Recept afdrukken
No ratings yet

Vleespasteitjes

Recept categorieën: Lamsvlees, Vlees, Voorgerechten
Land van herkomst: India
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 300 gram lamsgehakt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • ¼ heel fijngesneden rode peper
  • 1 eetlepel gemberwortel geraspte
  • ½ theelepel komijn gemalen
  • ½ theelepel korianderzaadjes gemalen
  • zout
  • 1 eetlepel fijngehakte munt
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Rol elk plakje deeg nog iets uit. Snijd 5 plakjes deeg in vieren. Leg de
  • vierkantjes deeg in de vormpjes. Prik de bodem van het deeg met een vork in.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  • Meng het gehakt met de knoflook, rode peper, gember, komijn, koriander, zout, peper, geroosterde sesamzaadjes en munt. Verdeel het mengsel over de vormpjes.
  • Snijd 2 plakjes deeg in heel dunne reepjes en leg die diagonaal als een netje over de vulling.
  • Bak de taartjes in de oven in ± 25 minuten goudbruin en gaar (dek eventueel met aluminiumfolie af als het deeg te bruin wordt)