Bladerdeegbakje met noten
Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Equipment
Ingrediënten
- 3 plakjes bladerdeeg
- 1 bakje pecannoten 120 g, AH,
- 4 abrikozen gewelde zakje á 150 g, AH,
- 6 eetlepel(s) honing vloeibare
- 1 eetlepel(s) citroensap
- ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten
- 1 eetlepel(s) bloem om te bestuiven
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Plakjes bladerdeeg in ca. 5 minuten laten ontdooien.
- Intussen noten fijnhakken.
- Abrikozen kleinsnijden.
- Vormpjes invetten.
- Aanrecht bestuiven met bloem.
- Bladerdeegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot lap van ca. 30 x 30 cm.
- In vieren snijden en vormpjes ermee bekleden.
- Honing en citroensap mengen.
- Noten en abrikozen erdoor scheppen. In deegbakjes scheppen.
- In midden van oven bakjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Warm serveren met 1 bolletje roomijs.