Mediterrane Tonijnpasta
Capriaanse Farfalle
Porties: 4 personen
Ingrediënten
Instructies
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de gesnipperde ui tot deze zacht is.
- Voeg de ontvelde tomaten toe aan de pan en laat ze 10 minuten zachtjes koken, af en toe roeren.
- Voeg de fijngehakte ansjovis toe aan de saus, gevolgd door de tonijn.
- Meng goed.
- Breng de saus op smaak met zout en peper en laat het geheel nog ongeveer vijf minuten zachtjes pruttelen.
- Kook ondertussen de farfalle volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met kokend water en een snufje zout.
- Giet de pasta af in een vergiet en voeg het toe aan de bereide saus in de koekenpan.
- Meng alles goed door elkaar.
- Serveer de Mediterrane tonijnpasta op warme borden en garneer met kappertjes.
Notities
- Spoel de ansjovis goed af en dep ze droog om overtollig zout te verminderen.
- Je kunt het gerecht aanpassen door meer groenten toe te voegen of de kruiding naar wens aan te passen.