Pittige varkenskebabs met groenten
Porties: 4
Ingrediënten
- 1 minneola
- 3 teentjes knoflook in stukjes
- 2 cm verse gemberwortel geschild en in stukjes
- 2 bosuitjes grof gesneden
- 2 eetlepel(s) heldere honing
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 600 g hamlappen in dobbelstenen
- 20 kleine champignons schoongemaakt
- 20 kerstomaatjes
- 2 gele paprika’s in 20 stukken
Instructies
- Boen de minneola schoon, rasp de oranje schil dun af en pers de vrucht uit.
- Pureer de knoflook met de gemberwortel en de bosui in een keukenmachine of wrijf het fijn in een vijzel.
- Roer er de rasp en het sap, de honing, de sojasaus en de olie door en schep het vlees erdoor.
- Laat het vlees minimaal 1 uur marineren.
- Schep na 30 minuten de champignons door het vlees en de marinade.
- Steek het vlees met de champignons, kerstomaatjes en paprika om en om aan de satéstokjes.
- Rooster het vlees in een grillpan in ± 8 minuten rondom bruin en gaar.