Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Kaas-Komkommer Sandwich met Griekse Yoghurt

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 2 personen
calorieën: 550kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels dille diepvries, fijngesneden
  • Versgemalen zwarte peper
  • 15 cm komkommer
  • 6 sneetjes tijgerbrood wit
  • 35 gr rucola-sla of waterkers
  • 120 g port salut kaas voorgesneden

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
  • Laat ze afkoelen op een bord.
  • Meng in een kom de Griekse yoghurt met olijfolie, dille en naar smaak zout en peper.
  • Schil de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadjes eruit.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng met de helft van de dille-yoghurt.
  • Bestrijk de sneetjes brood dik met de dille-yoghurt.
  • Verdeel rucola, kaas en pijnboompitten over 4 sneetjes brood.
  • Schep de komkommersalade op 2 sneetjes brood en stapel deze op de andere 2 belegde sneetjes brood.
  • Leg de laatste sneetjes met de yoghurtkant naar beneden op de stapels.
  • Druk de sandwiches iets aan en snijd tweemaal diagonaal door voor serveren.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij deze gegrilde kaas-komkommer sandwich. De frisheid van de wijn vormt een mooie aanvulling op de romige textuur van de Griekse yoghurt en de lichte smaak van de kaas en komkommer.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 47g | Protein: 22g | Vet: 30g | Zout: 1.5mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Zomerse Italiaanse Broodsalade

Bereidingstijd14 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 3 eetlepels citroensap
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 8 tomaten in blokjes gesneden
  • ½ ciabattabrood oud en in kleine blokjes
  • 1 zakje verse basilicum 15 g, in reepjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en schep met behulp van een theelepeltje de zaadlijsten eruit.
  • Snijd de komkommer vervolgens in blokjes.
  • Klop een dressing van het citroensap met de olijfolie, breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de komkommerblokjes met de tomatenblokjes, de blokjes ciabattabrood en de reepjes basilicum.
  • Schenk de dressing over de salade en schep alles goed door elkaar.
  • Laat de salade even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Notities

Oud brood absorbeert beter de smaken van de groenten en dressing. Geen oud brood? Je kunt het brood even drogen in een lauwwarme oven of in de broodrooster.

Wijnadvies:

Deze frisse en kruidige broodsalade gaat goed samen met een lichte Italiaanse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Tomaten met Ei en Geitenkaas

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Kaas
Porties: 4 personen
calorieën: 185kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 4 grote stevige tomaten
  • 1 sneetje oud witbrood glutenvrij indien nodig
  • 1 kleine rode ui fijngesnipperd
  • 2 eetlepels verse basilicum fijngesneden
  • 25 g geraspte geitenkaas of lactosevrije kaas
  • Versgemalen zwarte peper
  • 4 medium eieren
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten voorzichtig uit met een theelepel.
  • Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en peper en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier gedurende 5 minuten.
  • Verkruimel het sneetje brood (met korst) in een keukenmachine tot fijne kruimels.
  • Meng het broodkruim met de fijngesnipperde ui, basilicum en geraspte geitenkaas.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Dep de binnenkant van de tomaten voorzichtig droog met keukenpapier en plaats ze in een ingevet ovenschaaltje.
  • Breek boven elke tomaat een ei en laat het ei voorzichtig in de tomaat glijden.
  • Bedek het ei met een dikke laag van het broodkruimmengsel en besprenkel met olijfolie.
  • Bak de gevulde tomaten in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Serveer de gevulde tomaten met versgeroosterd brood.

Notities

Wijnadvies:

Probeer een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. De levendige smaak zal goed samengaan met de tomaten en het ei, terwijl het de geitenkaas accentueert.

Nutrition

Calories: 185kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 9g | Vet: 13g | Zout: 0.7mg | Sugar: 4g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktballetjes in pittige satésaus

Dit gerecht is geschikt als bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel, als lunchgerechtje, als tussendoortje en als partysnack (in dit geval de gehaktballetjes iets kleiner maken)
recept van W.teunis - 50plusser.nl
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 stuks
Auteur: 50plusser.nl

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • Peper en zout naar smaak
  • Kardemom komijn of andere Oosterse kruiden (naar keuze)
  • Sambal oelek hoeveelheid naar smaak
  • Pikante ketjap een flinke scheut
  • Gemberpoeder of verse gember
  • Klontje boter of margarine
  • Flinke scheut olijfolie
  • 1 verpakking kant-en-klare satésaus
  • Gebakken uitjes voor garnering

Instructies

  • Kruid het rundergehakt met peper, zout en andere Oosterse kruiden naar keuze.
  • Draai hiervan kleine gehaktballetjes van ongeveer 2½ cm.
  • Verhit een combinatie van boter en olijfolie in een koekenpan.
  • Bak de gehaktballetjes rondom bruin op middelhoog vuur.
  • Laat ze vervolgens op laag vuur 15 minuten door garen met de deksel op de pan, of draai ze af en toe om.
  • Bereid ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg sambal, gemberpoeder of verse gemberrasp, pikante ketjap en eventueel gebakken en gesneden sjalotjes toe aan de saus.
  • Roer alles goed door elkaar en laat het doorwarmen.
  • Schep de gehaktballetjes in een schaal, giet de satésaus erover en garneer met gebakken uitjes.

Serveertips:

  • Serveer deze gehaktballetjes met pittige satésaus als bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel, als snack tijdens feestjes (maak de balletjes dan iets kleiner) of zelfs als onderdeel van een lunchgerecht.
  • De pittige satésaus smaakt ook geweldig bij versgebakken aardappeltjes of frietjes.

Notities

De satésaus is ook erg lekker bij vers gebakken aardappeltjes of frieten

Recept afdrukken
No ratings yet

Kerrie visschotel met mango

Snel te maken
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Vis
Porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

Ingrediënten

  • 300 g snelkookrijst
  • 1 ui
  • 50 g vloeibare margarine
  • 1 eetlepel(s) kerriepoeder
  • 1 mespunt gemberpoeder
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 1 pak koolvisfilet diepvries, 400 g
  • 1 mango
  • 1 visbouillontablet
  • 1 zak tuinerwten diepvries 450 g

Instructies

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Ui pellen en snipperen. In magnetronschaal (inhoud 1½ l) ui met margarine 1
  • minuut op vol vermogen (700 Watt) verhitten.
  • Kerrie, 1 theelepe zout, kokosmelk en gemberpoeder erdoor roeren.
  • Bevroren vis in saus leggen.
  • Schotel afgedekt 12 minuten op vol vermogen verhitten.
  • Mango schillen en vruchtvlees in stukken snijden.
  • Vis in stukken snijden.
  • Mangostukken en bouillontablet bij vis doen.
  • Geheel afgedekt 6 minuten op vol vermogen verhitten, af en toe omscheppen.
  • Intussen doperwten in 10 minuten gaarkoken.
  • Visschotel met zout en peper op smaak brengen.

Notities

Serveren met rijst en doperwten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tropische Meloensalade met Gember-Limoen Dressing

Bereidingstijd1 uur 20 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Porties: 4
calorieën: 180kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 2 cm verse gemberwortel
  • ½ limoen
  • 125 g suiker
  • ½ galiameloen
  • ½ cantaloupemeloen
  • 1 stuk watermeloen

Instructies

  • Schil en rasp de gemberwortel.
  • Pers de limoen uit.
  • Verwarm in een pan 2½ dl water met suiker, limoensap en gemberrasp zachtjes tot alle suiker is opgelost.
  • Laat de gembersiroop ongeveer 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Halveer de galia- en cantaloupemeloenen en verwijder de pitten met een lepel.
  • Snijd de meloenhelften in 6 parten, verwijder het vruchtvlees langs de schil en snijd in stukken.
  • Schil de watermeloen en snijd deze ook in stukken, verwijder de pitten met een theelepel.
  • Schep de meloenstukken in een grote schaal.
  • Schenk de gembersiroop boven de meloen door een zeef en schep voorzichtig om.
  • Zet de meloensalade minstens 3 uur in de koelkast om te marineren en verdeel het dan (met of zonder marinade) over de schaaltjes.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Moscato past goed bij dit frisse gerecht.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 2g | Zout: 0.5mg | Sugar: 40g