Recept afdrukken
No ratings yet

Spaanse tapas burgertjes uit de oven

Recept categorieën: Hapjes, Rundvlees, Tapas
Land van herkomst: Spanje
Porties: 12 personen

Ingrediënten

  • 250 g mager rundergehakt
  • 1 eiwit losgeklopt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 125 gr chorizoworst in 12 plakjes
  • 12 cherry tomaten
  • 1 kleine rode ui fijngesnipperd
  • 100 ml tomatenbouillon van tablet
  • 2 el platte peterselie fijngehakt

Instructies

  • Kneed het gehakt met eiwit, paprikapoeder, 1/2 tl zout en naar smaak peper heel stevig door elkaar.
  • Verdeel het mengsel in 12 gelijke stukjes en vorm ze elk tot een hamburgertje. 2. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Verwarm de koekenpan goed voor en bak de burgertjes in 1 min. aan elke kant mooi bruin.
  • Bak ook de plakjes chorizo 1 min. aan elke kant. 3.
  • Leg de hamburgertjes in de ingevette ovenschaal en leg er een plakje chorizo en een cherrytomaatje op.
  • Prik ze vast met een tapasprikker. 4.
  • Fruit de ui 1 min. in het bakvet en roer de tomatenbouillon en de peterselie erdoor. Schenk de jus in de ovenschaal. 5.
  • Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de hamburgertjes in ca. 15 min. gaar worden.
  • Serveer de tapas warm of lauwwarm uit de schaal.

Notities

Lekker met stokbrood.