  • In midden van oven bakjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Warm serveren met 1 bolletje roomijs.