Romige Aardappelgratin en Truffel-gevulde Runderrollade
Porties: 6
calorieën: 680kcal
Ingrediënten
Aardappelgratin in Tulband:
Truffelrollade:
- 150 milliliter slagroom
- 100 milliliter runderbouillon
- 2 theelepels truffeltapenade
- 1 runderrollade
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel Worcestershiresaus
- Bakboter
Instructies
- Laat de runderrollade op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Vet de tulbandvorm in met roomboter om ervoor te zorgen dat de gratin gemakkelijk uit de vorm komt.
- Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes (bij voorkeur met een mandoline).
- Bak de spekjes krokant in een droge koekenpan en voeg ze toe aan de aardappelschijfjes.
- Meng in een kom slagroom met geraspte Gruyère kaas, eieren, geperste knoflook, zout en peper.
- Giet dit mengsel over de aardappelschijfjes en spatel alles goed door elkaar met een siliconen spatel.
- Zorg ervoor dat het mengsel gelijkmatig verdeeld is.
- Vul de ingevette tulbandvorm met het aardappelmengsel en giet eventueel achtergebleven mengsel over de schijfjes.
- Bak gedurende 60 minuten in de voorverwarmde oven.
- Bak de runderrollade rondom bruin in een koekenpan met bakboter.
- Plaats de rollade samen met de jus en 2 takjes tijm in een ovenschaal.
- Steek een vleesthermometer in het midden van de rollade en plaats het naast de aardappelgratin in de oven.
- Bak de rollade tot een kerntemperatuur van 60 graden Celsius voor medium gaarheid, dit duurt ongeveer 45 minuten.
- Breng de runderbouillon aan de kook en meng deze met slagroom, mosterd, truffeltapenade en Worcestershiresaus.
- Laat het geheel inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft.
- Laat de aardappelgratin 5 minuten afkoelen voordat je de vorm omkeert.
- Garneer met tijm.
- Verwijder het touw van de rollade, snijd het in dunne plakken en serveer met de zelfgemaakte truffelsaus.
Notities
Serveer met haricots verts of andere groenten naar keuze.
Geniet van deze heerlijke Aardappelgratin met Truffelrollade als een hartverwarmende maaltijd voor het hele gezin!
Nutrition
Calories: 680kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 34g | Vet: 43g | Zout: 2.5mg | Sugar: 3g